Hoewel ik op veel plekken heb gevaren, zijn er wel een aantal duidelijke favorieten te benoemen. Hieronder heb ik mijn vijf leukste boottochten ooit op een rijtje gezet. Over de hele wereld kun je mooie boottochten maken en daar maak ik dan ook graag gebruik van. Hoewel ik af en toe last heb van zeeziekte, vind ik het toch altijd geweldig!

Mount Athos - boottochten

Mount Athos – Griekenland

Zizoo, een bootverhuur, is een geweldige manier om een omgeving te ontdekken. Je kunt plekken bezoeken die je over land niet kun bezoeken zoals Mount Athos. Door deze bijzondere bergpas loopt namelijk geen weg. Je kunt hier alleen maar komen via de waterkant. Zo kun je dus met een boot genieten van de mooie omgeving van het Griekenland. Denk er wel aan dat je op de het water een stuk sneller verbrand dan op het land dus zorg voor goede zonnebrand.

Blue Lagoon boottocht - boottochten

Blue Lagoon – Malta

Vanaf het Malta kun je eenvoudig naar de mooie Blue Lagoon varen. Dit is naast het nabijgelegen Comino. Een leuke manier om een heel ander gedeelte van het eiland te kunnen ontdekken. Op Malta kun je geweldig met een huurauto rondrijden maar met een boot is het een stuk unieker. Wij hebben er daarom voor gekozen om allemaal te doen. Een aantal dagen op pad met een auto is heerlijk maar de vrijheid van de zee is niet te beschrijven. Je kunt gaan en staan waar je wilt.

snorkelen rond de Gili eilanden - boottochten

Gili – Indonesië

Snorkelen is één van mijn favoriete activiteiten op reis en dat kun je het beste vanaf het water doen natuurlijk. Op pad gaan met een eigen schipper en boot is dan ook ideaal. Zo kom je op de mooiste plekjes en ben je niet meteen met tientallen andere toeristen aan het snorkelen. Verder kun je aangeven wat je fijn vindt, zoals langer blijven op een bepaalde plek of even overslaan wanneer je moe bent.

Thousand Islands – Canada

Het water is misschien minder blauw dan op de vorige foto’s maar de boottocht door Thousand Islands in Oost-Canada is nog steeds één van mijn favorieten. Het land is prachtig en de natuur totaal anders dan de andere voorbeelden in dit artikel. Toch is dit één van mijn favoriete boottochten. Met een muts en sjaal op de boot? Ik vind het niet erg hoor! Onderweg kom je langs de mooiste eilandjes en zoals de naam al doet vermoeden, het zijn er maar liefst 1.000! Verder vind je hier prachtige flora en fauna en kun je hier dus uren rondvaren zonder verveeld te raken.

 Porec

Rovinj – boottochten in Kroatië

De laatste is wat dichterbij huis, namelijk in Kroatië in de stad Rovinj. Aan de noordwestkust van Kroatië is deze oude stad te vinden die maar liefst 2.000 jaar oud is. Gaaf is om met een boot langs het mooie schiereiland te varen waar de stad op ligt. Verder is er onderwater veel moois te zien zoals koraal, vissen en andere onderwaterdieren. Dus ik zou zeggen, vergeet vooral niet jouw zwemkleding want je kunt hier ook in het water heerlijk vertoeven.

Welke van deze boottochten vind jij het mooist? Ben jij ook zo dol op het deinen van de zee? Laat het ons weten in de reacties!

Meer tochten?

~ Blue Lagoon – Malta

~ Gili – Indonesië

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Vijf mooiste boottochten; van Malta tot Canada”

  1. ik zit heel graag aan het water, maar op het water, vind ik minder..dan ga ik me makkelijk vervelen. Het heeft denk ik te maken met het feit dat ik van die boot niet weg kan. Terwijl ik, wanneer ik op het strand zit, kan gaan en staan waar ik wil

  2. Een mooie samenvatting van boottochten over de hele wereld. Gek genoeg, vind ik met de boot naar Oslo altijd zo mooi. Die prachtige skyline van Oslo met die twee vierkante torens van het stadhuis…Hoog tijd om weer eens te gaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge