Merzouga ligt aan de rand van de Erg Chebbi woestijn, waar één van de mooiste zandduinen ter wereld is te vinden. Tijdens onze rondreis door Marokko moesten we Merzouga zeker bezoeken dus. Vandaag deel ik mijn hotel tip Merzouga namelijk Hotel Nomad Palace. Het hotel is echt een aanrader om te bezoeken. Je kunt hier heerlijk overnachten te midden van de woestijn.

Hotel tip Merzouga
Hotel tip Merzouga

Bereikbaarheid

Het hotel ligt ongeveer 5 kilometer buiten het grote Merzouga maar is daardoor juist erg rustig gelegen. In Merzouga zelf vind je veel hotels op een kleine oppervlakte en dat brengt niet veel sfeer met zich mee. Langs de grote weg staat een bordje richting het hotel, het laatste stukje is onverhard. Het is een hobbelige weg richting het hotel maar het duurt maar zo’n vijf minuten. Je kunt het hotel eigenlijk niet missen, deze hotel tip Merzouga is dus goed aangegeven.

Hotel tip Merzouga

Het hotel

Zoals gezegd ligt het hotel midden in de woestijn, het het tweede verdieping en is als een soort fort gebouwd, er zijn meerdere grote binnenpleinen. Erg bijzonder is dat er ook twee zwembaden zijn. Vanuit het ene zwembad kijk je letterlijk Erg Chebbi in met zijn prachtige zandduinen. Een groot voordeel is dat het hotel een eigen restaurant heeft en je dus gewoon ’s avonds hier kunt eten en nergens heen hoeft te gaan. Verder is iedereen in het hotel vriendelijk en bereid te helpen.

Hotel tip Merzouga
Hotel tip Merzouga

De kamer

Wij verbleven in één van de suites in het hotel, een prachtige gigantisch grote kamer. Het is heerlijk om na een nacht in de woestijn slapen hier even tot rust te komen. Alle kamers zijn voorzien van airco, wat ook wel nodig is met deze temperaturen. Op de kamer heb je ook een koelkastje, erg fijn om het water koud te houden. En daarnaast heb je ook een hele zithoek waar je ’s avonds een spelletje kunt spelen. Het bed is enorm en kun je makkelijk met vier mensen in slapen dus daarover kan ik niet klagen.

De badkamer

De badkamer was eigenlijk in drie losse stukken verdeeld; een douche, een wasbak en een toilet. Je kunt hier heerlijk douchen, wat je vooral koud wilt doen met deze temperaturen. Maar er is natuurlijk ook warm water aanwezig. Verder is de grote wasbak met spiegel enorm handig en kun je vanaf daar ook de woestijn in kijken. Een bijzondere ervaring!

De omgeving van deze hotel tip Merzouga

Zoals ik al heb verteld, ligt het hotel eigenlijk midden in de woestijn. Er is in de directe omgeving dus niet veel te doen. Natuurlijk kun je een kamelentocht maken wat echt een aanrader is. Maar daarnaast heb je een auto nodig om andere activiteiten te gaan doen. Op zo’n 10 minuten rijden ligt het 4×4 auto museum en de stad Merzouga. Verder is het leukst om gewoon op pad te gaan met de kamelen en de woestijn echt te beleven. Het is zeker geen hotel tip Merzouga waar je ’s avonds een rondje kunt gaan lopen.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €50 euro.

Heb jij een hotel tip Merzouga? Zou jij Hotel Nomad Palace bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ Kamelentocht Merzouga

~ Ouzoud watervallen

Bewaren op Pinterest?

9 gedachten over “Hotel tip Merzouga: Hotel Nomad Palace: unieke locatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge