In onze weken op Bali hebben wij eigenlijk alles gedaan vanuit één accommodatie. Als een soort thuisbasis, we zijn wel enkele keren nachtjes weg geweest. Wij hebben ervoor gekozen om in het zuiden te gaan zitten, in de stad Seminyak. Een centrale plek vanuit waar je veel plekken op het eiland kunt bezoeken. Wij waren erg tevreden over ons onderkomen dus daarom deel ik vandaag deze accommodatie tip Bali over het Legian Village Residence in Seminyak.

accommodatie tip bali

Bereikbaarheid

Het complex is goed te bereiken, vanaf de internationale luchthaven is het maar 5,3 kilometer (hoewel je er ruim 30 minuten over doet). Maar veel plekken in het zuiden van het eiland zijn slechter te bereiken. Doordat de residentie vlakbij een grote weg ligt, kun je op veel plekken snel komen. Ook heeft het complex een eigen chauffeur die je altijd kunt vragen om je ergens naartoe te brengen. Maar het aller makkelijkst is wanneer je gebruik maakt van de app Grab. Daarmee kun je scooters of taxi boeken die je overal heen brengen, ook naar deze accommodatie tip Bali!

accommodatie tip bali

Het appartement

Dan gaan we het nu echt hebben over de plek waar je slaapt en leeft. Bij het zoeken naar een geschikte accommodatie zijn we veel plekken tegen gekomen. Het belangrijkste was dat we ook een soort keuken hadden om zelf ontbijt en dergelijke te kunnen maken. Daarnaast de grootte, als je kijkt naar de gemiddelde kamer in zuid-Bali dan moet je blij zijn met 20 vierkante meter. Dit appartement is maar liefst 40 vierkante meter en daarmee ideaal. Het bestaat uit twee verdiepingen, beneden een bank, tafel, keuken en de badkamer. En boven het slaapgedeelte met een grote kast, een tweepersoonsbed en een plek om op te maken. Ook heb je in het slaapgedeelte een televisie met verschillende Amerikaanse/Engelse zenders.

accommodatie tip bali

De accommodatie

Deze accommodatie tip Bali vind ik ook een aanrader omdat het erg kleinschalig is. Er zijn ongeveer 15 kamers waarin de meeste mensen net zoals wij, een langere tijd verblijven. Na een aantal dagen ken je alle andere gasten en het personeel. Het personeel is ontzettend vriendelijk en altijd bereid om te helpen. Zo brachten ze onze ansichtkaarten naar het postkantoor omdat wij het niet konden vinden. Verder kun je ook kleding laten wassen, erg handig wanneer je ergens langere tijd verblijft. Het complex heeft een zwembad en wordt 24/7 beveiligd, een fijn gevoel. Alle faciliteiten zien er goed uit en worden regelmatig schoongemaakt.

wat te doen op bali

De omgeving van deze accommodatie tip Bali

De omgeving van deze accommodatie tip Bali is goed. Je kunt hier als vrouw alleen veilig rondlopen en de mensen zijn vriendelijk. Je moet wel goed zijn in ‘nee’ zeggen, maar dat is bijna overal op het eiland. In de omgeving vind je verschillende restaurants, supermarkten en andere winkels. Als je iets nodig hebt dan vind je het vrijwel altijd binnen tien minuten lopen. Op ongeveer 15 minuten lopen (of 3 minuten met de scooter) vind je het strand. Hier kun je altijd naartoe gaan en dat is een groot voordeel. Onderweg kom je allerlei leuke souvenirwinkeltjes tegen. Verder zijn bekende bezienswaardigheden zoals Pura Tanah Lot op ongeveer 45 minuten rijden.

Prijs voor twee personen exclusief ontbijt per nacht: vanaf €25 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Heb jij een andere accommodatie tip Bali? Zou jij in Legian Village Residence verblijven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ Wat te doen op Bali?

~ Gebruik Grab op Bali

Bewaren op Pinterest?

16 gedachten over “Accommodatie tip Bali: Legian Village Residence”

  1. Ziet er netjes uit en handig zo dicht bij de luchthaven. Twee jaar geleden verbleven wij bij Villa Mahkai, een pareltje aan de noordkust van Bali als je de omgeving van Lovina wil gaan verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge