Kingston is een stad in de staat Ontario in Canada. Kingston ligt in Oost-Canada is echt een aanrader om te bezoeken als je deze regio wilt ontdekken. Wat te doen in en rond Kingston? Vandaag geef ik de zes leukste tips voor deze omgeving. Wij waren hier in oktober, dus in de zomer zullen er ook andere leuke activiteiten te doen zijn zoals kanoën. De stad ligt op ongeveer drie uur rijden van Toronto.

wat te doen in en rond Kingston
wat te doen in en rond Kingston

Fort Henry – wat te doen in Kingston?

Fort Henry ligt in het centrum van Kingston. Het is gelegen aan de St. Lawrence river, de rivier waar Kingston aan ontstaan is. Het fort werd gebouwd in de jaren 1812 tot 1814 om de maritieme basis te beschermen die hier lag. Later in de jaren 1830 werd het fort uitgebreid om betere bescherming te kunnen leveren. Ze waren bang voor aanvallen vanuit de Verenigde Staten. Het Fort kun je nu dagelijks bezoeken tussen 10:00 en 16:30. Echt een aanrader als je in Kingston verblijft.

camperroute door Oost-Canada - Thousand Islands

Thousand Islands boottocht

De Thousand Islands, kun je vanaf verschillende plekken bezoeken, zelfs vanaf de kant van de Verenigde Staten. Maar mijn tip? Ga vanaf Kingston. Wij gingen op een prachtige boottocht die ruim 2,5 uur duurden. Je komt op die manier echt langs ontelbaar veel eilanden in de regio. Het hoogtepunt? Boldt Castle, dit toffe kasteel wil je echt niet missen. De meeste mensen via Kingston bezoeken, komen hier voor de Thousand Islands dus een boottocht door dit natuurgebied mag zeker niet ontbreken.

Sandbanks Provincial Park
Sandbanks Provincial Park

Sandbanks Provincial Park – wat te doen rond Kingston?

In eerste instantie zou je niet meteen zeggen, dit is Canada. Maar het is echt waar, er bestaan stranden in Canada. Sandbanks Provincial park is een natuurgebied dat vol ligt met zandbanken en stranden. Je kunt dit bezoeken op weg van Toronto naar Kingston. Het is een plek waar je heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van de rust en ruimte. Afhankelijk van het seizoen waarin je Kingston en omgeving bezoekt, moet je entree betalen om het park te mogen bezoeken. Je kunt het beste richting The old Lakeshore navigeren.

Lake on the Mountains
Lake on the Mountains

Lake on the mountain park

Vlakbij Sandbanks Provincial park is nog een mooi park te vinden. Lake on the mountain park. Dit park ligt op ongeveer één uur rijden van Kingston. Het park is voornamelijk bekend omdat het meer hier ruim 60 meter boven het Ontario meer ligt. Het is heel bijzonder om dit grote verschil te zien en beide meren te zien liggen. Je kunt hier ook goed picknicken dus een goede plek voor een lunchstop. In de zomer kun je op het meer kanoën, ’s winters is het leuk om langs het meer te wandelen.

thousand islands
thousand islands

Thousand Islands bridge

Thousand Islands Brdige is een gigantisch brug die Amerika en Canada met elkaar verbindt. Je kunt vanaf Canada de brug oversteken om te genieten van het mooie uitzicht en vervolgens weer terug gaan zonder de grens over te steken. De brug is ongeveer 40 meter hoog en geeft je daardoor een mooi uitzicht. De brug werd al in 1937 gebouwd en is dus echt belangrijk in deze regio. Let op: je moet tol betalen dit is ongeveer $10 dollar afhankelijk van het soort voertuig dat je hebt.

wat te doen in en rond Kingston

Bezoek de VS – Clayton

Vanaf Kingston is het niet ver naar de Verenigde Staten. Als je een ESTA hebt kun je dus makkelijk de grens passeren. Wij deden dat en bezochten Clayton. Een typisch Amerikaans stadje dat aan het natuurpark van de Thousand Islands ligt. Je kunt hier rondstruinen en genieten van de typische Amerikaanse bouwstijl. Ook kun je langs het water wandelen en genieten van het mooie uitzicht. Tijdens Halloween kijk je hier echt je ogen uit. In de stad heb je ook een aantal leuke cafés en bars waar je even neer kunt strijken voordat je weer terug keert naar Canada. Mijn tip is The Lyric.

Welke tips voor wat te doen in en rond Kingston heb jij nog? Ben jij wel eens in Oost-Canada geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Rondreis Oost-Canada met een camper

~ Thousand Islands boottocht

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Wat te doen in en rond Kingston? [Canada]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge