Op de route van Merzouga naar de Ouzoud watervallen, zochten wij een goede overnachtingsplaats. Het was alleen omdat de weg te lang was om op één dag te rijden. Maar waar we toen terecht kwamen, is de leukste hotel tip Midelt die je je maar kunt bedenken. Kasbah Izoran is een traditionele Kasbah waar je gewoon bij het Marokkaanse gezin in huis verblijft. Hier vind je meer over deze bijzondere plek.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid is een puntje, wij reden vanuit Merzouga naar Kasbah Izoran. Dit is ongeveer 4 tot 5 uur rijden. Vanaf de N13 moet je een kleine onverharde weg op. Gelukkig staan hier overal bordjes om aan te geven dat je de goede kant op gaat. Vanaf de N13 is het nog zo’n 2 tot 3 kilometer. Doordat de weg onverhard is en het wegdek slecht, kun je hier ongeveer 5 km/h rijden dus het laatste stukje duurt wel even. Bij de Kasbah zelf is er voldoende plek om te kunnen parkeren.

Hotel tip Midelt
Hotel tip Midelt

De kamer

De kamer is ruim en handig ingedeeld. Je kunt in deze kamer zelfs met drie mensen overnachten maar wij hebben het derde bed gebruikt voor al onze spullen. De kamer is heel authentiek ingedeeld en dat vind ik erg mooi. Verder zijn er twee nachtkastjes en is er genoeg ruimte om twee grote koffers neer te leggen. Het enige nadeel van de kamer? Er is geen airco aanwezig. De meeste hotels hebben het tegenwoordig in Marokko wel dus dat was even wennen.

De badkamer

De badkamer is klein maar fijn. Je kunt hier goed douchen en er is een fijn toilet. Meer heb je eigenlijk niet nodig. De wastafel voor het tanden poetsen en handen wassen en dergelijk bevindt zich in de kamer zelf. De badkamer is dus erg klein maar ontzettend schoon en dat is in mijn ogen het belangrijkst.

De Kasbah

De Kasbah is groot en alles draait om de zithoek in het midden van het huis. Hier liggen verschillende boeken en kun je dus even lekker lezen maar ook het spelen van een spelletje of kletsen met andere reizigers is mogelijk. Wij hebben hier hele leuke gesprekken gehad met de andere reizigers die hier op dit moment waren. Mensen uit China, Portugal en Duitsland en natuurlijk de eigenaren. Erg leuk om zo met een heel divers gezelschap hier in Kasbah Izoran te verblijven. Verder is de vrouw van het huis ontzettend goed in de keuken dus kun je hier ook heerlijk ontbijten, lunchen en dineren. Dat is ook wel nodig want in de weide omgeving is er geen andere optie voor een restaurant of iets dergelijks.

De sfeer is ontzettend goed, de eigenaren zijn super behulpzaam en gastvrij. Ze willen met alles helpen en vinden het leuk om met de gasten een praatje te maken.

Hotel tip Midelt

De omgeving van deze hotel tip Midelt

Het mooiste van deze hotel tip Midelt? Het uitzicht over de omgeving. De omgeving in Midelt is hartstikke groen. Het is dus mogelijk om hier heerlijk te gaan wandelen. Omdat wij op doorreis waren hebben we dit helaas niet kunnen doen. Verder is er niet veel te doen in de directe omgeving. Voornamelijk het wandelen en tot rust komen door de mooie omgeving zijn pluspunten van deze omgeving. Het dorpje Midelt is lang gerekt langs de N13 en er is dus ook niet echt een centrum waar je doorheen kunt struinen.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €58 euro.

Zou jij deze hotel tip Midelt ook willen bezoeken? Wat vind jij belangrijk aan overnachtingsmogelijkheden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ Rondreis Marokko 14 dagen

~ Auto rijden in Marokko

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Hotel tip Midelt: Kasbah Izoran – rust en ruimte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge