Het is fantastisch om te reizen en allerlei bestemmingen op de wereld te ontdekken. Het reizen zit vaak in je bloed en het is in dat kader ook interessant om je DNA achterna te reizen. Dat je ontdekt wat je echte roots zijn en waarbij je erachter komt waar je voorouders bijvoorbeeld vandaan komen. Misschien komen je voorouders wel uit Azië of wijst het DNA- profiel naar een familiegeschiedenis in Amerika.

DNA onderzoek voor het bepalen van je afstamming

Het is toch bijzonder om onderzoek naar je afstamming te doen en dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Een test genaamd: DNA test afkomst biedt al snel uitsluitsel. Wie weet geeft de uitkomst wel inspiratie voor het reizen naar nieuwe bestemmingen. Bijvoorbeeld als je voorouders uit Afrika komen. Het is dan toch fantastisch om een reis naar Afrika te maken en in dat opzicht dicht bij je roots van afstamming te komen. 

DNA test

Hoe gaat een DNA test eigenlijk in zijn werk

Het is bij een onderzoek naar afstamming nodig om je eigen DNA met dat van anderen te vergelijken. De anderen vormen in dat opzicht een referentiegroep. Bij personen die uit eenzelfde werelddeel afkomstig zijn, geldt dat deze verschillende gelijke stukjes DNA hebben. Op basis van het maken van een vergelijking komt er dan duidelijkheid over waar je voorouders vandaan komen. Het gaat hierbij overigens wel om een schatting van de locatie van je voorouders. Er komen uit een dergelijke test verschillende resultaten naar voren over je afstamming.

Resultaten van een etnische afkomst test

De resultaten geven een beeld van je afstamming weer op basis van percentages. Bijvoorbeeld dat je 20% Afrikaans, 45% Zuid-Europees en voor 35% Arabisch bent. Dat is een mooie mix van culturen en roept natuurlijk meer vragen op. Bijvoorbeeld op welke landen of misschien op welke regio de uitkomst dan betrekking heeft. Het is toch ook leuk om te weten dat je bijvoorbeeld 10% Italiaans bloed hebt. Of zelfs om te weten uit welk dorp je voorouders echt afstammen met de uitvoering van test voor etnische afkomst.

Belangrijk detail: een etnische test is geen medisch onderzoek

Het is belangrijk om te weten dat een DNA onderzoek naar je voorouders in geen enkel opzicht een medisch onderzoek is. Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen onderzoek is gedaan naar erfelijkheid van ziektes of de kans daarop. De test is ook niet bedoeld om te onderzoeken of je familie van elkaar bent, want daarvoor zijn andere testen beschikbaar. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om een verwantschapsonderzoek te laten uitvoeren. De test is puur bedoeld om je voor een deel inzicht te geven in je familiehistorie. Het is mogelijk om tot wel duizend jaar terug in de tijd te gaan. Zo maak je als het ware een tijdreis op basis van je eigen DNA. 

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een DNA test willen doen om te kijken wat jouw achtergrond is? Ben je daar ook zo benieuwd naar? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reisinformatie?

~ PCR test voor Curaçao

~ VPN op reis

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Reis je eigen DNA achterna en ontdek de geschiedenis”

  1. Nee hoor, want het reis DNA zit in mijn bloed. Mijn ouders namen ons mee toen ik 2 jaar was, voor drie maanden reizen door Engeland, dat was in die tijd ( 1976) heel raar en vreemd ( ontslag nemen en gaan reizen) , maar door hen heb ik zelf heel veel van de wereld gezien en ben vele maanden op pad geweest. Die genen hebben ze me al mee gegeven.
    Lodi onlangs geplaatst…Natuurlijke verzorgingsproducten van You MaduMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge