We kunnen allemaal niet wachten totdat we weer op vakantie kunnen na de coronacrisis. Daarom vind je in dit artikel wat inspiratie voor wanneer reizen weer toegestaan is. Met deze roadtrip door Nederland en België maak je volop nieuwe herinneringen! En nee, dat hoeft niet per se in een oldtimer.

Zaanse Schans - roadtrip door Nederland

Van Heemskerk naar Breda

Stap in de auto en rijd naar je eerste bestemming: Heemskerk. Niet de bekendste plaats aan de kust, maar daarom des te leuker. De duinen en het strand zijn hier geweldig, terwijl je ook nog eens dicht bij de Zaanstreek en Amsterdam bent. Je kunt dus alle kanten op.

roadtrip door Nederland

Na je verblijf in Heemskerk rijd je naar het zuiden en kom je in Breda uit. Deze stad biedt heel veel moois om te verkennen, dus je vermaakt je hier prima. Overigens liggen de Biesbosch en Zeeland hier vlakbij. Mocht je dus een uitstapje willen maken met een natuurlijk tintje of waarin de strijd tegen het water centraal staat, dan is Breda ook een geschikte uitvalsbasis.

Belangrijk voor je roadtrip door Nederland en België

Even tussendoor: het belangrijkste om te doen voordat je op roadtrip gaat is natuurlijk een autoverzekering afsluiten. Dat is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook gewoon de verstandigste keuze. Mocht je onverhoopt schade veroorzaken of betrokken raken bij een ongeluk, dan weet je in ieder geval zeker dat alles goed geregeld is.

Via België naar Maastricht

Van Breda is het niet ver naar Antwerpen, de stad in Vlaanderen die altijd al een grote aantrekkingskracht heeft gehad. Terecht overigens, want ook vandaag de dag valt er nog heel veel te zien uit ‘vroeger tijden’.

Dan is het vanuit Antwerpen een korte afstand naar Brussel. Deze stad ken je natuurlijk uit het nieuws, maar ben je er wel eens zelf geweest? Het is cultureel gezien echt een parel van Europa, zoals je zult merken tijdens je roadtrip.

De laatste bestemming van deze roadtrip is Maastricht. Je rijdt dan via Luik trouwens, wat ook een erg mooie stad is. Maar op Maastricht mogen we als Nederlanders toch wel écht trots zijn. Deze stad aan de Maas is zo ontzettend mooi dat hij bijna on-Nederlands aandoet. De sfeer is er geweldig en dat geldt ook voor de vele bezienswaardigheden. Zit jij hier binnenkort op het Vrijthof een heerlijk drankje te doen op het terras terwijl je geniet van je vakantie?

We slaan Luxemburg voor deze keer even over, maar daar kun je op je volgende roadtrip door de Benelux natuurlijk prima een tussenstop maken. Heel veel plezier gewenst!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een roadtrip door Nederland willen maken? Welke plekken zou jij dan bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Stedentrip Antwerpen

~ Zuid-Limburg

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Deze roadtrip door Nederland en België moet je echt maken!”

  1. Eh nee, ik zie een roadtrip in eigen land echt niet zitten, dagtochten wel, maar om een week of langer op die manier door Nederland te tuffen, dat is niet echt mijn ding.

  2. Een roadtrip zie ik wel eens zitten, alleen niet naar steden. Geef mij dan maar leuke, pittoreske dorpjes en plaatsjes. Steden zijn me altijd al net iets te druk om in rond te wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge