Een stedentrip naar Valencia staat bij veel mensen op de bucketlist en dat is niet voor niets. De stad is prachtig en echt een bezoek waard! Vandaag deel ik alle praktische informatie Valencia, om te zorgen dat jij een onbezorgde vakantie naar de Spaanse stad kunt hebben. Wij hebben Valencia aangedaan tijdens een rondreis door Zuid Spanje van 14 dagen. Maar over het algemeen zullen mensen als stedentrip naar Valencia gaan dus zal ik daar op ingaan.

Praktische informatie Valencia

Reizen naar Valencia

Er zijn ontzettend veel keuzes als het gaan om naar Valencia reizen. Je kunt namelijk vanaf Amsterdam met Vueling, KLM of Transavia binnen drie uur naar de Spaanse stad vliegen. De kosten hiervan liggen meestal rond de €100 tot 150 euro in het laagseizoen en €200 tot 250 euro in het hoogseizoen. Verder kun je tijdens de zomermaanden ook vanaf Rotterdam naar Valencia vliegen met Transavia, de prijzen zijn ongeveer gelijk aan die hierboven genoemd. Om het helemaal compleet te maken kun je ook vanaf Eindhoven naar Valencia vliegen met Transavia of Ryan Air. De prijzen met Ryan Air liggen een stuk onder de andere gemiddelde prijzen met ongeveer €50 tot 100 euro voor een retourvlucht.

Vervoer vanaf de luchthaven

Vanaf de luchthaven kun je eenvoudig in het centrum van de stad komen. Er is namelijk een metro station op de luchthaven. De metro’s 3 & 5 rijden hier en die gaan rechstreeks naar Alameda, het centrum van de stad. Je kunt bij Alameda het beste uitstappen om de meeste bezienswaardigheden te bezoeken. In het metrostation kun je eenvoudig een ticket kopen voor maar €1,50 per persoon. Denk eraan dat je wel twee zones doorkruist wanneer je vanaf de luchthaven naar Alameda gaat.

Fietsen in Valencia - praktische informatie Valencia

Vervoer binnen de stad

Binnen de stad zijn er verschillende mogelijkheden qua vervoer. Wij kozen ervoor om één hele dag de fiets te pakken. Zo kom je op de leukste plekken in Valencia. Mijn praktische informatie Valencia qua vervoer zou dus met name de fiets aanraden. Je kunt voor €6 euro per 24 uur overal in de stad fietsen huren. Verder kun je er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te reizen. Voor €15,00 euro voor 24 uur kun je de Valencia Card kopen waarmee je binnen die 24 uur vrij kunt reizen met het openbaar vervoer.

Praktische informatie Valencia

Accommodaties in Valencia

De meeste hotels in Valencia zijn in het hoogseizoen ontzettend duur. Wij hebben er daarom voor gekozen om via Booking.com een appartement te huren. Zodat we ook zelf konden koken om wat geld te besparen. Het is ontzettend fijn om in een appartement te verblijven in de stad. Zo kun je tussen de locals leven en binnen je vaak een stuk sneller in het centrum van vanuit betaalbare hotels. Voor een appartement betaal je ongeveer €60 euro per nacht voor twee personen. Een gemiddeld hotel in de stad kost €120 euro per nacht voor twee personen.

Praktische informatie Valencia

Praktische informatie Valencia rond het betalen

Gelukkig behoort Valencia natuurlijk tot Spanje en is het betalen in de stad vrij makkelijk omdat ze de Euro hanteren. In de regio heeft bijna elke winkel een pinapparaat, je moet bijna overal gewoon pinnen dus. Het is wel verstandig om een aantal euro contant te hebben voor kleine uitgaven zoals een ijsje of iets dergelijks, je kunt vaak pas pinnen vanaf 10 euro. Voor de rest kun je in ieder restaurant en voor het openbaar vervoer gewoon gebruik maken van een Nederlandse pinpas of creditcard.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Valencia? Welke tips neem jij mee op stedentrip naar deze stad? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spanje?

~ Fietsen in Valencia

– Ultieme route door Zuid-Spanje

~ Wat te doen in Ronda

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Praktische informatie Valencia – betalen, vervoer en meer”

  1. Ik vind het op vakantie sowieso wel fijn om gewoon een appartement te huren. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik ook best wel zuinig ben. Zelfs op vakantie denk ik er niet aan om elke avond uit eten te gaan (tot ergernis van mijn man hahaha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge