Neem jij jouw telefoon altijd mee op reis? En welke accessoires neem je daarbij mee? Zijn vragen die ik vraag krijg. In dit artikel zal ik vertellen hoe ik dit allemaal doe als ik op reis ga. Belangrijk is dat het erg afhankelijk is van de reis die ik ga maken welke telefoon & accessoires ik meeneem. Op een weekendje weg is het totaal anders dan tijdens een reis van vier weken door Indonesië.

telefoon op reis

Mijn telefoon

Om er kort over te zijn, ik neem mijn telefoon altijd mee op reis. Er is maar één reis geweest waarbij ik mijn smartphone niet heb meegenomen en dat was naar Ghana. Het was niet nodig aangezien we uiteindelijk drie weken lang geen enkel bereik hebben gehad. Zelf heb ik de Samsung Galaxy S9 en ben erg blij ermee. Ik gebruik hem om foto’s te maken en te bewerken, sociale media in de gaten te houden, artikelen te plaatsen en natuurlijk om in contact te blijven met het thuisfront.

telefoon & accessoires

Extra telefoon

Als ik voor een langere tijd op reis ga, dan neem ik eigenlijk altijd twee telefoons mee. Meestal koop ik dan een simkaart voor het desbetreffende land en dan kan ik mijn extra telefoon als hotspot gebruiken. Mijn tip daarvoor is een refurbished iPhone 8, die gaat lang mee en heeft een groot hotspot bereik. Zo kan je met het hele reisgezelschap dezelfde simkaart gebruiken en hoeft niet iedereen zelf een lokale simkaart te kopen.

Elektronica op reis

Telefoon & accessoires

Wanneer ik op reis ga, neem ik natuurlijk mijn telefoon & accessoires mee. De accessoires die ik meeneem zijn soms afhankelijk van de ruimte die ik heb. Met alleen handbagage heb ik de ruimte soms hard nodig en laat ik een aantal accessoires thuis. Maar wat ik over het algemeen mee heb:

  • Oplader
  • Hoesje (Softcase & Bookcover)
  • Oortjes
  • Powerbank

Dit heb ik eigenlijk altijd mee op reis maar afhankelijk van de reis komen daar nog een aantal spullen bij. Bijvoorbeeld als ik op wintersport ben, dan neem ik een sok mee om mijn telefoon te beschermen tegen de kou. Tijdens een roadtrip neem ik altijd een autoadapter mee zodat ik tijdens het navigeren mijn telefoon ook kan opladen. Verder vind ik het leuk om op een weekendje weg een speaker mee te nemen om lekker wat muziek te kunnen luisteren.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Neem jij jouw telefoon & accessoires altijd mee? Welke accessoires kan jij niet missen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Simkaart kopen in Indonesië

~ Telefoon op reis is een must

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Telefoon & accessoires: wat neem ik mee op reis?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge