Curaçao is een super fijn en tropisch eiland in de Caribische Zee. Je denkt meteen aan mooie witte stranden en de turquoise zee. Dat is ook zeker kloppend en ook ik ben verliefd geworden op het eiland. Om de leukste plekjes van het eiland te kunnen bereiken, heb je een huurauto nodig. Autorijden op Curaçao is goed te doen maar een beetje voorbereiding is wel handig. Daarom vind je alle nodige informatie in dit artikel!

Waar moet je huren?

Er zijn veel verschillende plekken op het eiland waar je een auto kunt huren. Na wat onderzoek kwam ik steeds weer terug op De Vos autoverhuur. De Nederlandse Ricardo woont al jaren op het eiland en verhuurt met veel enthousiasme auto’s. Er zijn een aantal voordelen aan het huren bij hem:

  • Huren vanaf 18 jaar
  • Geen creditcard nodig
  • Breng- en haalservice vanaf de luchthaven
  • Gratis extra bestuurder

Deze punten zijn erg belangrijk bij het huren van een auto. Daarnaast zijn de reviews van andere reizigers erg belangrijk en deze zijn lovend. Zelf heb ik ook een hele fijne ervaring gehad met De Vos autoverhuur.

Auto rijden op Curaçao

Kosten van autorijden op Curaçao

De prijzen erg goed te doen, je kunt al vanaf 65 ANG per dag een Kia Picanto huren. Verder kun je een all/risk verzekering erbij nemen voor 15 ANG per dag. Zelf kies ik altijd voor een huurauto die all risk verzekerd is, zo kun je onbezorgd genieten van de vakantie. Een auto huren op Curaçao kan dus al vanaf 80 ANG per dag (ongeveer €35).

Dan hebben we het over de benzinekosten, die zijn op het eiland een stuk lager dan in Nederland. Je betaal ongeveer €1,- per liter benzine. Ik heb 12 dagen lang te eiland rondgereden en was ongeveer €35 euro kwijt aan benzine voor de gehele periode.

Gelukkig zijn de kosten voor de borg bij De Vos ook laag, de borg is €250,-. Een stuk minder in vergelijking met bijvoorbeeld USA of Mexico waar je vrijwel altijd minimaal €800,- kwijt bent.

Auto rijden op Curaçao

De wegen op Curaçao

Dan de wegen op Curaçao, deze zijn niet te vergelijken met de Nederlandse wegen. Toch vind ik het autorijden op Curaçao goed te doen. Er kunnen her en der gaten in de weg zitten, dus pas daar mee op. Gelukkig ken je na een aantal dagen de weg en weet je waar de gaten zitten, althans dat had ik. Er zijn verder duidelijk borden zolang je op de hoofdwegen blijft. Als je van de hoofdwegen af gaat, dan zijn er vaak geen borden te vinden.

Op het eiland zijn geen tolwegen te vinden. Om op sommige plekken te komen zoals Cas Abou en Porto Marie, zijn er onverharde wegen. De wegen hebben veel gaten, plassen en losliggende stenen. Rijd hier heel rustig en wees voorzichtig.

Veiligheid onderweg

Er wordt veel geschreven over de veiligheid van het auto rijden op Curaçao. Zelf heb ik mij geen moment onveilig gevoeld in de auto maar ik heb dan ook een aantal voorbereidingen getroffen. Belangrijk is dat je het stuurslot van de huurauto altijd gebruikt, ook als je maar 10 minuten weg gaat. Wees hier consequent mee en gebruik deze beveiliging. Verder is het verstandig om na zonsondergang of voor zonsopkomst sommige plekken te vermijden. Dit gaat voornamelijk om afgelegen plekken, ga hier niet heen. Daarnaast kan er natuurlijk altijd iets gebeuren en op Curaçao is dan de regel dat je de auto op zijn plek moet laten staan. Als er een ongeluk ontstaat moet je de auto dus midden op straat laten staan tot de politie komt.

Misschien wel de belangrijkste tip: laat geen waardevolle spullen achter in de auto. Neem geen onnodige spullen mee om deze vervolgens in de auto achter te laten.

Het is gewoon toegestaan om met een Nederlands rijbewijs te rijden op Curaçao. Je rijbewijs halen? Lees er hier alles over.

Auto rijden op Curaçao

Het navigeren op Curaçao kan voor sommige mensen lastig zijn. Er zijn weinig rechte wegen en vaak moet je over de kleinere wegen naar jouw accommodatie komen. Het best kun je de app Maps.me gebruiken. Hierop kun je offline kaarten downloaden die op Curaçao erg accuraat zijn. Zelf had ik ook een telefoonhouder meegenomen omdat ik alleen op het eiland was. Zo kon ik ook op een veilige manier navigeren. Zelf ben ik erg goed met wegen en had ik na een aantal dagen de routes op het eiland vrij goed door.

Het kan verstandig zijn om een telefoon oplader mee te nemen zodat je jouw telefoon onderweg in de auto kunt opladen. De app Maps.me gebruikt vrij veel batterij helaas.

Op Curaçao komen niet zoveel elektrische auto’s voor, daar is het verstandig om als je een elektrische auto huurt goed te kijken naar de plekken met een laadpaal.

Ga goed voorbereid op pad

De tip die altijd blij geven, is ga goed voorbereid op pad. Naast de navigatie, wegen en andere aspecten is het ook heel simpel. Ik heb altijd in een huurauto verschillende flesjes water en wat te eten liggen. Mocht er iets gebeuren dan ben je voorbereid en kun je nooit zonder eten of drinken komen te staan. Anders zijn er langs de meeste wegen “snacks” een soort kleine supermarkt waar je ook eten en drinken kunt kopen. Hier kun je vaak alleen met contant geld betalen dus wees daar op voorbereid.

Disclaimer: Ik heb korting gekregen op mijn huurauto in ruil voor een eerlijke review. Ik deel dan ook niets anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij gaan autorijden op Curaçao? En welke plekken zou jij graag bezoeken met een huurauto? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Curacao?

~ Accommodatie tip op het eiland

~ PCR test voor het bezoek aan Curaçao

Bewaren op Pinterest?

10 gedachten over “Autorijden op Curaçao: huurauto, wegen en meer”

  1. voor de vraag: zou jij willen autorijden op Curacao komt volgens mij de vraag: zou je naar Curacao op vakantie willen ?
    Eerlijk gezegd trekt dit eiland me niet zo

  2. Ik wil zeker eens een keer naar Curacao, lijkt me prachtig. En ja waarom dan niet een auto huren – dat biedt altijd net wat meer vrijheid en flexibiliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge