Als je naar Thailand wilt reizen, dan heb je in sommige gevallen een visum nodig. Wil je langer dan 30 dagen in Thailand blijven? Dan is een visum verplicht. In dit artikel lees je alles over het visum voor Thailand. Maar daarnaast geef ik ook tips voor een leuke rondreis door het land van de glimlach.

Koh Phi Phi

Wat is een visum?

Naast een geldig paspoort heb je ook een visum nodig voor Thailand als je langer dan 30 dagen in het land wilt blijven. Als je terugvlucht langer dan 30 dagen verschil is met de heenvlucht dan wordt er gevraagd naar dit visum. Daarom is het handig om dit van te voren in Nederland te regelen. Zo heb je op het vliegveld geen gedoe en kun je meteen doorlopen.

Het visum aanvragen voor Thailand

Toeristisch visum voor Thailand is het eenvoudig via deze website aan te vragen. Je kunt hier volledig online het gehele visum regelen. In principe duurt de procedure na het invullen acht dagen maar er is ook een spoed optie waarbij het binnen vier dagen klaar kan zijn. Het is dus belangrijk dat je enkele weken voor vertrek dit visum aanvraagt, zodat je het in ieder geval op tijd binnen hebt. Er zijn verschillende soorten namelijk een visum voor 6 maanden of een visum voor 60 dagen binnen 90 dagen. Allebei de versies zijn normaal te bestellen of met spoed.

De kosten van het visum

De kosten van het visum zijn verschillend, afhankelijk van welke soort je nodig hebt. De prijzen beginnen bij €81,95 en lopen op tot €270,45. Lees je hierover goed in want je hoeft niet altijd de duurste optie te nemen. Zonder spoed is het altijd een stuk goedkoper, dus ga op tijd achter het visum aan. De spoed kosten zijn namelijk hoog en onnodig wanneer je op tijd een visum bestelt.

Ayutthaya

Andere voorbereidingen voor Thailand

Naast het regelen van een visum voor Thailand zijn er andere belangrijke voorbereidingen. Zoals het meenemen van een wereldstekker, aangezien de stopcontacten in Thailand anders zijn dan in Nederland. Daarnaast zijn er enkele vaccinaties die worden aangeraden voor een reis door Thailand zoals DTP, Hepatitus A en BMR. Als je langere tijd in Thailand verblijft dan zijn ook Hepatitus B en Rabiës aan te raden. Verder is in sommige gebieden in Thailand de malaria mug aanwezig en moet je dus preventies treffen of malaria pillen slikken.

Tips voor een rondreis door Thailand

De leukste plekken om te bezoeken tijdens een reis naar Thailand? Chiang Mai, Ayutthaya, Ao Nang en natuurlijk Bangkok. Zelf vond ik met name Chiang Mai ontzettend leuk omdat deze regio erg rustig is en een stuk minder toeristen heeft dan bijvoorbeeld Bangkok of Ao Nang. Vanuit Chiang Mai is de Doi Suthep tempel echt een absoluut must visit, deze mag je niet overslaan. Verder raad ik aan om in ieder geval vier dagen in Bangkok te blijven want de stad heeft ontzettend veel te bieden.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Weet jij nu alles over het visum voor Thailand? Welke plekken zou jij graag bezoeken in Thailand? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Thailand?

~Onze route door Thailand

~ De nachttrein in Thailand

2 gedachten over “Visum voor Thailand: dit is alles wat je moet weten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge