Vanuit Marokko nemen we de boot naar Spanje en begint ons avontuur in het zuiden van het land. Voor mij is het de eerste keer in Spanje en ik ben dus erg benieuwd naar de sfeer en omgeving. Achteraf kan ik vertellen dat ik het een heerlijk land vind en dat ik er graag nog eens naartoe zou reizen. In dit artikel deel ik alle plekken die wij bezocht hebben met daarbij de accommodatie tips. De route door Andalusië, Murcia en Valencia zoals hieronder beschreven is twee weken en is gemaakt per auto.

Boot Marokko naar Spanje

Startpunt: Algeciras

Wij beginnen onze reis in Algeciras helemaal in het zuiden van Spanje. Mocht je deze reis vanuit Nederland willen maken dan kun je ook met Transavia naar Malaga vliegen en daar een auto huren. Vanaf daar kun je eigenlijk alles hetzelfde doen en vervolgens vanuit Valencia weer naar Nederland vliegen.

Wat te doen in Ronda

Ronda – 2 dagen – route door Andalusië

Ronda staat bekend om de mooie indrukwekkende brug van maar liefst 98 meter hoog. Het hele stadje is gevormd rond deze bijzondere plek. Maar er is echt meer te beleven zoals de mooie stierenvechtersarena Plaza de Toros. Ook het Balcon del Cono mag je niet missen. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de hele omgeving. Je kunt hier echt uren blijven staan en genieten van het landschap. Tot slot mag je de kerk Iglesia de Santa María la Mayor niet overslaan. Doordat de bouw van de kerk 200 jaar heeft geduurd, kun je hier allerlei bouwstijlen in terug vinden.

Accommodatie tip: Casa Duende del Tajo

Meer informatie: Wat te doen in Ronda?

Route door Andalusië

Córdoba – 2 dagen

Córdoba staat met name bekend om de Mezquita, één van de meest bijzondere gebouwen die ik ooit heb bezocht. Dit is namelijk een moskee die stamt uit de Moorse tijd en vervolgens in de katholieke tijd is aangepast. Er is namelijk in het midden van de moskee een kathedraal gebouwd. Verder kun je genieten van verschillende watermolens langs de rivier Guadalquivir. Verder is het een stad met een relaxte sfeer waar je makkelijk uren doorheen kunt struinen. De kleine straatjes vormen een mooi decor en zorgen er in de heetste maanden voor dat je in de schaduw kunt lopen.

Accommodatie tip: Apt Conservatorio en Tendalillas

Granada – 2 dagen

Granada is eigenlijk de eerste stad die niet dezelfde sfeer heeft. De stad voelt meer Europees aan en heeft voor mijn gevoel wat weg van Parijs en London. Terwijl Ronda en Córdoba op en top Spaans zijn. Er zijn verschillende paleizen in de stad die interessant zijn om te bezoeken zoals de Alhambra en de Generalife. De Alhambra heeft ook een Moorse geschiedenis en biedt daardoor een unieke bouwstijl. Verder is het oude centrum mooi om te bezoeken met de statige gebouwen.

Accommodatie tip: Marquis Portago

route door Andalusië

Pozo de los Frailes – 3 dagen – kom tot rust tijdens de route door Andalusië

Voorbij Almeria bij de kust vind je Pozo de los Frailes. Een plek die wij hebben gekozen tijdens onze route door Andalusië, Murcia en Valencia om tot rust te komen. We hebben een lekker hotel geboekt met zwembad en kunnen na ruim 21 dagen reizen (Marokko en Spanje) eindelijk even een boek lezen. Je kunt hier makkelijk een week blijven maar voor ons was drie dagen tot rust komen voldoende. In de omgeving zijn er voldoende mooie stranden die je kunt bezoeken dus je kunt ook afwisselen.

Hotel tip: Hotel Villa Maltés

Route door Andalusië

Cartagena – 2 dagen

Het hoogtepunt van Cartagena is zonder enige twijfel het Amfitheater. Afgelopen jaar heb ik er meerdere gezien en deze was één van de mooiste. Hoewel niet alle zitplaatsen goed bewaard zijn gebleven is het een indrukwekkend bouwwerk dat in de 1e eeuw voor Christus al werd gebouwd. Tijdens de hoogtijdagen konden hier 11.000 mensen zitten en genieten van de voorstellingen. Het Cartagena Naval museum is ook een aanrader, zeker met kinderen is dat erg interessant om te bezoeken. Mijn laatste tip? Lekker over boulevard wandelen en genieten van de prachtige omgeving van Cartagena.

Hotel tip: B&B Hotel Cartagena Cartagonova

Fietsen in Valencia

Valencia – 3 dagen

Valencia is ons eindpunt van de route op het vaste land van Spanje want vervolgens reizen we naar Mallorca. De stad is prachtig en zelf kiezen we ervoor om deze per fiets te ontdekken, echt een aanrader. Je kunt zo in één dag alle hoogtepunten bezoeken en dan kun je de rest van de dagen bijvoorbeeld naar het strand of andere activiteiten uitvoeren. Het beklimmen van de kathedraal van Valencia is een aanrader, het uitzicht vanaf boven is fantastisch. Verder moet je natuurlijk Ciudad de las Artes y las Ciencias en Oceanografic bezoeken.

Accommodatie tip: Apartementos Adressadors

Welke plekken van deze route door Andalusië, Murcia en Valencia zou jij willen bezoeken? Heb jij al eens in Spanje gereisd? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spanje?

~ Fietsen in Valencia

~ Wat te doen op Mallorca

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Route door Andalusië, Murcia en Valencia – 14 dagen”

  1. Deze regio is nog compleet onbekend voor mij, maar deze route lijkt me onwijs gaaf om eens te doen. Ik heb er veel over gelezen de afgelopen jaren en het lonkt wel hoor!

  2. Ik ben in Benidorm, Valencia, Allicante en Mallorca geweest. De eerste drie vaak als kind dus daar weet ik weinig van. Ik sta wel op de foto bij een giga kerk met uitzicht in Valencia en volgens mij zijn we op een sinaasappelboerderij of iets geweest in Allicante met een waterbron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge