Een huisje midden in de natuur, wie wil dat nou niet. Het is heerlijk om een weekendje weg te gaan in eigen land. Iedereen heeft een regio die hij of zij leuk vindt en dus vaker bezoekt. Vandaag deel ik 5x de leukste natuurhuisjes in Nederland in mijn favoriete regio’s. Een natuurhuisje heb je in alle soorten en maten, van basic tot luxe en van klein tot groot.

leukste natuurhuisjes

Blokhut op de Veluwe

Hoe leuk is dit hutje, een kleine blokhut aan de rand van een meertje. Midden op de Veluwe is dit natuurhuisje echt ideaal voor een weekendje weg. De Veluwe ligt centraal en kan daarom goed dienen voor het decor van een gezellig weekendje weg in een natuurhuisje. Deze blokhut is geschikt voor vier personen en vooral leuk om met het gezin te bezoeken. Een knusse plek waar je echt helemaal tot rust kunt komen midden in de natuur.

natuurhuisjes

Vakwerkhuis in Limburg

Van de Veluwe reizen we door naar een andere populaire plek in ons land, namelijk Limburg. Zelf ben ik voornamelijk gek op Zuid-Limburg en gelukkig zijn er daar ook genoeg natuurhuisjes te vinden. Zoals deze mooie boerderij in Mechelen, het is een echt vakwerkhuis zoals je veel in deze regio tegenkomt. De sfeer zorgt er helemaal voor dat het huis goed past in de omgeving. Vanuit daar kun je goed het zuiden van Limburg ontdekken en daar optimaal van genieten.

Boshuisje op Texel

Een natuurhuisje hoeft absoluut niet basic te zijn, kijk maar eens naar deze optie op Texel. Het is gewoon een volwaardige woning waar je optimaal kunt genieten van de natuur. Het huis staat aan de bosrand en geeft daarom veel mogelijkheden om de natuur te ontdekken. Ik droom nu al helemaal weg bij dit geweldig leuke huis op ons grootste Waddeneiland. Vooral met goed weer, kun je hier heerlijk genieten van de grote tuin die om het huis ligt.

natuurhuisjes

Vogelhuis in Noord-Holland – leukste natuurhuisjes

Dit is misschien het beeld wat je bij natuurhuisjes hebt, ook dat klopt. Dit geweldige vogelhuisje bevindt zich in de Kop van Noord-Holland vlakbij de prachtige Schoorlse duinen. Ook dit huisje is beschikbaar voor vier personen, maar met mooi weer ben je vooral buiten. De omgeving is heerlijk, vol bos en water. Je kunt zelfs langs het water ontbijten, als het weer goed is. Een geweldige plek om kinderen mee te nemen naar de natuur.

Punthuis in Drenthe

Dit laatste huisje staat in Drenthe, het ouderwetse puntdak is niet het enige wat authentiek is gebleven. De inrichting is misschien wel het leukst van het hele huisje, een bedstee en de potten en pannen zoals die er vroeger waren maken het helemaal af. Vanuit hier kun je mooie plekken ontdekken zoals de Hunebedden is deze regio of het esdorp Orvelte. Kortom genoeg keuze als je denkt aan natuurhuisjes!

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan in samenwerking met Natuurhuisje. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welk natuurhuisjes lijken jou het leukst? Vind jij het ook heerlijk om in de natuur te zijn? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Boomhut op de Veluwe

~ Scooteren in Limburg

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “5x de leukste natuurhuisjes in Nederland!”

  1. Mijn favoriet is het huisje op de Veluwe, al vind ik ze allemaal een bezoekje waard. Wat heerlijk, alleen al om in de natuur te zijn. Ik ben wel twee keer met mijn zonen in een trekkers hutje op een camping geweest. Normaal kampeer ik, maar als de man niet mee gaat, is dit wel erg ingewikkeld met een grote tent en dan is een trekkers hutje ideaal.

  2. Doe mij het vakwerkhuis in Limburg maar, heb ik nog een beetje buitenlandgevoel. ??

    Op zich zijn wij altijd wel erg van de natuur maar overnachten doen we er dan weer nooit. Ik.gwloof dat Texel de enige uitzondering ooit was (duh, werelderfgoed??) maar dat viel eigenlijklijk vooral tegen. Lag waarschijnlijk ook aan het jaargetijde, kerst is niet de beste periode voor een mooie Waddenzee..
    Ech Wel onlangs geplaatst…Een lastige queestie; gaan massatoerisme en werelderfgoed wel samen?My Profile

  3. Ja ik houd wel van natuurhuisjes. Die ene met de vogel ziet er erg leuk uit ook 🙂 Je hebt tegenwoordig steeds meer van dit soort huisjes door Europa (gelukkig). Ik vind boomhutjes ook altijd zo tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge