Om op vakantie te mogen naar Curaçao is een PCR test nodig. Er is veel onduidelijk rond de test en dat wil ik in dit artikel verhelderen. Een PCR test voor Curaçao is nodig om het aantal Corona bestemmingen op het eiland te reguleren. Je kunt alleen met een negatieve test naar het eiland reizen. De test mag niet gedaan worden bij de GGD, dit is alleen voor mensen met klachten. Daarom moet het op de “commerciële” manier.

PCR test voor Curaçao

Waarom is het nodig?

Met het uitvoeren van een PCR test is duidelijk dat je wel of geen corona hebt. Op deze manier is het voor Curaçao mogelijk om alleen mensen met een negatieve uitslag en dus zonder corona toe te laten op het eiland. Dit zorgt ervoor dat mensen gewoon vakantie kunnen vieren, wel met de nodige maatregelen natuurlijk. Zo heb je op Curaçao ook 1,5 meter afstand, of eigenlijk hanteren ze daar 2 meter. Verder moet je op publieke plekken waar geen 2 meter afstand gehouden kan worden een mondkapje dragen.

Hoe maak je het beste een afspraak?

Online kun je eenvoudig een afspraak maken bij een PCR test voor Curaçao bij jou in de buurt. Om een afspraak te maken kun je online de datum en tijd van jouw vlucht naar de Nederlandse Antillen invoeren. Vervolgens geeft de tool meteen aan wanneer je het beste de test kunt laten afnemen. Handig om te weten is dat niet alle testlocaties in het weekend open zijn, dus het kan zijn dat je moet uitwijken naar een andere locatie dan je voorkeur. Maar dit is natuurlijk afhankelijk van het moment van jouw vlucht.

PCR test voor Curaçao

De eisen van de PCR test voor Curaçao

Er zijn een aantal belangrijke eisen bij het uitvoeren van de PCR test. Belangrijk is dat de test niet ouder is dan 72 uur, voor de vlucht. Verder is het strikt verboden om je door middel van een PCR test te laten testen als je klachten hebt, dan moet je naar de GGD.

Maar het meest belangrijke? De test moet negatief zijn. Je mag geen Corona virus bij je dragen. Dan mag je niet mee op de vlucht naar Curaçao en geeft de testlocatie dit meteen door aan de GGD. Mijn test is afgenomen bij KLM Health Services in Den Haag, ik kreeg zelfs binnen 12 uur mijn uitslag.

Wat moet je meenemen?

  • Paspoort
  • Afspraak bevestiging

Eigenlijk heb je maar twee belangrijke items die je moet meenemen naar de testlocatie: paspoort en afspraak bevestiging. De betaling van de test gebeurt namelijk van te voren online dus dat is niet nodig op locatie. Als laatste is het natuurlijk belangrijk om op tijd te komen voor jouw afspraak. Doe je dat niet? Dan loop je risico dat jouw plek al ingenomen is. Let dus goed op de tijden en neem ruim de tijd om op de testlocatie te komen.

Heb jij alle informatie voor de PCR test voor Curaçao nu gekregen? Ben jij al op reis geweest tijdens de corona periode? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Curaçao?

~ Bezoek Klein Curaçao

~ Appartement tip op Curaçao

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “PCR test voor Curaçao: alles wat je moet weten!”

  1. Het scheelt wel dat er nu sinds 1 december ook zonder klachten getest mag worden. Ik ben helaas niet meer weggeweest sinds het begin van corona en ik mis het reizen enorm veel. Het is wat mij het zwaarste weegt van alle corona maatregelen eigenlijk.

  2. ik mag niet op vakantie dus dit is niet relevant voor mijzelf. ik vind het hele op vakantie gaan een dingetje in deze tijd. mensen moeten doen waar ze zin in hebben natuurlijk maar ik zelf zou thuis blijven
    rachel onlangs geplaatst…Theemoment #19My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge