Vaak wordt er aan mij gevraagd welke manier van reizen ik het fijnst vind. Maar dat is toch een lastige vraag, dat is namelijk ook erg afhankelijk van de bestemming. Toch heb ik wel een favoriet, zoals de titel doet vermoeden, de camper. Daarom deel ik vandaag de voordelen van een camper op reis!

camperreis canada - campings in oost-canada

Alles bij de hand

Het grootste voordeel in mijn ogen is dat je alles bij de hand hebt. Hoe vaak je naar een mooie plek gaat en denkt, jammer mijn bikini ligt nog in het hotel. Of oeps mijn camera vergeten vandaag. Met een camper heb je hier nooit last van. Campers zijn namelijk het enige wat je bij je hebt tijdens zo´n reis dus je hebt altijd alles bij de hand. En daarnaast kun je ook nog eens altijd even omkleden of naar de toilet gaan. Je kunt altijd wat eten, drinken of iets van je bagage gebruiken. Het is dus nooit meer zo dat je iets laat liggen in je accommodatie tijdens een dagje op pad.

Goboony camper

Weg gaan wanneer je wilt

Is het slecht weer? Of ligt de camping toch ineens langs de snelweg? Dan kun je gewoon de camper pakken en gaan. Je hoeft niet te blijven want je kunt op genoeg andere plekken weer neerstrijken. De campingstoelen en tafel laad je weer in en gaan. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je niet overal mag overnachten maar de meeste campings hebben altijd wel één plekje over voor een camper.

camperreis canada - vakantie Canada

Geen natte spullen – voordelen van een camper

Als je op pad gaat met een tent of vouwwagen en het weer is slechter dan is de buitenkant altijd nat als je naar de volgende bestemming moet rijden. Het is vervelend en vaak ook nog slecht voor de tent. Daarom is een camper echt een handig vervoersmiddel, je hebt namelijk nooit natte spullen. De camper is namelijk goed waterdicht (mits je alle ramen natuurlijk sluit). Je kunt daarom echt vertrekken wanneer je wilt want je hoeft niet te wachten tot de tent droog is.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat vind jij nog meer voordelen van een camper op reis? Heb jij wel eens per camper gereisd op een mooie bestemming? Laat het ons weten in de reacties!

Meer campertips?

~ Goed voorbereid met een camper op pad

~ Camperreis Oost-Canada

Bewaren op Pinterest?

18 gedachten over “De voordelen van een camper op reis: mijn ervaring”

  1. Ziet er tof uit! Mijn man wil dit ook eens doen, mij trekt het persoonlijk niet zo. Geen idee waarom niet als ik deze foto’s zo zie ziet het er wel tof uit. Misschien dat we het toch eens doen 🙂

  2. Ik heb samen met mijn gezin 7 maanden door Amerika en Canada gereisd en een keer een jaar gebackpackt in een Toyota busje door Australië. Ik vind reizen met een camper ideaal en ook dit jaar zouden we weer naar Amerika gaan. Ik ben ook dol op kamperen met een tent, maar met een camper is helemaal super makkelijk. Wat je zegt, je hebt alles bij de hand, je bent zo weg als je weg wilt en je hebt de vrijheid. Heerlijk.

  3. Niet echt met een camper maar wel hetzelfde idee: wij reisden met een Landrover met een keukentje en een daktent. Het idee dat je je ‘huisje’ bij je hebt vind ik heerlijk. Ik zou ook prima de rest van mijn leven in een camper kunnen wonen 🙂

  4. Ik ken aantal mensen die helemaal om zijn en met de camper op pad gaan. Zelf ben ik geen fan , ik ben geen kampeerder. ga het liefst naar een huisje of hotel en over aantal weken een eigen chalet. Kijk er al naar uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge