Een reisverzekering klinkt misschien logisch maar er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden als het gaat om deze verzekering. Daarom deel ik vandaag de beste tips om een reisverzekering te kiezen die bij jou past. Het makkelijkst is om dat op een vergelijkingssite te doen die alle mogelijke verzekeringen naast elkaar heeft staan.

koffer aanrader

Bagage verzekeren of niet?

Een belangrijk onderdeel van vakantie is natuurlijk de bagage. Je neemt al je mooiste kleding mee en gaat lekker op pad. Maar helaas gaat het ook wel eens mis met de bagage en daarvoor is een reisverzekering erg handig. Belangrijk om te weten bij een reisverzekering vergelijken is dat niet altijd de bagage verzekerd is. Persoonlijk zou ik wel aanraden om bagage te verzekeren. Als je iets kwijt raakt, dan heb je in ieder geval budget van de verzekering om ter plaatse nieuwe spullen te kopen om toch lekker vakantie te kunnen vieren.

Elektronica op reis - aanschaffen van elektronica

Wat is het eigen risico van een reisverzekering?

Bij het vergelijken van reisverzekeringen is het handig om te weten wat het eigen risico is. Zo weet je wat de eigen bijdrage is wanneer er iets kapot gaat of gestolen wordt. In veel gevallen is het eigen risico €0 euro en vergoed de verzekering dus alles. Maar enkele verzekeraars hanteren een eigen risico van €50 of 100 euro. In dat geval is het verstandig om ook kleinere verliezen door te geven zodat dat van je eigen risico af gaat. Je kunt dus zelf bepalen welke verzekeraar bij jou past.

reisverzekering

Annuleringsverzekering is een aanrader

Veel mensen zijn er van overtuigd dat iedere reisverzekering ook annulering dekt maar dat is helaas niet waar. Een annuleringsverzekering kun je afsluiten bij een reisverzekering maar is daar geen standaard onderdeel van. Toch nemen de meeste mensen een reisverzekering voor mogelijke annulering. Je krijgt alleen geld vergoed als je al een annuleringsverzekering had op het moment van boeken. Je kunt dus niet later een annuleringsverzekering afsluiten. Een doorlopende annuleringsverzekering is daarom handig, om alle uitstapjes te kunnen dekken. Ook hier moet je goed opletten want dit is een toevoeging onder een reisverzekering.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke reisverzekering heb jij? Welke tips heb je uit dit artikel gehaald? Laat het ons weten in de reacties!

Goede reistips?

~ Handige apps voor op reis

~ Belangrijke gadgets op reis

4 gedachten over “Reisverzekering: zo vergelijk jij de aanbieders!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge