Op vakantie is het ideaal vind ik, een dakkoffer! Wij hebben eigenlijk vanaf ik mij kan herinneren altijd een koffer op het dak gehad. Het begon voor de wintersport maar later namen we hem ook in de zomer mee. Zo hadden we geen problemen met alles in de auto stoppen. Vandaag ga ik een aantal punten op een rijtje zetten die jij kunt gebruiken bij het aanschaffen van een dakkoffer. Maar je kunt het ook gebruiken om te kijken of jouw huidige dakkoffer nog aan de wensen voldoet. Zelf vind ik de dakkoffers van Thule altijd erg fijn.

dakkoffer
dakkoffer

Problemen tijdens het rijden

Het kan zijn dat een koffer voor problemen zorgt tijdens het rijden, als je plotseling van baan moet wisselen wil je niet dat hij verplaatst. Je kunt daarom beter kiezen voor een dakkoffer van goede kwaliteit. Ook het rekening houden met de snelheid waarmee je een drempel neemt kan nodig zijn. Je moet dus altijd goed opletten als je met een dakkoffer aan het rijden bent.

Gebruiksgemak

Je wilt geen uren bezig zijn om de koffer erop en eraf te krijgen. Het gebruiksgemak is daarom erg belangrijk, een systeem met snelsluister is eenvoudig en prettig. Hierdoor ben je binnen tien minuten klaar met het plaatsen van de koffer. Toch kan het aan te raden zijn om hem ook met spanbanden vast te zetten voor extra stevigheid. Hierbij is het ook verstandig om op het gewicht te letten, een zwaardere koffer is lastiger te monteren omdat het simpelweg lastiger is om hem op de auto te tillen.

Waterdicht

Het klinkt vreemd maar sommige dakkoffers zijn aan de voorkant niet helemaal goed gesloten, dit betekent dat er tijdens hevige regenval water naar binnen kan komen. Wanneer je er geen probleem mee hebt, kun je dit ook oplossen door de voorste rand spullen te bedekken met een vuilniszak. Maar het is natuurlijk fijner, zeker wanneer je een nieuwe gaat aanschaffen dat je een goede koopt. Er zijn maar weinig modellen die echt de watertest overleven dus daar is de prijs dan ook vaak naar.

De grootte van de dakkoffer

Een belangrijk punt om naar te kijken is natuurlijk ook de grootte, hoeveel spullen kunnen erin en wat is de vorm. Als je hem puur voor wintersport wilt gebruiken, dan mag de koffer een stuk lager zijn maar als je ook andere spullen zoals een slaapzak erin wilt stoppen dan kun je beter voor een hoger model gaan. De koffer wordt altijd aangegeven in liters, er zijn van 300 tot 450 liter koffers. In vergelijking heeft een achterbak een inhoud van rond 400 liter.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij een dakkoffer? Welke van de bovengenoemde punten vind jij het belangrijkst bij het aanschaffen van een koffer? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Een eigen stacaravan kopen

~ Fietsroutes in Nederland

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Zo test je of jouw dakkoffer goed is! [Tips]”

  1. Wist niet dat je goed op moest letten wat voor dakkoffer je hebt! Zelf hebben we thuis een Renault Traffic (bus) dus hoeven wij geen dakkoffer aan te schaffen!
    Liefs,
    Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge