In een tijd waarmee we het liefst zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is het natuurlijk lastig om vrienden te zien en spreken. Gelukkig bestaan er tegenwoordig voldoende manieren om contact te houden zoals WhatsApp en Skype maar normaliter ga je ook vaak met vrienden een avondje uit. Wij doen geregeld een escape room met vrienden en dat mis ik nu echt. Toen ik over deze escape room online hoorde, was ik dan ook meteen enthousiast!

Escape room online

Social spel

Social spel organiseert een online escape room over het Hoogeboom mysterie. Je kunt via de website reserveren, je krijgt een tijdsslot want de directeur van het Hoogeboom college helpt jou en jouw vrienden tijdens de escape room.

Het verhaal van deze online escape room

Directie en medewerkers van het Hoogeboom College zitten met de handen in het haar. Het land is vanwege een virusuitbraak platgelegd en scholen moeten over op digitaal thuisonderwijs. En precies op dat moment is de ICT-manager van de school, Pieter de Roon, plotseling verdwenen. Het is niks voor De Roon om zomaar te verdwijnen…. Elk teken van leven ontbreekt. Jullie zijn ingeschakeld om de school te helpen bij het vinden van de Roon en het oplossen van dit mysterie.

Escape room online

Vrijdagavond begonnen wij aan de escape room, iedereen vanuit huis met een bakje chips en wat te drinken erbij. We hadden geen idee wat we konden verwachten dus gingen helemaal blanco in de game. Via WhatsApp krijg je aanwijzingen en uiteindelijk wijst alles voor zich. Je kunt één uur de tijd om de ICT-manager Pieter de Roon te vinden. Ik kan natuurlijk niet te veel vertellen over het verhaal maar ik vond het echt heel leuk hoe alles gemaakt was. Een unieke manier om een escape room te spelen. Zelf vond ik het vooral erg leuk dat de interactie met de directeur heel uniek was. Meestal heb je geen “contactpersoon” bij een escape room.

Wij hebben ongeveer 30 tot 35 minuten over de escape room gedaan, dit is ontzettend snel maar wij waren dan ook met een goed gezelschap aan speurders. Omdat we vaker escape rooms spelen zijn we goed op elkaar ingespeeld. Ik denk dat de meeste groepen vrienden er tussen de 45 en 50 minuten voor nodig hebben.

Escape room online

Samenwerken met vrienden maar dan online

Het is super leuk om via WhatsApp en de computer samen te werken met vrienden. Je merkt dat iedereen een specialiteit heeft en kan daardoor met zijn alle goed door de opdrachten heen komen. Zelf vind het ontzettend leuk om op deze manier met mijn vrienden samen te werken. Het is echt een leuke invulling van de tijd tijdens deze corona tijden. Maar zelfs in normale tijden zou ik het social spel nog spelen. Je kunt het natuurlijk ook met collega’s doen om elkaar toch nog eens (online) te zien en spreken. Maar ook met familie is het een leuke uitdaging.

Escape room online

Stay safe

Belangrijk is om je in deze tijden aan alle voorschriften van het RIVM te houden. Wees daarom verstandig en speel de escape room echt online met elkaar en kom niet bij elkaar. Het is ontzettend eenvoudig om het online met elkaar op te lossen en dus helemaal niet nodig om het in gezelschap van elkaar te spelen. Stay stafe!

Disclaimer: Social spel heeft mij gevraagd om het Hoogeboom mysterie op te lossen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een escape room online willen spelen? Lijkt de escape room van het Hoogeboom college jou een leuke uitdaging? Laat het ons weten in de reacties!

Meer corona info?

~ COVID-19 en reizen

~ Mondkapjes tijdens het vliegen

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Escape room online – spannend en uitdagend”

  1. Het lijkt me eigenlijk heel leuk ja, omdat je dan echt samen iets onderneemt. En het is toch gezellig, zeker in zo’n periode waarbij je je vrienden gewoon toch mist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge