Het wordt steeds populairder om een VPN op reis te hebben. Ook ik ben het daar helemaal mee eens, er zijn namelijk een aantal belangrijke redenen om hier gebruik van te maken. Maar wat zijn nou de grote voordelen van een VPN en waar kun je het beste mee werken. Je kunt het beste op VPN Expert alle VPN aanbieders met elkaar vergelijken.

telefoon op reis - VPN op reis

Geen geografische blokkades

Misschien wel de belangrijkste reden voor mij persoonlijk, geen geografische blokkades meer. Zo woonde ik een tijd in Zweden en kon ik daar dus geen Boer zoekt vrouw kijken, zo balen. Maar met een VPN op reis kun je dat dus wel. Het IP adres veranderen kan via een VPN zodat je dus niet meer vast zit aan de geografische blokkades van sommige aanbieders. Hoewel je natuurlijk op vakantie bent, is het wel heerlijk om gewoon de Nederlandse series en programma’s te blijven volgen. Anders heb je wanneer je thuiskomt heel veel “werk” in te halen en moet je wel vijf afleveringen van verschillende programma’s terugkijken.

Elektronica op reis

Veilig gebruiken maken van openbare Wifi spots

Op reis hebben we natuurlijk op steeds meer plekken internet maar toch maak ik nog steeds enorm veel gebruik van Wifi spots overal ter wereld. Een dagje werken in een café op Bali of een foto op Instagram plaatsen vanuit Amerika. Daar gebruik ik Wifi spots voor en soms kan dat erg gevaarlijk zijn wanneer je niet beveiligd bent door middel van een VPN op reis. Met een VPN kun je namelijk volledig beschermd gebruik maken van alle openbare Wifi spots ter wereld. Je hoeft niet bang te zijn om jouw bankgegevens op te vragen of iets dergelijks. Er zijn dan geen problemen meer waar je rekening mee hoeft te houden.

Hotel tip Luxemburg

Geen oplopende bedragen qua hotels & vluchten

Zoals inmiddels iedereen wel weet lopen prijzen van hotels & vluchten op, hoe vaker je er naar zoekt en de site bekijkt. Dit betekent dat je soms wel 10 tot 15 euro kunt besparen op een hotel en op vluchten wel €30 euro door gebruik te maken van een VPN. Door de beveiliging die VPN biedt, kunnen de prijzen niet meer oplopen en blijft de normale prijs geldig. Zo kun je dus ook een hoop geld op reis besparen. Als je namelijk verschillende hotels en vluchten boekt, dan kan het zo een paar tientjes schelen.

VPN op reis: Gebruik maken van alle sociale media

Het is voor bloggers en andere influencers natuurlijk een must: het gebruiken van sociale media. Sommige landen hebben hier restricties op geplaatst en deze kun je gelukkig met VPN omzeilen. Je kunt dan gewoon gebruik maken van Facebook in China of iets dergelijks. Normaliter is Facebook namelijk geblokkeerd door de Chinese overheid. Het is dus altijd fijn om te hebben, soms is het van een land niet bekend of je wel gebruik kunt maken van alle sociale media, dan kun je maar beter een goede VPN aanschaffen zodat je hier niet over in hoeft te zitten.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Gebruik jij al VPN op reis? Zo ja om welke bovenstaande reden voornamelijk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Telefoon op reis

~ Handige laptop

6 gedachten over “VPN op reis: alle voordelen op een rijtje!”

  1. Dit vind ik nou echt een waardevolle tip! Ik heb nog nooit over VPN nagedacht maar mijn hoofd woonplaats is buiten Nederland. Ik ga me er nog even verder in verdiepen, maar ben nu al heel blij met deze informatie.

  2. Jazeker! Ik gebruik vaak een VPN. Vroeger altijd voor Netflix om amerikaanse shows te kijken, maar helaas zijn ze daar achtergekomen. Ik werk nogal veel buiten de deur dus ik maak er graag gebruik van.
    Tip die ik kan geven is om niet de hoofdprijs te betalen maar via het internet wat coupons te zoeken. Vaak scheelt het meer dan 50% in de prijs! Ook zou ik geen gratis VPN gebruiken. Die kun je niet helemaal vertrouwen aangezien het gratis is en het bedrijf geen winst kan maken. Dat klopt niet helemaal als je er zo over nadenkt. Ik gebruik op dit moment NordVPN. Dikke aanrader, en ook hier ff zoeken op coupons en dan scheelt het 75% over 3 jaar. Veel youtubers hebben vaak een code.

    Ik had nog nooit gehoord dat hotels en vliegmaatschappijen andere prijzen konden rekenen, dus dat is een handig truukje. Bedankt voor de tip!
    Angela onlangs geplaatst…Gratis Always 0% of Sensitive Essentials Maandverband Bij KruidvatMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge