Een rondreis door Marokko is opvallend veelzijdig. Want van de drukte van het Djemaa el Fna in Marrakech is tijdens een rondreis door Marokko ook de stilte van de Erg Chebbi bereikbaar. Waar je in alle rust van de wandelende woestijnduinen en de sterren geniet. Om ook de groene oase Ouzoud niet te vergeten. Met ruim een miljoen palmbomen. En de niet minder sprookjesachtige watervallen van Ouzoud, tussen de roodbruine rotsformaties van het Atlasgebergte.

Kleurrijk en bruisend Marrakech

Van kleurrijke Medinas met betoverende moskeeën tot een woestijnsafari langs gouden zandduinen en groene oases. Tijdens een rondreis door Marokko hoef je niet te kiezen tussen de vele sprookjesachtige bezienswaardigheden van dit Noord-Afrikaanse land. Om te beginnen met een stedentrip Marrakech, waar je na een vlucht van zo’n vier uur ogen en oren tekort komt. Struin langs de marktkraampjes op het Djemaa el Fna plein, voor handversierde tajines en Marokkaanse lampen. En sta zo nu en dan even stil bij een van de verhalenvertellers of acrobaten op het plein. Nog niet genoeg souvenirs gescoord? De smalle straatjes van de souk zijn niet ver. Hier vind je onder andere handgeweven tapijten. Wel even afdingen natuurlijk. En strijk tussen het winkelen door ook vooral ergens neer voor verse zaalouk. Je hoeft alleen de geur van de typisch Marokkaanse kruiden en specerijen maar te volgen.

Actieve rondreis door Marokko

Heb je goede schoenen ingepakt en ben je klaar voor een flinke wandeling? Breng dan tijdens een rondreis door Marokko een bezoek aan het dorpje Ouzoud, gelegen in het Atlasgebergte. Volg de route langs de cederbossen en roodbruine rotsformaties en je komt uit bij de indrukwekkende watervallen van Ouzoud. Waar het water met een donderend geraas 110 meter naar beneden stort. Ook leuk: maak een boottocht over de Al Abid-rivier, naar de poel onder de waterval. Het liefst aan het einde van een zonnige middag, wanneer de vele regenbogen zorgen voor nóg mooiere foto’s tussen de steile kliffen. Kun je geen genoeg krijgen van al dat water? Neem dan ook een kijkje bij het nabijgelegen stuwmeer van Bin el Ouidane. Het smaragdgroene water tussen de beboste heuvels verken je het best per kajak.

Sterren tellen in de Erg Chebbi

Wie tijdens een rondreis door Marokko van Kras op weg gaat naar Erfoud, ziet deze oase midden in de Sahara al van verre liggen. Rond Erfoud staan namelijk meer dan een miljoen palmbomen. Met daarachter verscholen de huizen van de stad, in dezelfde tinten als de omliggende rotsen en zandduinen. Heb je op de souk de overheerlijke dadels geproefd waar de stad bekend om staat? En heb ook de uit de nabijgelegen rotsen gehakte fossielen bewonderd? Maak dan een dagtrip naar de wandelende woestijnduinen van Erg Chebbi. Die op sommige plekken wel 150 meter hoog kunnen worden. En kom vooral niet terug uit de enorme zandvlakte voor het donker wordt, want zoveel sterren als hier zie je bijna nergens. Die je ook nog eens in alle stilte kunt tellen. Een bijzondere ervaring tijdens een vakantie in Marokko.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij ook een rondreis door Marokko willen maken? Welke plekken trekken jou het meeste aan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ 14 dagen met de auto door Marokko

Wat te doen in Fez

~ Kamelentocht Erg Chebbi

4 gedachten over “Rondreis door Marokko: veelzijdig en indrukwekkend!”

  1. Marakech lijkt me echt prachtig om te zien ik hou van al die kleurtjes ! Zelf heb ik nog niet veel landen gezien alleen tunesie , zakynthos griekenland en vroeger als klein meisje spanje frankrijk en oosterijk met mijn ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge