Bhaktapur is één van koningssteden van Nepal en ligt op zo’n 15 km van Kathmandu, maar op ruim twee uur rijden. De stad staat met name bekend om zijn mooie tempels maar daarnaast is er nog veel meer te zien en doen. Daarom deel ik vandaag wat te doen in Bhaktapur met jullie.

Wat te doen in Bhaktapur

Durbar square in Bhaktapur

Oftewel het centrale plein van Bhaktapur, alle koningssteden in Nepal hebben zo’n plein. Hier vind je namelijk de meest indrukwekkende bouwwerken en gebeurt het meest in de stad. Bhaktapur was één van de drie koninkrijken in het land en was tot een aantal eeuwen geleden de grootste in de hele vallei. Tegenwoordig is Kathmandu een stuk groter. De Durbar square is zeker een bezoek waard. Je vindt hier namelijk mooie bouwwerken uit de Newah architectuur. Het plein is geheel gratis te bezoeken. Helaas heeft de aardbeving van 2015 veel schade aangericht aan de tempels maar in 2018 was het grootste gedeelte al hersteld.

Wat te doen in Bhaktapur

Nyatapola tempel

De grootste en mooiste tempel van Bhaktapur staat echter niet op de Durbar square, dat is de Nyatapola tempel. Die met zijn vijf verdiepingen, een ontzettend grote indruk maakt op iedereen. De tempel werd al in 1702 tot 1703 gebouwd en is sindsdien een belangrijke plek voor hindoes om te bezoeken. Je kunt tot de eerste verdiepingen lopen en dat is zeker de moeite waard. Rond de tempel kom je vaak veel Hindoes tegen, wees dus respectvol. Een lange broek/rok en een shirt dat de schouders bedekt is aan te raden.

Wat te doen in Bhaktapur

Siddha Pokhari vijver

Een bijzondere vijver in het centrum van Bhaktapur is de Siddha Pokhari vijver. Eens per jaar komen de gelovigen zich hier wassen in het heilige water op de dat van Ashwin Krishna Dwithiya. Ze wassen zich dan en aanbidden de godin Indrayani. Ze geloven dat ze na het wassen gezegend zullen worden met gezondheid en geluk. Buiten deze dag kunnen gelovigen hier naartoe komen en genieten van de vijver. Verder is het een plek waar veel vissen zwemmen en dus toeristen vaak komen om de vissen te kunnen voeren.

Wat te doen in Bhaktapur

Wat te doen in Bhaktapur? Taumadhi square bezoeken

De Nyatapola tempel is te vinden op de Taumadhi square, een ander belangrijk plein in de stad. Maar naast de indrukkende tempel vind je op dit plein nog veel meer mooie gebouwen en tempels zoals de Jagannaath tempel, de Narsingh tempel en de Bairavnath tempel. Ook is het een goede plek om souvenir te scoren. Rond het plein zijn veel lokale winkeltjes te vinden waar je leuke souvenirs kunt scoren. Verder kun je ook ’s avonds heerlijke gerechten bestellen op en rond het plein. Een bruisend gedeelte van Bhaktapur dus! Vanuit Hotel Sweet home is het maar vijf minuten lopen.

Wat te doen in Bhaktapur

Shiva beeld in Sanga

Kailashnath Mahadev Statue in Sanga, een prachtig beeld op zo’n 30 minuten van Bhaktapur. Wij namen de lokale bus om op avontuur te gaan naar het beeld. Eenmaal aangekomen bij het Shiva beeld hebben we geen spijt, het een mooie plek waar vandaan je een mooi uitzicht hebt over de hele omgeving. De bus kost 40 cent per persoon en de entree van het het Shiva beeld is 2 euro per persoon. Een echt avontuur om naartoe te gaan vanuit Bhaktapur en het mag niet ontbreken op het lijstje wat te doen in Bhaktapur.

Welke tips voor wat te doen in Bhaktapur neem jij mee? Ben jij wel eens in Nepal geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nepal?

~ 16 daagse rondreis

Tips in Kathmandu

~ Neushoorns in Chitwan

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Wat te doen in Bhaktapur? Vijf leukste tips”

  1. eerlijk had ik nog nooit ervan gehoord! maar voor een reis leek die niet verder komt dan het strand van scheveningen is dat niet zo gek 😉 het ziet er wel super relaxt uit

  2. Wauw wat gaaf! Mijn man is jaren geleden in Nepal geweest om te klimmen en we gaan hier zeker een keer naar toe. Met de gezondheid van mijn kinderen durf ik het nu nog niet, maar als ze ouder zijn en het gaat goed met ze, dan wil ik hier zeker met zijn vieren heen en ik neem jouw tips zeker mee! wat is het mooi en bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge