Een vakantie naar New York is echt een item wat voor mij al jaren op mijn bucketlist stond. Toen het uiteindelijk werkelijkheid werd, was ik natuurlijk enthousiast. Maar ondertussen was ik ook benieuwd naar alles wat ik moest regelen voor zo’n vakantie en welke aspecten ik niet over het hoofd mocht zien. Daarom heb ik al mijn tips & tricks voor jullie op een rijtje gezet.

Visum aanschaffen

Het Esta aanvragen is eigenlijk het eerste wat je moet regelen voor een vakantie naar NYC. Voor het reizen naar de Verenigde Staten heb je een elektronisch visum nodig, het ESTA. Je kunt dit online eenvoudig aanvragen, het kost echter wel wat tijd. Er zijn namelijk veel verschillende vragen die je moet beantwoorden. Het is een stuk fijner als je dat gewoon in het Nederlands kunt doen. Een visum is altijd voor twee jaar geldig dus het kan zijn dat je met hetzelfde visum nog eens naar de Verenigde Staten kunt reizen.

Accommodatie kiezen

Hoe kies je een goede accommodatie in NYC? Er is namelijk ontzettend veel keuze en wanneer je in Manhattan wil overnachten is het vaak enorm lastig om een betaalbare accommodatie te vinden. Wij verbleven in het West Side YMCA wat op 63rd street op Manhattan. Dit is ongeveer 15-20 minuten lopen vanaf Times Square, wat op 50rd street ligt. Het is een goede afstand voor de prijs-kwaliteit verhouding. Een overnachting kun je hier boeken vanaf €63 euro per nacht. Voor accommodatie dichtbij Times Square tussen 45 – 50rd street ligt vaak rond de €200-250 euro per nacht.

New York

Vervoer vanaf de luchthaven

Mijn beste tip voor het vervoer vanaf de luchthaven is Viator. Je kunt via Viator een shuttle service regelen vanaf alle luchthavens van de stad. Je kunt ervoor kiezen om een privé service te nemen maar je kunt ook een gedeelte shuttle service kiezen. Wat enorm handig is want het scheelt een hoop kosten. Daarnaast wordt je wel gewoon af gezegd voor de deur van jouw accommodatie. Voor ongeveer €20 euro kun je een gedeelte shuttle nemen vanaf de luchthaven naar een accommodatie in het centrum van de stad. Het is afhankelijk van de drukte ongeveer 45-55 minuten rijden vanaf Newark naar Manhattan.

new york

Welke bezienswaardigheden in New York mag je niet overslaan?

Een kort stukje over de leukste bezienswaardigheden in New York die je niet mag overslaan. Mijn letterlijke en figuurlijke hoogtepunt was de Top of the Rocks. Een onderdeel van Rockenfeller Center waar je van bovenop een prachtig uitzicht hebt. Je kijkt over de hele stad heen en ook over het Central Park. Verder is het heel leuk om met de Hop-on Hop-off bus te gaan. Je leert veel over de stad van de enthousiaste gidsen en tegelijkertijd kun je overal in en uit stappen waar je wilt. Dus je hebt ook meteen een vervoersmiddel. Een tocht met de Staten Island Ferry naar het Vrijheidsbeeld mag je ook niet overslaan.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke tips voor New York kan jij wel gebruiken? Heb jij nog handige toevoegingen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer New York?

~ Gratis ferry naar het Vrijheidsbeeld

~ Vijf leukste bezienswaardigheden

Bewaren op Pinterest?

14 gedachten over “New York – mijn tips & tricks voor een vakantie naar NYC”

  1. Wat een goede tips! Het lijkt me zo gaaf om ooit nog eens op reis te gaan naar New York, maar dan moet ik wel eerst mijn vliegangst zien te overwinnen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge