Afgelopen kerst besloten wij een stedentrip te maken naar Wenen. Na langer zoeken kwamen we erachter dat je vanaf Wenen naar een leuk skigebied kon met de trein. We besloten langer te boeken en een combinatie te maken tussen een stedentrip in Wenen en een ski trip naar Spital. Daarvoor moet je de trein van Wenen naar Spital am Semmering nemen en dat is een waar sprookje!

Reserveren

Via de website van de OBB kun je eenvoudig tickets vooruit reserveren. Wij deden dit al maanden van te voren en daardoor waren de tickets extreem goedkoop. Er zijn verschillende opties voor het reserveren van een trein. Spital am Semmering is namelijk niet in rechtstreekse verbinding met Wenen. Je zult dus op Mürzzuschlag Bahnhof moeten overstappen. De trein van Wenen naar Mürzzuschlag Bahnhof duurt exact twee uur en vervolgens duurt de bus of trein naar Spital am Semmering nog tien minuten.

Wenen station

Wenen station is een gigantisch gebouw met ontzettend veel sporen en gedeeltes. De dag voordat wij met de trein gingen, waren we al op ontdekking geweest aangezien we ontzettend veel bagage bij ons hadden. Zo konden we alvast weten hoeveel trappen we moesten nemen en waar we een lift konden gebruiken. De trein vertrekt eigenlijk altijd van een spoor tussen 7 en 10. Gelukkig bevindt dit gedeelte van het station zich op de begane grond.

Trein van Wenen naar Spital am Semmering

Landschappen onderweg

Wenen ligt in een vrij vlak gedeelte van Oostenrijk maar in Spital am Semmering kun je skiën. Dit geeft al aan dat de trein moet gaan klimmen. Tot Gloggnitz rijdt de eigenlijk vrij vlak en vanaf Gloggnitz begint het klimmen. De trein slingert door de dalen heen en klimt steeds verder omhoog. Het is echt een prachtig gezicht onderweg. Het landschap wordt langzamerhand wit en de bergen steeds hoger. Onderweg kun je heerlijk naar buiten kijken en achter iedere bocht schuilt weer een mooi landschap!

Aankomst in Spital am Semmering

Ongeveer tien minuten voor de aankomst op het treinstation kun je de skipiste al zien liggen. Het is een prachtig uitzicht vanuit de trein en wij kregen meteen zin om te gaan skiën. Er zijn in Spital am Semmering maar twee sporen dus het is een klein station. Er is zelfs niet eens een stationsgebouw, het lijkt meer op een klein bushokje. Het geeft je meteen een pittoresk gevoel en in het kleine dorp is dat dat ook zeker terug te vinden.

Skigebied Stühleck - trein van Wenen naar Spital am Semmering

In welk seizoen moet je gaan?

Dat is natuurlijk persoonlijk, wij namen de trein omdat we gingen skiën in Spital am Semmering. Maar de trein van Wenen naar Spital am Semmering kun je ook om andere redenen nemen. In de zomermaanden kun je namelijk geweldig wandelen of mountainbiken in deze omgeving. Dan kom je natuurlijk onderweg geen sneeuw tegen maar de treinrit zal hoogstwaarschijnlijk ook prachtig zijn. Er is dus niet echt een eenduidig antwoord op deze vraag.

Trein van Wenen naar Spital am Semmering

Praktische informatie over de trein van Wenen naar Spital am Semmering:

  • De kosten van het ticket €9,00 per persoon per enkele reis. Dit tarief geldt alleen als je online minimaal twee maanden van te voren een kaartje koopt.
  • Van Wenen naar Spital am Semmering kun je het beste aan de linkerkant zitten, voor het mooiste uitzicht.
  • Van Spital am Semmering naar Wenen kun je het beste aan de rechterkant zitten.
  • De treinrit duurt twee uur en 10 minuten.

Zou jij met de trein van Wenen naar Spital am Semmering willen gaan? Ben jij ook gek op treinritten? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Oostenrijk?

~ Spital am Semmering ski gebied

Damüls ski gebied

~ Diedamskopf ski gebied

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge