Je zult misschien gelijk aan de Blue Lagoon in IJsland denken maar er is er nog één namelijk op Malta. Malta bestaat uit meerdere eilanden en bij het eiland Comino vind je de Blue Lagoon. Hier heb je zulk helder blauw water dat je vanaf een boot gewoon de bodem van kunt zien. Wij gingen met een Blue Lagoon boottocht naar deze adembenemende plek en dat is uitstekend bevallen! Dus lees vooral verder en twijfel niet langer, ga naar de Blue Lagoon.

Vertrek vanuit St. Paul’s Bay

Ons appartement bevond zich in St. Paul’s Bay, dit is ook tevens de plek waar vandaan de Blue Lagoon boottocht vertrekt. We konden hier gewoon naartoe wandelen, echt ideaal dus. Je kunt er ook voor kiezen om bij jouw hotel opgepikt te worden, dit kun je gewoon doorgeven aan Hornblower. De boot vertrekt iedere dag in het hoogseizoen om 10.30 vanuit de haven van St. Paul’s Bay en je komt rond 17.30 weer terug. Je bent dus de hele dag op de boot, wat echt optimaal genieten is. ’s Ochtends dien je uiterlijk om 10.00 uur op de boot te zijn dus zorg dat je op tijd bent.

Blue Lagoon boottocht

Varen richting Blue Lagoon

Na het vertrek uit de haven is het ongeveer 30 tot 40 minuten varen richting het paradijselijke plekje. Maar dit is totaal niet saai want je komt onderweg al langs de mooiste plekken. De gids vertelt van alles over de omgeving en je komt al in de mooiste grotten en langs de prachtige kust van Comino. Het is heerlijk om op de boot te genieten van het heerlijke zonnetje en ondertussen langs deze prachtige plekken te varen. Na ongeveer 40 minuten is het dan eindelijk zover, de Blue Lagoon.

Blue Lagoon boottocht
Blue Lagoon boottocht

Blue Lagoon

Natuurlijk het hoogtepunt van deze dag, hier kun je namelijk geweldig snorkelen. Zelf ben ik echt dol op snorkelen dus stond ik meteen klaar om van te boot af te springen. De Hornblower heeft werkelijk te beste plek om aan te meren in de baai. Je kunt hier makkelijk uren vermaken, wij kozen er dan ook voor om hier de gehele tijd te blijven. Je blijft hier dan maar liefst 4,5 uur. En ik kan je vertellen er is voldoende te doen om daar zo lang te blijven.

Blue Lagoon boottocht
Blue Lagoon boottocht

Snorkelen

Het water is zo mooi helder dat je vanaf de boot gewoon de vissen kunt zien zwemmen maar het natuurlijk nog leuker om met een snorkel op pad te gaan. Daarom is het echt aan te raden om een eigen snorkel mee te nemen. Je kunt onderwater veel verschillende soorten vissen zien, vooral rond de rotsen. Ook is er een kleine grot waar je doorheen kunt snorkelen.

Optie om naar Gozo te gaan

Tijdens het boeken is er ook een optie om naar Gozo te gaan, dan blijf je maar 1,5 uur in de Blue Lagoon en ga je vervolgens 3 uur naar Gozo. Het is in mijn ogen alleen een aanrader als je geen huurauto hebt. Wij hebben namelijk zelf een dagje naar Gozo gedaan met de huurauto en dan kun je veel meer zien. Als je geen huurauto hebt is dit de enige manier om Gozo te kunnen ontdekken en dan is het het wel waard. De Blue Lagoon boottocht kost €20 euro per persoon en als je ook naar Gozo wilt €25. Het is dus een afweging om in de Blue Lagoon langer te blijven of dat je een paar uur op Gozo wilt besteden.

Blue Lagoon boottocht
Blue Lagoon boottocht

Hornblower

Er zijn ontzettend veel aanbieders als het gaat om deze boottochten, je ziet door de bomen het bos niet meer. Maar wij hebben na veel reviews lezen uiteindelijk voor de Hornblower gekozen en dat leek de beste keus. In de baai heeft de Hornblower namelijk de beste plek en kun je meteen vanaf het dek het water in gaan. De meeste andere boten liggen aan de kade en daarbij moet je dus vanaf de rotsen het water in gaan. Daarnaast heb je op de boot een zonnedek, wat geen enkele andere boot heeft. Je kunt hier dus naast zwemmen ook van het lekkere weer genieten. Verder kun je hier voor maar €5 een hamburger met friet bestellen en voor een drankje betaal je maar €1. Als laatste is het personeel erg vriendelijk en kun je hierdoor echt tot rust komen.

Zou jij deze Blue Lagoon boottocht ook willen maken vanaf Malta? Ben jij ook zo gek op snorkelen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer eilanden?

~ Wat te doen op Mallorca?

~ Griekse eiland Kos

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Blue Lagoon boottocht met de Hornblower – Malta”

  1. Ik ben absoluut geen snorkelaar, dit doordat ik lenzen heb ( zonder zie ik niks en ook met een duikbril op ben ik altijd bang dat ik mijn lenzen kwijt raak) en nooit met mij hoofd onder water ga. maar dit ziet er wel prachtig uit hoor, leuk ook zo met de glijbaan het water in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge