Het eiland Gili Trawangan is niet erg groot en dus vragen veel mensen zich af wat je hier allemaal kunt doen. Een leuke tip is om te gaan paard rijden op Gili Trawangan. Zelf vind ik paard rijden altijd een unieke en leuke manier om een land of omgeving te ontdekken. Met paarden kom je vaak op plekken waar je normaliter niet zou komen en dat vind ik tof. Er zijn op Gili Trawangan een aantal aanbieders als het gaat om paard rijden rond het eiland. Vandaag deel ik waarom wij voor STUD Horse riding hebben gekozen.

paard rijden op Gili Trawangan
Paard rijden op Gili Trawangan

STUD Horse riding

Dit familie bedrijf bevindt zich in het zuidwesten van het eiland en bestaat al tientallen jaren. Het gezin woont oorspronkelijk op Lombok en heeft daarnaast een huisje op het eiland om goed voor de paarden te kunnen zorgen. De eigenaar heeft ons hartelijk ontvangen en was erg open over het leven op het eiland met paarden. De prijs die ze vragen voor een uur paard rijden is te vergelijken met die van andere aanbieders. Verder kun je ze super goed bereiken via Facebook, binnen een paar uur krijg je altijd reactie. Ook konden wij zien dat er goed voor de paarden werd gezorgd, ze konden altijd in de schaduw staan en krijgen voldoende rust en voer.

Meer weten over paardrijvakanties over de hele wereld? Lees hier alle verhalen van Linda.

De rit

Nadat we een goed gevoel hadden bij het bedrijf en de eigenaar gingen we op pad. Omdat het te heet is voor de paarden, rijden ze altijd maximaal één uur. Verder is het eiland ook niet heel groot dus is het simpelweg ook niet mogelijk om nog langer te rijden. De eigenaar loopt het gehele stuk mee en kent de weg goed. Hij vertelt waar de moeilijkheden zijn en geeft tips, voor mij als beginner. Als je gevorderd bent, laat hij het aan jou over en geeft je meer vrijheid. Je wandelt over het hoofdpad van het eiland en later een groot gedeelte over het strand. De paarden gaan ook graag het water in voor verkoeling, wees dus voorbereid dat je kleding nat kan worden. Na een tijdje kom je bij het verste punt en daar je om. De paarden zijn lief en de eigenaar luistert goed naar jouw wensen. Zelf ben ik een beginner dus vroeg ik om een rustig en lief paard, die kreeg ik dan ook. Amy had een wat drukker en wilder paard maar die is dan ook een goede rijder.

Mooie foto’s en een heftig gesprek

Voordat we vertrokken vroeg ik de eigenaar om wat foto’s te nemen tijdens de rit. Hij vond dit leuk en heeft dan ook erg enthousiast tientallen foto’s genomen tijdens onze rit. Erg lief en hij kwam ze ook steeds laten zien om te kijken of het was wat we in gedachten hadden. Maar naast het luchtige maken van foto’s hadden we ook een heftig gesprek. Een aantal maanden voor ons bezoek was er een flinke aardbeving geweest op Lombok en de Gili eilanden. Hij vertelde dat op Lombok zijn huis was ingestort dus het een zware tijd was. De keuze om een dak te kopen voor het huis of voer voor de paarden werd steeds meer noodzaak. Mede door de aardbeving kwamen er nog maar weinig toeristen en kwam er dus ook weinig geld in het laatje. Een heftig gesprek zo tijdens een rondje paard rijden. Hopelijk is de situatie nu een stuk beter.

paard rijden op Gili Trawangan

Praktische informatie paard rijden op Gili:

 • 400.000 IDR voor 1 uur
 • Boeken kan via de Stud Horse riding Facebook pagina.
 • Stud Horse riding vind je naast Pink Coco Resort aan het zuidwesten van Gili Trawangan.
 • Vanaf het hoofdpad is het nog ongeveer 200 meter over een zandpad en daar vind je de stallen.

Zou jij ook willen paard rijden op Gili Trawangan? Ga je graag paard rijden op reis? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Gili Trawangan?

~ Snorkelen rond de Gili eilanden

~ Hotel tip Gili Trawangan

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Paard rijden op Gili Trawangan – bijzondere excursie”

 1. Op zo’n eiland is het natuurlijk helemaal mooi kan ik me voorstellen!

  Ik heb zelf eens een dag gedaan in de Provence in Frankrijk en dat was ook heel cool! Door het bos, door een riviertje, enz.
  Probleem de dag nadien was dat ik bijna niet meer kon bewegen van de pijn 🙂

  Had nog nooit op een paard gezeten 🙂
  Kristof onlangs geplaatst…Saus van courgette, ui en lookMy Profile

 2. Ik heb nog nooit paardgereden, lijkt me aan één kant wel heel erg leuk, vooral zo op het strand en dan door het water heen. maar ik vind die dieren ook wel ontzettend indrukwekkend hoor.

 3. Ik moest eerst even opzoeken waar het eiland Gili Trawangan ligt. Het blijkt deel uit te maken van een tropische eilandengroep ten noordwesten van Lombok. Het lijkt me een schitterend eiland. Zelf houd ik niet van paardrijden maar voor amazones lijkt me dit de perfecte manier om het eiland te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge