Ottawa is de hoofdstad van Canada en niet zomaar een stad. Het kent een rijke geschiedenis die je overal in de stad terug kunt vinden. De stad ligt op de grens van twee staten namelijk Ontario en Quebec. De ene helft van de stad is geheel Frans en de andere Engels. Een hele bijzondere ervaring! In dit artikel lees je alles over wat te doen in Ottawa? In totaal heb ik acht leuke tips verzameld.

Wat te doen in Ottawa

Parliament Hill

Dit is letterlijk de heuvel waar vandaag het land wordt bestuurt. Vanaf de andere kant van de rivier zie je de heuvel al liggen. Maar als je op het plein voor de drie gebouwen staat is het helemaal indrukwekkend. Je kunt het Library of Parliament en het Government Conference Centre bezoeken. Alle gebouwen op de Parliament Hill hebben een lange geschiedenis en zijn daarom ook van de buitenkant de moeite waard om te bezoeken.

Het parlementsgebouw is gebouwd in de Gothische bouwstijl, deels gebaseerd op gebouwen zoals Oxford en Cambridge universiteit.

Wat te doen in Ottawa

Rideau kanaal

Naast Château Laurier vind je een aantal sluizen en dat is het kenmerkende punt van het Rideau kanaal. Het kanaal is in totaal ruim 200 kilometer lang en heeft 45 sluizen om het hoogteverschil te overbruggen. Dit is ook tevens het beginpunt van het Rideau kanaal, dat eindigt in Kingston. Hier in het centrum van Ottawa liggen maar liefst zeven sluizen achter elkaar. Een leuk feitje is dat je over de sluizen heen kunt lopen, erg spannend maar wel tof. Tijdens ons bezoek was er bijna geen water in het kanaal maar in de zomermaanden is dat een heel ander gezicht.

Wat te doen in Ottawa

Fletcher Wildlife garden Ottawa

Even toe aan wat ontspanning? Dan kun je een bezoek brengen aan de Fletcher Wildlife garden iets ten zuiden van het centrum. Je kunt hier heerlijk wandelen. De wildlife moet je vooral zien in de eekhoorns, zwanen, eenden en andere kleine dieren. Een mooie wandeling door de bossen aan de rand van de stad zorgt voor wat afwisseling. Erg leuk omdat ook hier twee sluizen liggen in het Rideau kanaal. Je kunt het beste navigeren naar Parking #2. Daar kun je gratis parkeren en zijn er ook verschillende wandelroutes aangegeven.

National Gallery of Canada

De National Gallery of Canada is een verzameling van de mooiste kunst die het land tot zijn beschikking heeft. Mooie items zoals van Piet Mondriaan, Andy Warhol en zelfs Pablo Picasso hangen hier. Het bijzondere gebouw waar de National Gallery of Canada in gevestigd is, is ontworpen door Moshe Safdie en werd in 1988 feestelijk geopend. Moshe Safdie is een Israëlisch-Canadees die vooral bekend is geworden door de geometrische vormen die hij altijd hanteert in zijn architectuur. De kosten voor het museum zijn $16 per persoon.

Wat te doen in Ottawa

Château Laurier

Helaas is het voor ons niet weggelegd om hier te overnachten maar de buitenkant aanschouwen is al gaaf zat. Château Laurier is een hotel van maar liefst 61.000m2 en heeft ruim 400 kamers. Het hotel werd al in 1912 gebouwd en dat is te zien aan de klassieke bouwstijl. De bouw was in opdracht van Charles Hays, die de directeur van de Grand Trunk Railways was. Toen was een kamer minder $5 dollar per nacht, tegenwoordig is het hotel in handen van de hotelketen Fairmont en betaal je minimaal $200 dollar per nacht. Helaas heeft Charles Hays de opening nooit mee kunnen maken want hij stierf een aantal maanden voor de opening op de Titanic.

Wat te doen in Ottawa

Norte-Dame Cathedral Basilica

De meeste steden in Canada hebben een eigen Notre-Dame, een centrale kerk. De basiliek werd in 1879 gebouwd en is in 1990 geheel gerestaureerd. Door het zilveren dak is de kerk van buiten erg indrukwekkend. Maar je kunt de kerk ook van binnen bekijken. Zeker de voorbeuk is prachtig. Je kunt hier gewoon gratis naar binnen gaan. Als je een rondleiding wilt, dan zitten daar wel kosten aan verbonden. Even in de kerk gaan zitten, kan in de wintermaanden erg lekker zijn in Canada. Alle versieringen aan de binnenkant van de kerk laten je even stil worden.

Wat te doen in Ottawa

Wat te doen in Ottawa? Op de foto met het sign

Tegenwoordig hebben steeds meer steden een sign. Ottawa is daarin niet achter gebleven. Vlakbij de Nationaal Gallery of Canada vind je dit toffe Ottawa sign. De letters zijn levensgroot en daarmee erg indrukwekkend. Helaas is het zeker in de weekenden ook erg druk bij de letters dus is het lastig om een foto zonder omstanders te krijgen. De letters zijn de vinden in York street, recht tegenover de Amerikaanse ambassade.

Heb jij iets gehad aan deze tips voor wat te doen in Ottawa? Ben jij wel eens in de Canadese hoofdstad geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Tips voor Montréal

~ 8 tips voor Quebec

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Wat te doen in Ottawa? 7 leukste bezienswaardigheden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge