Na ruim 20 dagen te hebben rondgereisd door Marokko en Spanje kwamen we uit in Valencia. Hier hebben we nog een aantal dagen van de mooie stad genoten voordat we naar Mallorca gingen. Het was voor mij de eerste keer in de stad, Sam was hier al eens geweest. Ik was erg benieuwd en wilde daarom veel zien van de stad. We kozen er daarom voor om te gaan fietsen in Valencia en dat bleek een groot succes!

Fiets huren

Als je aankomt in Valencia valt meteen op dat er enorm veel keuze is als het gaat om een fiets huren. Het was daarom ook extreem lastig maar wij kozen uiteindelijk voor Baja bikes, omdat dit kantoor vlakbij ons appartement zat. Je kunt hier een basic fiets huren voor €6 voor 24 uur. Maar wij kozen ervoor om een premium fiets te nemen met drie versnellingen en dan betaal je €10 per 24 uur. Wat ik ook een groot voordeel vind aan de fietsen van The Easy Way zijn de mandjes. Zo kun je jouw rugzak lekker voorin leggen en hoef je hem niet de hele weg op jouw rug te dragen want zeker in de zomermaanden staat dat gelijk aan een natte zweet rug.

Fietsen in Valencia

Waar moet je fietsen?

Bij het huren van de fiets krijg je een kaart van de stad met daarop de fietspaden aangegeven. Er is een soort “ringweg” aan fietspaden rond het centrum en die loopt vervolgens helemaal naar het strand en de boulevard. De paden zijn overal duidelijk aangegeven en vaak is het pad groen. Je kunt hier dus eenvoudig fietsen en komt alleen als je van de fietspaden afgaat tussen de auto’s te rijden. Het is wel belangrijk want in het centrum zijn veel eenrichtingswegen en in Spanje gelden die dus ook voor de fietsers. Je moet hier wel alert op zijn want in Nederland is dat natuurlijk vaak anders. Daarnaast is het belangrijk dat je gewoon dezelfde regels volgt als de automobilisten.

Fietsen in Valencia

Strand & boulevard

Misschien wel het allerleukste om naartoe te fietsen vind ik het strand. Het strand ligt namelijk een paar kilometer buiten het oude centrum en is daarom misschien een plek die je niet zelf zou bezoeken. Met die fiets ben je er op een Hollands tempo binnen 15 tot 20 minuten. Je kunt hier heerlijk over de boulevard fietsen of natuurlijk op een mooie dag neerploffen op het strand. Toen wij hier waren, was het ruim 30 graden dus hebben we even op het strand gezeten, echt genieten tijdens een stedentrip.

Fietsen in Valencia

Stadspark

Daarnaast gaan veel mensen natuurlijk naar de mooie futuristische gebouwen zoals Ciudad de las Artes y las Ciencias en Oceanografic. Deze kun je bereiken door vanuit het centrum het hele stadspark uit te fietsen. Dat is één van de mooiste plekken om te fietsen in de stad. Iedereen hier wandelt of fietst want hier mogen geen auto’s komen. Zo kun je dus binnen een paar minuten aan de andere kant van de stad staat en naar de prachtige bouwwerken rijden. Het strand en het stadspark zijn de twee highlights die je echt niet mag missen tijdens het fietsen in Valencia.

Fietsen in Valencia

Parkeren van de fietsen in Valencia

Maar als je gaat fietsen in Valencia moet je de fietsen natuurlijk ook af en toe parkeren. De politie is vrij streng in de plekken waar je mag parkeren dus uitsluitend bij de hekken waar het mag, kun je de fiets neerzetten. Daarnaast is het belangrijk dat je hem altijd op slot zet want er worden af en toe nog wel eens fietsen gestolen. Zorg dus dat je hem altijd aan een hek of paal vast zet. Gelukkig zijn er overal voldoende plekken om de fiets neer te zetten als je even een wandeling wilt maken.

Zou jij ook willen fietsen in Valencia? Welke plekken zou jij graag willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spanje?

~ Wat te doen op Mallorca

~ Boot van Marokko naar Spanje

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Fietsen in Valencia – goedkoop, leuk & sportief”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge