Eén van de mooiste steden in Spanje is naar mijn mening is Córdoba. In de meeste Spaanse steden is het lastig om een budget accommodatie te vinden en zo ook in Córdoba. Wij vonden het appartement Conservatorio en Tendillas en waren daar erg tevreden mee. Vandaar deze accommodatie tip Córdoba. Zodat jij ook dit appartement kunt overwegen om een goede uitvalsbasis te hebben in de mooie stad.

Accommodatie tip Córdoba

Bereikbaarheid

Je komt hoogstwaarschijnlijk met de auto naar Córdoba, dan kun je het beste parkeren in Parking Calle Sevilla 5. Vanaf daar is het appartement nog zo’n vijf minuten lopen. Verder is het appartement echt midden in de stad dus kun je vanaf het moment dat je aangekomen bent, gewoon alles te voet doen. Dit hebben wij ook gedaan is erg goed te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar de Mezquita, het hoogtepunt van Córdoba, lopen binnen vijf minuten. Daarnaast kun je ook vanaf het treinstation binnen een kwartier naar het appartement wandelen. Een ideale locatie dus!

Accommodatie tip Córdoba

Het appartement

Het appartement bevindt zich in een complex met meerdere woningen waar gewoon locals wonen. Er is een aparte slaapkamer met een grote kast en een groot bed. Verder heb je een leefgedeelte waarin je een eettafel, bank, bar en keuken kunt vinden. Ook een televisie is aanwezig en de belangrijkste reden voor ons om hier te verblijven was de wasmachine. Je kunt hier dus na een lange reis verschillende kleding wassen en weer fris meenemen. In de keuken is alles aanwezig wat je nodig hebt om een maaltijd op tafel te zetten. Daarnaast is het appartement ook voorzien van goede wifi en airconditioning.

De badkamer

Een leuk bijkomend voordeel is dat de badkamer een bad heeft. Ik heb er heerlijk gebruik van gemaakt want na een lange reis door Marokko en Spanje kun je wel een lekker badje gebruiken. Daarnaast is de badkamer van alle gemakken voorzien. Er is shampoo en douchegel aanwezig en ook de handdoeken zitten bij de prijs inbegrepen.

Accommodatie tip Córdoba

Omgeving van deze accommodatie tip Córdoba

In de stad zijn verschillende mooie plekken te vinden zoals de Mezquita. Dit was voor ons de voornaamste reden om Córdoba te bezoeken. Dit is een heel erg bijzondere combinatie van een moskee en een kathedraal. Je kunt de Mezquita vanaf het appartement binnen vijf minuten bereiken. Verder heb je ook nog een aantal mooie stadspoorten zoals de Puerta del Puente die vlakbij de Puente Romano ligt. Deze brug is de oudste brug van de hele stad en brengt je over de Guadalquivir rivier. Al deze plekken kun je binnen tien minuten aan lopen. Daarnaast zijn er in de buurt voldoende restaurants, cafés en supermarkten.

Prijs voor twee personen exclusief ontbijt per nacht: vanaf €50 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij deze accommodatie tip Córdoba ook willen bezoeken? Welke eisen heb jij voor een accommodatie? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spanje?

~ Wat te doen in Ronda

Fietsen in Valencia

~ Wat te doen op Mallorca

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Accommodatie tip Córdoba: Apt Conservatorio en Tendillas”

  1. Het is inderdaad wel fijn als een appartement centraal ligt en dat je lekker alles te voer kunt doen en zien. Dit appartement lijkt wel heel basic/neutraal. Ik houd zelf meer van kleurrijke interieurs, iets gezelligers en warmers zeg maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge