Een droomreis naar Spitsbergen stond al lang op mijn lijstje. Het is één van de meest afgesloten plekken ter wereld en door de ligging ver boven de poolcirkel heeft het een uniek landschap. De reis heeft echt indruk op mijn gemaakt en daarom deel ik graag mijn liefde voor deze droombestemming. Verder maak ik de afweging tussen winter en zomer op het eiland. Welk seizoen is nou leuker?

Activiteiten op Spitsbergen

Droomreis naar Spitsbergen: uniek en adembenemend

Een feitje wat ik altijd meteen vertel over Spitsbergen is dat het meer ijsberen telt dan inwoners. Er zijn maar 2.500 inwoners op het eiland en maar liefst 3.500 ijsberen. Tijdens een reis naar het eiland is het dan ook mogelijk om een ijsbeer tegen het lijf te lopen en daarom moeten ook alle inwoners een geweer bij zich dragen. Alle excursies vinden daarom ook met een gids plaats, die heeft dan ook altijd een geweer bij zich. Alleen dit al maakt Spitsbergen reizen heel bijzonder.

het noorderlicht fotograferen

Winter op Spitsbergen

Tijdens de wintermaanden is het op Spitsbergen 24 uur per dag donker. Je zult dus een heel bijzondere reis hebben. Het is niet zo dat je niets ziet want meestal geeft de maan een hoop licht en daarnaast heb je altijd voldoende zaklampen bij je. Doordat het 24 uur per dag donker is, is het een hele bijzondere ervaring. Een groot voordeel van Spitsbergen in de winter is dat er kans is op het noorderlicht. Wij hadden het geluk dit te mogen zien en dat maakt natuurlijk een reis helemaal af. Verder zijn leuke activiteiten die alleen in de winter mogelijk zijn zoals fietsen in de sneeuw, hondensleeën en sneeuwscooteren.

Droomreis naar Spitsbergen

Zomer op Spitsbergen

In de zomermaanden is het eiland ook heel mooi. Zo bezocht Floortje voor 3 op reis ook Spitsbergen in de zomer. In de zomer is er een hele andere sfeer op het eiland, het is namelijk 24 uur per dag licht. De nacht valt niet en dus is het ook belangrijk om goed voorbereid te zijn. Neem een ooglapje mee zodat je wel lekker kunt slapen. In de zomermaanden kun je ook een excursie doen naar Piramide of Barentszburg. Twee unieke locaties die na het uiteenvallen van de mijnindustrie vrijwel verlaten zijn.

Andere droombestemmingen

Naar Tanzania reizen lijkt mij ook geweldig. Een totaal andere bestemming dan Spitsbergen maar daarom niet minder mooi. Ik ben inmiddels wel meerdere keren in Afrika geweest maar nog nooit in oost-Afrika. Nu ik Spitsbergen heb kunnen afvinken is mijn volgende doel dus om naar Tanzania te gaan. Hebben jullie één bestemming waar je al jarenlang van droomt? Laat het weten in de reacties!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Is een droomreis naar Spitsbergen ook iets wat jij graag wilt doen? Zou jij gaan voor de zomer of winter? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spitsbergen?

~ Winterse activiteiten

~ Noorderlicht spotten

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Droomreis naar Spitsbergen: winter of zomer?”

  1. Spitsbergen ken ik niet, oeps. Ik ben meer van de zonbestemmingen, maar deze bestemmingen lijkt mij interessant voor de mensen die van kou houden en lekker de wereld willen verkennen. Het noorderlicht is wel bijzonder om mee te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge