Antwerpen is een stad die velen van ons wel eens bezocht hebben. Ik dus ook! Meerdere keren bezocht ik deze gave stad bij onze zuiderburen en genoot keer op keer. Van het prachtige plein en het stadhuis maar ook van de dierentuin. Toch ontdekte ik tijdens één van mijn bezoeken aan Antwerpen iets leuks, de MAS. Hier heb je het beste uitzicht over Antwerpen en het mooiste is: het is volledig gratis!

Museum aan de Stroom

Dit gigantische museum staat in de oude haven van Antwerpen en heeft maar liefst 10 etages. Op iedere etage is een andere tentoonstelling te vinden, met als hoofdonderwerpen de stroom, de haven, de stad en de wereld. Je kunt deze tentoonstellingen bezoeken, maar het leukste vind ik zelf het panorama dak. De tentoonstellingen kosten overigens wel geld, dit verschilt per tentoonstelling. Je kunt hiervoor op de website van MAS kijken of bij de balie in de MAS meer informatie vragen.

Panorama dak

Nadat je langs alle tentoonstellingen omhoog bent gegaan kom je op etage 10. Je moet dan nog even met een trap naar boven en dan kom je op het panorama dak. Deze etage is dus geheel gratis te bezoeken. Eenmaal boven op het dak heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad. Je kunt hier zo lang rondlopen als je wilt en ook zoveel foto´s maken als je zelf wilt. Helaas was het beide keren dat ik op het panorama dak was erg regenachtig. Ik hoop ooit nog eens met een lekker zonnetje over Antwerpen te kunnen kijken.

Praktische informatie

  • Je kunt de tram pakken naar Sint-Pietersvliet, vanuit hier is het nog zo’n vijf minuutjes lopen.
  • Openingstijden: ’s winters dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 tentoonstellingen en panorama dak 09.30 tot 22.00 uur.
  • Openingstijden: ’s zomers dindag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 & zaterdag tot zondag 10.00 tot 18.00 uur tentoonstellingen. Panorama dak dinsdag t/m zondag van 09.30 tot 24.00 uur.

Heb jij wel eens dit uitzicht over Antwerpen gezien? Ben je wel eens in Antwerpen geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Antwerpen?

~ Dierentuin Antwerpen Zoo

 ~ Hotel tip Antwerpen

Meer uitzichtpunten?

~ Prachtig uitzicht over Trømso

8 gedachten over “GRATIS: Uitzicht over Antwerpen vanaf MAS”

  1. Wat gaaf! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit in Antwerpen ben geweest, maar ik wil er dit jaar wel een keer op zoek gaan naar healthy hotspots. Dan neem ik dit prachtige uitzicht zeker mee!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge