Naast het gebied Diedamskopf hebben we ook het nabijgelegen skigebied Damüls – Mellau ontdekt. Vandaag vertel ik je alle voor- en nadelen met betrekking tot dit gebied. Het is een gebied met ongeveer 80 kilometer aan pistes dus een stuk groter dan zijn buurman Diedamskopf. Een enorm voordeel is dat het allebei in de regio 3 Täler valt en daarom kun je hier skiën met de dezelfde skipas. Zo kun je dus zonder enige verplichtingen een dagje in dit gebied gaan skiën of in Diedamskopf als je hier verblijft.

skigebied damüls
skigebied damüls

Bereikbaarheid

Het is een erg goed bereikbaar skigebied, dit komt mede doordat het gebied maar 35 kilometer van de snelweg ligt. Je kunt dus het grootste stuk van de reis gewoon over de Duitse snelwegen rijden. Verder is het daarnaast handig dat het gebied in het westen van Oostenrijk ligt. Zo is het niet nodig om langs het altijd drukke München te reizen, waar je vaak uren in de file komt te staan. Helaas is de auto ook meteen de enige goede manier om hier te komen. Reizen met de trein en het vliegtuig zorgt voor een vrij lange reistijd. Mijn belangrijkste tip is dus om met de auto te gaan, zo kun je ook lekker veel spullen meenemen.

skigebied damüls
skigebied damüls

Pistes

Het grootste gedeelte zijn rode pistes namelijk 48 kilometer, gevolgd door 29 kilometer blauw en maar 2 kilometer zwart. Een gebied waar beginnende skiërs dus heerlijk kunnen oefenen zou je denken. Toch moet ik zeggen dat het lastig is om van de ene kant naar de andere kant te komen. Er zijn veel rode pistes die erg lastig kunnen zijn voor beginners die deelgebieden met elkaar verbinden. Gelukkig staat er wel overal aangegeven welke kleur de afdaling is en kun je dus altijd zelf bepalen waar je naar beneden gaat. Ook voor een gevorderde skiër als ik, is het een erg leuk gebied!

skigebied damüls

Skigebied Damüls: Eten & drinken

Ondanks dat het gebied enorm groot is, kun je vrijwel nergens eten of drinken op de pistes. Je moet weer afdalen naar Mellau of Damüls om daar in een restaurant te gaan zitten. Als je een tocht aan het maken bent, kan het dus verstandig zijn om eigen eten en drinken mee te nemen. Zo neem ik
zelf altijd een rugzak mee met een aantal koekjes en wat drinken, zodat je nooit zonder komt te zitten. Verder is het erg druk in de restaurants
in het dal van Mellau of Damüls, je moet minimaal 30 tot 45 minuten op je eten wachten. Niet echt een aanrader dus wanneer je lekker wilt skiën. De prijs van het eten en drinken zijn niet hoog, zelfs niet in de drukke restaurants maar je zult wel geduld moeten hebben.

Accommodaties

Hoewel de accommodaties in deze gebieden een stuk goedkoper zijn dan in het drukke Tirol, is het natuurlijk ook zo dat er een stuk minder accommodaties zijn. Het boeken van een accommodatie moet je eigenlijk een jaar van te voren doen, anders is er niet veel meer beschikbaar. De meeste gezinnen gaan namelijk ieder jaar naar hetzelfde plekje en boeken dus meteen bij aankomst weer voor het volgende jaar. Het is ook zo dat er maar weinig accommodaties aan de piste zijn dus je zult altijd nog een stukje met de skibus of eigen vervoer moeten naar het beginpunt van het skigebied.

Het dorpje en de omgeving

Het skigebied Damüls – Mellau heeft verschillende plekken om het gebied binnen te komen. Zoals de naam al zegt: Damüls, Mellau en Faschina. Mellau is het grootste en gezelligste dorp van de drie. Je kunt hier makkelijk parkeren en bent met de gondel meteen in het bruisende centrum van het skigebied. Damüls is een dorp met maar 310 inwoners, maar er is in de winterperiode wel iets meer te beleven. Faschina is het kleinste dorp van de drie en heeft daarmee ook weinig mogelijkheden. In de omgeving zijn er veel leuke activiteiten te doen zoals paragliden of een ritje maken met een arrenslee.

Zou jij skigebied Damüls willen proberen? Heb jij een favoriet gebied om naartoe te gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wintersport?

~ Hemsedal – Noorwegen

– Schoppernau – Oostenrijk

~ Monts Jura – Frankrijk

Bewaren op Pinterest?

5 gedachten over “Skigebied Damüls – Mellau: veel pistes en weinig skiërs”

  1. Met dit mooie weer denk je niet meer aan skiën, maar natuurlijk kan dit momenteel nog steeds. Ik heb nog nooit geskied en denk eerlijk gezegd ook niet dat dit het meer gaat worden ivm knieklachten. ik snap dat je een rugzakje met wat eten n drinken mee neemt, dat zou ik ook zeker doen. Goede tips geef je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge