Op zoek naar een locatie vlakbij de Dades Gorges en de Monkey Fingers om te overnachten dan is het Maison D’Hôtes Restaurant La Vallée Des Figues een goede keus. Deze hotel tip Dades Gorges ligt zo’n 18 kilometer van de Dades kloof af en ligt in een prachtige vallei. Wij verbleven hier twee nachten en hadden een fijne ervaring.

Bereikbaarheid

Wij reden hierheen vanuit Ouarzazate, dit is volgens Google Maps ongeveer twee uur rijden maar je kunt hier makkelijk drie uur voor rekenen. Onderweg kom je langs prachtige uitzichtpunten en de weg kent veel gaten en scherpe bochten waardoor je de tijd moet nemen. Vanuit hier is het ongeveer 20 minuten rijden naar de Dades Gorges en kun je binnen vijf minuten bij de Monkey Fingers zijn. In het dorp Tamellalt zijn er verschillende plekken waar je kunt eten.

hotel tip Dades Gorges

De kamer

De kamer is ontzettend groot met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Een groot voordeel is dat er airco aanwezig is, dat is niet in veel plekken in deze regio. Het is namelijk in de zomer makkelijk 40 graden overdag. Onze kamer heeft ook een balkon, waar vandaan we een prachtig uitzicht hebben over de vallei en de Monkey Fingers. De kamer is echt in traditionele Berberstijl ingericht, erg leuk.

De badkamer

De badkamer is eenvoudig maar schoon en fris. Het nadeel is wel dat de douche geen cabine of gordijn heeft. Na het douchen is de hele badkamer nat dus daar moet je wel even rekening mee houden. Wij gingen daarom voor het slapen even douchen zodat het de volgende ochtend weer droog was.

hotel tip Dades Gorges

Het hotel

Het hotel wordt gerund door twee broers, ze zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. Ook andere familie helpt in het hotel en het geeft een fijne familiaire sfeer. In de periode dat wij er waren, waren er maar twee andere gasten. Bij aankomst hadden we daardoor het gevoel dat het verlaten was. Maar eenmaal binnen voelden we ons gelijk thuis. Het ontbijt is heerlijk ’s morgens en ook ’s avonds kun je hier heerlijk eten. Het hele hotel is ingericht in traditionele berber stijl. Je kunt hier echt je ogen uit kijken.

De omgeving van deze hotel tip Dades Gorges

De bekende Dades Gorges ligt op 18 kilometer afstand van deze hotel tip. ook kun je de Todra Gorgers vanuit hier bezoeken dit is ongeveer 70 kilometer rijden. De Dades kloof is ontzettend mooi en om er te komen moet je eerst een hele toffe weg over rijden. De haarspeldbochten zijn heel gaaf om van boven te zien. Verder kun je hier goed wandelen, wat wij hebben gedaan met Ahmed, de neef van de eigenaar. We hebben een wandeling van ruim vier uur gemaakt door de valleien en kloven in de omgeving.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €29 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij deze hotel tip Dades Gorges ook willen bezoeken? Welke eisen heb jij voor een hotel? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ 14 dagen rondreis Marokko

~ Kamelentocht in Marokko

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Hotel tip Dades Gorges – La Vallée Des Figues”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge