Ronda is een prachtige stad in het zuiden van Spanje, in de regio Andalusië. De stad staat met name bekend om de prachtige brug die je hier kunt vinden, de Puerto Nuevo. Maar daarnaast is er nog veel meer te ontdekken en daarom deel ik mijn tips voor wat te doen in Ronda. Natuurlijk te beginnen met de brug maar daarnaast alle andere tips voor deze mooie stad.

Wat te doen in Ronda

Puerto Nuevo

Natuurlijk is dit de eyecatcher van de stad en ik moet ook bekennen dat dit echt het hoogtepunt is. De brug is namelijk 98 meter hoog en dat is vanaf beide kanten heel indrukwekkend. Het is leuk om over de brug heen te wandelen en daarnaast kun je ook naar beneden wandelen en vanaf beneden de brug bewonderen. Mocht je tijd hebben, dan zou ik dit beide aanraden. Vanuit ons appartement hadden wij eigenlijk het allerbeste uitzicht over de brug dus dat was een gelukje. Binnenkort lees je in welk appartement wij verbleven.

Wat te doen in Ronda

Stierenvechtersarena – Plaza de Toros

Vaak wordt er gesproken van één van de mooiste arena’s ter wereld. Ronda heeft namelijk een stierenvechtersarena met een diameter van maar liefst 66 meter. Helaas is het hier in de zomermaanden enorm druk en sta je al gauw één uur in de rij. Wij hebben er daarom voor gekozen om het niet van binnen te bezoeken. Ik hoop ooit eens in het laagseizoen terug te gaan en dan wel de binnenkant te mogen bewonderen. Alleen de buitenkant is al geweldig en door de open deur kun je naar binnen gluren om een beeld te krijgen van de immense arena. Je kunt ook een kaartje vooraf kopen.

Wat te doen in Ronda

Wat te doen in Ronda? Balcon del Cono bezoeken

Dit balkon biedt een geweldig uitzicht over de hele omgeving. Het is echt een must om deze plek te bezoeken. Het ligt op zo’n vijf minuten lopen van de beroemde brug en daardoor een plek die je makkelijk kunt bezoeken. Het is heerlijk om hier even te staan en te genieten van het prachtige uitzicht over de hele vallei. Ronda is namelijk een stad die hooggelegen is en daardoor een mooi uitzicht biedt over de hele omgeving.

Wat te doen in Ronda

Moorse stadsmuren

In de tijd van de moren is er veel gebouwd in Ronda, zo ook de stadsmuren die rond de gehele stad liggen. Ook de stadsmuren bieden een geweldig uitzicht over de omgeving. Op verschillende plekken in de stadsmuren zijn ook nog de authentieke stadspoorten te vinden, de bekendste is de Almocabar poort. Rond de stad kun je op verschillende plekken de stadsmuren beklimmen. Wees wel voorzichtig want er is geen hek of omheining.

Wat te doen in Ronda

De smalle straten van Ronda

Misschien wel het leukste van Ronda, de smalle steegjes. De steegjes kun je heerlijk doorheen slenteren en zeker tijdens de zomer kun je hier heerlijk genieten van de schaduw. In iedere straat kom je wel een bijzonder gebouw tegen en blijf je automatisch even staan kijken. Leuke doorkijkjes en mooie pleintjes onderbreken de smalle straten van Ronda en zijn iedere keer weer anders. In de zomer hebben de meeste huizen in Ronda mooie bloemen voor de deur hangen en dat zorgt voor een prachtig gezicht.

Wat te doen in Ronda

Iglesia de Santa María la Mayor

Deze prachtige kerk is niet alleen van buiten bijzonder maar ook van binnen zeker de moeite waard. Je kunt de kerk tegen betaling van binnen bezoeken en dat is zeker aan te raden. Doordat de bouw van de kerk meer dan 200 jaar heeft geduurd, kun je in de kerk verschillende bouwstijlen terug vinden. De kerk is gebouwd op de plek van een moskee, toen de Moren hier nog leefden. In het museum dat je in het kerkgebouw vindt, vind je alle informatie over de geschiedenis van de Iglesia de Santa María la Mayor.

Welke tips van wat te doen in Ronda lijken jou het leukst? Had jij wel eens van Ronda gehoord? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spanje?

~ Fietsen in Valencia

~ Wat te doen op Mallorca

~ Boottocht van Marokko naar Spanje

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Wat te doen in Ronda? Er is meer dan de prachtige brug!”

  1. Ik had nog nooit van deze plaats gehoord! Ik ben dan ook nog nooit in dat land geweest. Die smalle straatjes lijken me leuk, ik hou van wandelen en plaatjes ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge