Een busreis is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een vakantie boekt. Maar toch biedt zo’n busreis enorm veel voordelen. Vaak zijn de kosten zeer laag en kun je in een reis ook heel veel verschillende locaties bezoeken. Net zoiets als flottielje zeilen langs Griekse eilanden dus, maar dan anders. En wanneer je een rondreis door Europa met de bus boekt, dan kun je ook in een reis verschillende steden bezoeken. S-nachts reist de bus door naar de volgende locatie terwijl jij in je comfort class stoel lekker slaapt. Zo verlies je ook geen kostbare tijd. In deze blog delen we de leukste bestemmingen voor een busreis in Europa met je.

Amalfi kust Italië

De Amalfi kust in Italië is een perfect voorbeeld van een ‘must-see’ bestemming. Schilderachtige pittoreske dorpjes tegen steile rotswanden met veel groen. Je geniet er van prachtige panoramaviews over de zee. Veel van de restaurants en hotels hebben terrassen en infinity pools waar je tegen de bergwand van een prachtig uitzicht geniet. Een vakantie om van te dromen! Rondreizen is hier een must want alleen zo zie je alle prachtige natuur, steile rotswanden en vergezichten.

Europa met de bus

Tapas in Andalusië

Andalusië is ook zo’n uitgestrekt gebied met allerlei toffe bezienswaardigheden. Deze liggen niet naast elkaar en dus is het handig om deze met een busreis te bekijken. Bezoek er zeker Cordoba, Sevilla en Granada. Geniet er van overheerlijke tapas met een goed glas wijn uit de regio in de schilderachtige bergdopjes. Ook het Alhambra is zeer de moeite waard. Boek echter wel van tevoren je kaartjes. En ten slotte kun je ook Marbella en Gibraltar even bekijken. Bij Bolderman vind je bijvoorbeeld allerlei leuke combinatiereizen door Zuid Spanje.

Europa met de bus

In een week langs 5 steden

Voor de stedenfanaten en shopaholics kun je tegenwoordig 5 steden bezoeken voor 99 euro. Dat is natuurlijk bijna voor niks! Een dagje alle cultuur en trendy vegan restaurantjes opsnuiven in Berlijn, lekker shoppen in Florence en een dagje Montmartre, Quartier Latin en Sacré Coeur in Parijs. Daar kom je zeker vol nieuwe impressies en ervaringen van terug! En wil je graag ook wat rust? Ga dan ook een paar dagen hiken in de Alpen of skiën in Montreux. Of maak er een culinaire reis van langs alle toprestaurants in alle Europese steden. De sky is the limit, als je Europa met de bus wilt ontdekken.

Rome, Pompeï en Toscane

Italië liefhebbers zullen het hier zeker mee eens zijn: Toscane is een van de mooiste regio’s van Europa. Bekijk er alle prachtige historische gebouwen, kerken en musea in Siena en Florence. Bekijk de Etruskische opgravingen met prachtige fresco’s. Geniet er van de traditionele pasta in de kleine lokale trattoria’s. En ook het reizen door dit gebied met zijn heuvels, vele groen en wijngaarden is een genot voor het oog. Met een rondreis kun je dit hele gebied in een keer goed bekijken.

stonehenge

Zuid Engeland – Europa met de bus

Engeland komt misschien niet bij iedereen als eerste op als vakantiebestemming. Maar wist je dat er in Zuid Engeland een warme golfstroom is? In de zomer is het er heerlijk warm en zonnig. Een bestemming als Swannsbury zijn daarom zeer populair bij de Britten zelf. Je vindt er heerlijke verse vis, ruige rotswanden en een prachtig groen landschap. Bezoek er ook direct Avebury, Glastonbury en het nabijgelegen Londen. Ideaal ook wanneer je wordt rondgereden. Dan hoef je zelf niet links te rijden.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij Europa met de bus willen ontdekken? Welke van deze bestemmingen lijken jou leuk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer bestemmingen?

~ Bath, Engeland

~ Tips voor Parijs

Bewaren op Pinterest?

7 gedachten over “Rondreizen door Europa met de bus: de leukste bestemmingen”

  1. Het idee van meerdere bestemmingen zien spreekt mij zeker aan. Alleen de busreis absoluut niet, sorry. Dat is echt niet ons ding. We huren liever een auto of desnoods een busje met chauffeur (in Azië dan het laatste) want we vinden het fijn om zelf te bepalen wat we wanneer doen. Met een grote bus ben je ook gebonden aan een groter gezelschap en dus een vast programma. Ieder zijn ding natuurlijk. Ooit ben ik overigens met de bus – op mijn 17e – naar Lloret de Mar gegaan. Nooit meer zei ik daarna (al is wat jij bedoelt natuurlijk iets heel anders).
    Wel goede suggesties voor diegenen die wel graag met de bus reizen!
    Rory onlangs geplaatst…Het gemis overvalt mij tijdens het kijken van ‘They call me babu’My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge