Spital am Semmering is een unieke en fijne bestemming om naartoe te reizen voor wintersport. Alle praktische informatie Spital am Semmering vind je in dit artikel. Ik vertel je alles over de reis naar het Oostenrijkse dorp, het vervoer binnen het dorp en de verschillende accommodaties.

Praktische informatie Spital am Semmering

Reizen naar Spital am Semmering

Er zijn verschillende manieren om in Spital am Semmering te komen, in dit artikel behandel ik de drie meest gekozen opties. We beginnen met de auto, vanuit Utrecht is het 1.130 kilometer en doe je er dus ruim 11 uur over. Als je met meerdere personen naar Spital am Semmering reist, dan kan het een voorbeeld zijn om met de auto te gaan. De kosten zijn €290,- voor de heen- en terugweg voor de brandstof en tolwegen.

De volgende optie is de per vliegtuig en trein. Je kunt het vliegtuig naar Wenen nemen, dit duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. Vervolgens kun je met de trein verder reizen, de treinrit is prachtig. De rit duurt ongeveer twee uur en 10 minuten, afhankelijk van welke overstap je maakt. De kosten van een vliegticket verschillen per seizoen maar zijn ongeveer €100-150 euro in het laagseizoen en €150-200 in het hoogseizoen. Het tweede gedeelte van de reis, de trein heeft een standaard prijs van €18,- voor een retourtje.

Als laatste kun je er ook voor kiezen om het gehele stuk per trein af te leggen. Je hebt dan wel geduld nodig want het duurt zo’n 16 uur en onderweg moet je maar liefst vier keer overstappen. Je moet overstappen in Düsseldorf, Linz, Wenen en Semmering. De kosten hiervan liggen rond de €200 tot 300,- per persoon, ook dit is weer afhankelijk van verschillende factoren.

Vervoer binnen het dorp

Het dorp Spital am Semmering is dan wel bekend door de mooie pistes, het dorp zelf is erg klein. Met maar 1700 inwoners, kun je begrijpen dat er niet veel vervoersmogelijkheden zijn. Je kunt vanaf bijna iedere plek in het dorp gewoon naar de piste lopen. Verder is er een treinstation, waarvan de trein (afhankelijk van de dag) ongeveer twee keer per uur richting Mürzzuschlag gaat. Dit is een grotere stad waar meer winkels en dergelijke zijn. Het vervoer binnen het dorp is dus gewoon met de benenwagen. Of je moet hier natuurlijk met de auto gekomen zijn.

Praktische informatie Spital am Semmering

Accommodatie in Spital am Semmering

Het vinden van een accommodatie in Spital am Semmering is misschien wel de grootste uitdaging. Omdat het dorp klein is zijn er weinig accommodaties aanwezig. Er zijn om precies te zijn maar acht accommodaties die je van te voren kunt boeken via Booking.com. Wij verbleven in Haus Metzler. Een knusse B&B ongeveer 10 minuten lopen van de skipistes. De gemiddelde kosten van een nacht in Spital am Semmering liggen tussen de €100 en 150,-. Dit is vaak inclusief ontbijt en ligt op goede loopafstand van de pistes en het treinstation.

Praktische informatie Spital am Semmering

Praktische informatie rondom het betalen

Misschien wel het belangrijkste kopje: betalen. Het is namelijk anders dan in nabijgelegen Wenen of plekken in de Alpen. In het dorp kun je namelijk slecht pinnen. Er is één pinautomaat die rond de feestdagen gesloten is. In de enige winkel van het dorp en de restaurants kun je niet pinnen. Alleen voor het kopen van een skipas kun je een pinpas gebruiken. Zorg dus dat je voldoende contanten meeneemt om alles te kunnen betalen tijdens jullie verblijf. De enige optie als je geen geld meer hebt is naar Mürzzuschlag te reizen per bus, trein of met de auto. Daar zijn meerdere pinautomaten en kun je ook terecht in restaurants waar je met pin kunt betalen.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Spital am Semmering? Welke tips neem jij mee als je naar dit dorp reist? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spital am Semmering?

~ Wintersport in Spital am Semmering

~ Trein vanuit Wenen

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Praktische informatie Spital am Semmering: ins & outs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge