Midden in het Marokko vind je de Ouzoud watervallen , hoewel we een enorm stuk moesten omrijden om deze bestemming in te passen in onze 14 daagse rondreis, ben ik ontzettend blij dat we het hebben gedaan. De Ouzoud watervallen waren namelijk echt geweldig omdat het zo totaal anders is dan de rest van het land. Marokko is natuurlijk een droog land en daardoor zijn er maar weinig watervallen. De hele omgeving is erg groen en kent mooie natuur, alleen daarom is het al een toffe plek om te bezoeken.

Ouzoud watervallen

Hoe kun je hier het beste naartoe gaan?

Natuurlijk kun je gewoon de borden naar de watervallen volgen maar het is een stuk leuker om samen met een gids de watervallen te bezoeken. Ons hotel had een officiële gids en wij zijn met hem op pad gegaan. Hij heeft ons daarom naar de leukste en rustigste delen van de watervallen meegenomen. Toen we later nog even naar het toeristische gedeelte gingen, moet ik eerlijk zeggen dat dit erg tegenviel. Mijn belangrijkste tip is daarom om een gids te nemen en daarmee te gaan wandelen. Omdat je buiten de gebaande paden gaat is het wel verstandig om stevige schoenen te dragen.

Hoelang moet je hier blijven?

Wij verbleven hier één nacht en kwamen ’s middags rond een uur of 14  aan en zijn toen meteen op pad gegaan met de gids. Dit was het handigst omdat we vanuit hier nog naar Fes moesten rijden de volgende dag. Dit duurt ongeveer 7 uur dus de volgende ochtend zijn we vroeg vertrokken. Ik zou niet aanraden om hier langer te verblijven, na een wandeling van 2,5 uur heb je de omgeving goed leren kennen en kun je wat mij betreft door reizen. Natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om hier langer te blijven, als je bijvoorbeeld meer wandelingen wilt maken of langer in het water wilt zwemmen.

Ouzoud watervallen

Wandelen rond de watervallen

Mijn leukste tip is, ga wandelen rond de watervallen met een gids. Je kunt de waterval eerst van boven bekijken en vervolgens kun je langzaam via de leukste paden afdalen naar het laagste punt. Vanuit hier kun je vervolgens langs de hele rivier wandelen en kom je uit eindelijk van de hoge Ouzoud watervallen aan. Hoe dichter je bij de hoogste watervallen je komt, hoe drukker het wordt. Je kunt daarom het beste met een gids op pad gaan om zo de drukte te vermijden. Het wandelen is echt heel gaaf maar je hebt wel een goede conditie nodig.

Ouzoud watervallen

Goede zwemplek!

Het lijkt misschien niet zo als je alleen naar de grootste watervallen. van ruim 120 meter hoog, kijkt maar het is een geweldige plek om in natuurlijk water te zwemmen. Naast de grote watervallen heb je namelijk ook nog ongeveer tien kleinere stromingen die ieder voor een soort waterbassin zorgen. Op deze plekken kun je heerlijk zwemmen. Je moet dit absoluut niet doen bij de toeristische plek waar iedereen zwemt. Loop een stukje verder stroomafwaarts en zoek daar een rustige plek. Hier heb je het water vaak (bijna) voor jezelf. Daarnaast zijn er voornamelijk locals.

Flora & fauna

Naast de mooie flora heb je ook veel fauna in het gebied, zoals apen. Het is eigenlijk de enige plek in Marokko waar wij wilde apen hebben gezien. Je kunt ze hier gewoon door de bomen zien slingeren. Wat natuurlijk super tof is en ook veel toevoegt aan de mooie wandeling. Verder vind je hier ook mooie vlinders en andere insecten. Als je even stil bent hoor je de dieren om je heen allemaal hun eigen geluid maken.

Praktische informatie Ouzoud watervallen:

  • Je kunt een wandeling doen met een gids voor 300 Dirham dan heb je een wandeling van 2,5 uur. Je bezoekt dan alle leuke plekken in dit gebied. Er is ook een optie om een wandeling van 1 uur te doen, dit kost 200 Dirham. De prijs is voor twee personen.
  • Neem goede wandelschoenen mee want het de paden zijn niet verhard.
  • Je hoeft geen entree te betalen voor de Ouzoud watervallen. Er zitten dus alleen kosten aan de gids verbonden.
  • Een hotel tip is Riad Cascades d’Ouzoud, dit ligt maar 2 minuten lopen vanaf het natuurwonder.

Zou jij de Ouzoud watervallen ook willen bezoeken? Wat lijkt jou het leukst wandelen of zwemmen? Laat het ons in de reacties weten!

Meer Marokko?

~ Kamelentocht Erg Chebbi

~ Suzanne in Marokko

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Ouzoud watervallen – genieten van het landschap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge