De boot van Marokko naar Spanje nemen is een bijzondere ervaring. Wij maakten een 14 daagse rondreis door Marokko om vervolgens de oversteek naar Spanje te maken met de boot. Het was een hele ervaring dus daar deel ik graag mijn in’s en out’s over. In dit artikel vind je alles over deze boottocht.

Boot Marokko naar Spanje

FRS

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er meerdere aanbieders zijn op hetzelfde traject zoals Intershipping en FRS. Voordat we hier waren heb ik onderzoek gedaan naar de ervaringen en naar de prijzen. FRS kwam daar als beste uit en achteraf waren wij ook erg tevreden met deze rederij. In Tanger zijn er namelijk meerdere bureaus van FRS waar ze je kunnen helpen en ze erg vriendelijk zijn. Wij hebben namelijk uiteindelijk onze tickets omgezet, het enige wat we moesten betalen was €10 euro wijzigingskosten. Erg fijn dus!

Tanger Med of Tanger Ville?

Van te voren hadden wij een ticket gekocht van Tanger Med naar Algeciras. Omdat in Algeciras de enige autoverhuur was en wij hadden een auto nodig om in Andalusië rond te rijden. We hadden van te voren wel gezien dat Tanger Med ruim één uur rijden buiten de stad ligt maar we dachten dat dit geen probleem zou zijn. Eenmaal aangekomen in Tanger kwamen we erachter dat Tanger Med erg slecht te bereiken was zonder auto, taxi’s vinden het te ver rijden of rekenen enorm hoge bedragen. Daarom werd ons aangeraden om vanaf Tanger Ville te gaan, gewoon midden in de stad. Dit zou ik iedereen aanraden, het is namelijk een stuk makkelijker en ondanks dat de boot dan naar Tarifa vaart, regelt FRS een gratis shuttlebus naar Algeciras.

Tanger Ville naar Tarifa

Het traject wat je dus het beste kunt kiezen is Tanger Ville naar Tarifa, de boot doet er dan ook maar één uur over (en één uur tijdsverschil). Mocht je net zoals wij in Algeciras moeten zijn dan kun je gebruik maken van de bus. Je kunt voor dit traject het beste een online ticket kopen via FRS, als je dit ruime tijd van te voren doet betaal je maar €36 euro per persoon. Wanneer je naar de haven gaat om een ticket te kopen, zitten de boten vaak vol en betaal je minimaal €50 euro per persoon. Persoonlijk zou ik het aanraden om een vroege boot te nemen.

Boot Marokko naar Spanje

Boot van Marokko naar Spanje

Op de boot zit je voornamelijk binnen, er is een klein buitendek maar vaak word je hier nat door de golven. Binnen is ook een kleine cafetaria waar je kleine dingen kunt kopen zoals een croissant, kopje koffie of een muffin. Belangrijk om te weten is dat je hier alleen in Euro’s kunt betalen, wij dachten onze laatste Dirhams op te maken maar helaas zat dat er niet in. De boottocht duurt 60 minuten en alles aan boord is goed geregeld.

Shuttle bus

Na aankomst in Tarifa staat er meteen een shuttlebus klaar die iedereen naar Algeciras brengt. De bus doet er ongeveer 30 minuten over en kost op vertoon van jouw bootticket geen geld. Wij waren erg verbaasd dat vrijwel alle mensen van de boot (zonder auto) de bus naar Algeciras namen. Het is een erg fijne verbinding en de route tussen de twee steden is erg mooi.

Zou jij de boot van Marokko naar Spanje nemen? Voor welke optie zou jij graag? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ Wat te doen in Fez

– Kamelentocht Sahara

~ Overnachten in de woestijn

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Boot van Marokko naar Spanje – alle ins en outs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge