Een Yucatán rondreis stond al jaren op mijn lijstje. Toen er een goede aanbieding was voor een vliegticket was er dan ook al snel besloten dat Mexico de bestemming ging worden. Inmiddels heb ik een mooie reis achter de rug en wil mijn ervaringen met jullie delen. Van de rondreis heb ik enorm veel geleerd en daarom is het echt een aanrader.

Yucatán rondreis

Cancún – 2-3 dagen

In veel gevallen is Cancún het startpunt, dit komt simpelweg omdat de meeste vluchten hier aankomen, zo ook onze vlucht. In Cancún is er niet heel veel te doen en kun je het best na het acclimatiseren weer vertrekken. Zelf zou ik aanraden om ongeveer 2 tot 3 dagen in de stad te blijven. Wij verbleven niet in de Hotel Zone en dat is heerlijk, je merkt weinig van het toerisme in de stad. Een leuk activiteit om te doen is een boottocht.

Hotel tip: Villa Antilope

Yucatán rondreis

Tulum – 4 dagen

Tulum ligt op ongeveer twee uur rijden vanaf Cancun, richting het zuiden. De stad ligt ook aan de zee en heeft een prachtige kustlijn. In het centrum van Tulum is er nog een grote archeologische plek te vinden, waar meerdere prachtige bouwwerken te vinden zijn. Door de ligging aan de kust is dit één van de mooiste plekken in heel Mexico. Daarnaast heeft Tulum ook verschillende mooie stranden zoals Santa Fe en Playa Pescadores. De sfeer in en rond de stad is geweldig en vanuit hier kun je ook de Grand Cenote bezoeken.

Hotel tip: Crucero Tulum

Yucatán rondreis

Coba – 1 dag

Coba is een voormalige Mayastad en ligt midden in de jungle van Yucatán. Een plek die je eenvoudig kunt combineren met Tulum. Hoewel het wereldwonder, Chichén Itzá niet meer te beklimmen is, mag dat in Coba nog wel. De stad kende zijn hoogtijdagen tussen 600 en 800 na Christus. Nu kan ik mij helemaal niet meer voorstellen hoe het leven er hier uitgezien moet hebben. Vanaf de parkeerplaats is de tempel nog ruim 20 minuten wandelen door de jungle. Eenmaal aangekomen is het beklimmen van de tempel de volgende uitdaging, de trap is namelijk steil en versleten. Toch zou ik het aanraden aangezien het uitzicht vanaf boven prachtig is.

Hotel tip: Hotel Lol-Ha

Chichén Itzá & Ik Kil - Yucatán rondreis

Valladolid – 2 dagen

Vanuit Valladolid kun je verschillende mooie bezienswaardigheden bezoeken en daarnaast is de stad zelf ook erg leuk. Je kunt vanuit daar Chichén Itzá, het wereldwonder, bezoeken. Daarnaast kun je ook de Ik Kil cenote bezoeken, waarin je zelfs kunt zwemmen. Hier heb je een hele dag voor nodig om deze twee bijzondere plekken te bezoeken. Na een nachtje slapen kun je ook de stad Valladolid ontdekken. Hier heb je in het stadscentrum namelijk ook een cenote. Verder heb je leuke kleurrijke huisjes en een gezellig centraal plein in de stad.

Alles over een bezoek aan Chichén Itzá & Ik Kil

Hotel tip: Hostel Tunich Naj

Yucatán rondreis

Las Coloradas & Rio Lagartos – 1 dag

Een bijzonder fenomeen in Mexico zijn de roze meren van Las Coloradas. De zoutwinning in deze regio gebruikt namelijk een speciaal soort plankton om meer zon aan te trekken. Deze plankton kleurt roze en hierdoor krijg je een compleet roze meer. Heel gaaf om te zien en het is echt roze zoals het op de foto’s is. Vlakbij de roze meren van Las Coloradas is het stadje Rio Lagartos te vinden. Een gezellige stad waar je heerlijk kunt lunchen langs het water. In de mangrove bossen rond de stad leven veel wilde dieren zoals krokodillen, vogels en flamingo’s. Een goede plek om een boottocht te maken door de mangrove. Eén van de hoogtepunten tijdens een Yucatán rondreis.

Hotel tip: Hotel Tabasco Rio

Yucatán rondreis

Isla Holbox – 3 dagen

De Yucatán rondreis kun je het beste eindigen op Isla Holbox. Dit tropische eiland ligt aan de noordkust van het schiereiland en is echt een paradijs op aarde. Met de boot ben je in 30 minuten vanuit Chiquila op Isla Holbox. Het eiland is klein en kent eigenlijk maar één dorpje. In dit dorp gebeurt er van alles en kun jij je goed vermaken. Aan de westkust van het eiland is ’s avonds vaak zeevonk te zien, een bijzonder natuurfenomeen. Verder zijn de stranden op het eiland adembenemend en is het hartstikke leuk om met een golfkarretje over het eiland te crossen.

Hotel tip: Maya hotel residence

Yucatán rondreis

Praktische informatie:

  • Afstand: ongeveer 684 kilometer
  • Huurauto kun je het beste regelen via SunnyCars.
  • Je kunt het beste gebruik maken van de tolweg 180D in de meeste gevallen. Denk eraan dat tol in cash betaald moet worden.
  • Rijden in Mexico is vergelijkbaar met Nederland maar het is niet aan te raden om na zonsondergang of voor zonsopgang te rijden.
  • Zorg altijd voor voldoende contant geld, niet iedere bestemming heeft voldoende ATM’s.

Welke plekken voor een Yucatán rondreis zou jij willen bezoeken? Ben jij wel eens in Mexico geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Mexico?

~ Chichén Itzá & Ik Kil cenote

Bewaren op Pinterest?

9 gedachten over “Yucatán rondreis – 14 dagen met huurauto in Mexico”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge