Inmiddels ben ik meerdere keren in Miami geweest en krijg vaak de vraag welke wijken nou echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Vandaag deel ik één van mijn favoriete namelijk Little Havana in Miami. De wijk is gezellig, sfeervol en absoluut een must see tijdens een bezoek aan Miami.

Little Havana

Wijk in Miami

Miami kent ontzettend veel verschillende wijken en gebieden, natuurlijk is het bezoeken van Downtown en South Beach gaaf maar welke wijken nog meer de moeite waard zijn? Little Havana is daar zeker een antwoord op. De wijk ligt vlakbij Downtown en is makkelijk te bereiken met de bus, taxi of te voet vanuit het centrum. Ook met de auto kun je de wijk goed bereiken en kun je hier goed parkeren tegen een goede prijs.

Cubaanse hart van de stad

Ten tijden van het regime van Fidel Castro in Cuba, zijn er veel Cubanen gevlucht naar de Verenigde Staten. De meeste kwamen terecht in de wijk Little Havana en namen dus veel van de Cubaanse invloeden mee. Je kunt hier overal op straat Cubaanse sigaren kopen en ook de Cubaanse koffie is hier overal te koop. Het is ontzettend leuk om op deze manier eventjes in Cuba te zijn terwijl je in Miami bent. Je krijgt een klein beetje het idee hoe het leven in Cuba eraan toe gaat. Voor mij een goede graadmeter dat Cuba nog steeds op mijn verlanglijstje staat.

Heerlijk eten

Ook de Cubaanse keuken is terug te vinden in Little Havana. Als je even gek wordt van de Amerikaanse hamburgers, hotdogs en pizza’s dan kun je hier goed terecht. De Cubaanse keuken bestaat voornamelijk uit groente, rijst en vis. Dit koos ik dan ook voor de lunch en ik werd blij verrast. Verder gebruiken ze veel meer kruiden dan de Amerikanen (dat is niet moeilijk) dus worden je smaakpapillen ook weer even geprikkeld. In de wijk kun je op veel plekken genieten van een heerlijke lunch of diner in Cubaanse stijl. Echt een aanrader tijdens een bezoek aan het verder moderne Miami.

Little Havana

Gezelligheid op straat in Little Havana

Overal op straat zijn straatartiesten te vinden die leuke Cubaanse muziek spelen. Ook is het hier in vergelijking met andere plekken in Miami, normaal om op straat te hangen. De meeste bewoners brengen hun vrije tijd op straat door. Mensen zingen, dansen en kletsen gezellig en ook toeristen zijn van harte welkom. De leukste plek is natuurlijk het Tower Theater waar er nostalgische films worden gedraaid en iedereen ’s avonds samen komt. De Latijns-Amerikaanse muziek uit Cuba kom je overal tegen en iedereen is gastvrij en vriendelijk.

Ben jij wel eens in Little Havana geweest? Welke wijken in Miami vind jij leuk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Miami?

~ Wynwood walls

~ Big bus tour Miami

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge