Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat ik altijd weer controleer hoe het staat met mijn zorgverzekering. Je kunt die namelijk maar één keer per jaar wijzigen of opzeggen en dat is met de ingang van het nieuwe jaar. Mijn belangrijkste reden om dit te checken is natuurlijk het besparen van geld. Een nieuwe zorgverzekering afsluiten kan je zo tientallen euro’s per maand besparen.

Fietsen in Valencia

Maak een verstandige keuze

Vergelijk de zorgverzekeringen, dat is waar je mee moet beginnen. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden dat het belangrijk is om alles met elkaar te vergelijken. Je kunt zoveel verschillende opties en verzekeringen kiezen. Het is handig om van te voren een aantal eisen op een briefje te zetten. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat ik minimaal 10 keer per jaar naar de fysiotherapeut kan gaan. Maar voor iemand anders kan het belangrijker zijn dat je naar de tandarts kunt zonder bij te hoeven betalen. Samen met dit briefje ga je gewoon verzekeringen vergelijken.

24 uur london - zorgverzekering afsluiten

zorgverzekering afsluiten: Investeer tijd

Hoewel het vaak gezien wordt als een vervelend klusje is het heel belangrijk om tijd te investeren. Een goedkope zorgverzekering vind je namelijk niet zomaar. Daarbij betaalt de tijd die jij investeert zich uiteindelijk weer terug wanneer je het jaar erop veel minder premie hoeft te betalen. De tijd die je erin steekt is misschien een paar uur en vervolgens heb je misschien wel tientallen euro’s minder zorgverzekering te betalen het volgende jaar. Daarnaast is het verstandig om ieder jaar de verzekeringen weer te vergelijken want er kan altijd iets veranderd zijn.

Meer reizen, minder premie

Voor mij is de belangrijkste reden, dat ik meer kan reizen wanneer ik geld bespaar op vaste lasten. Een zorgverzekering afsluiten is natuurlijk verplicht in Nederland en dus zijn het vaste lasten waar je niet onderuit kunt komen. Maar je kunt het wel zo aantrekkelijk mogelijk maken. Wel moet ik er natuurlijk bij vertellen dat goedkoop niet altijd geweldig is, dus zorg er wel voor dat je een zorgverzekering kiest die bij jou past. En dat kan bij de één een all risk verzekering zijn en voor de ander een minimaal pakket.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta.

Ga jij een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Welke aspecten daaraan vindt jij belangrijk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Apps voor files

~ Reisverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge