Als je in Marokkaanse stad bent, moet je het Bahia Palace in Marrakesh bezoeken. Het is een magisch plek waar je ook zeker prachtige foto’s kunt maken. Wij hebben hier echt genoten van de tientallen kamers op zo’n 8 hectare grond, midden in het centrum van Marrakesh. Daarom neem ik jullie graag mee naar deze mooie plek.

Bereikbaarheid

Als je verblijft in het centrum van Marrakesh is het goed aan te lopen. Het is een drukke buurt dus met de auto het Bahia palace in Marrakesh bezoeken zou ik niet aanraden. Wij liepen vanaf het bekende Djemaa el Fna plein in ongeveer 15 tot 20 minuten naar het paleis. Belangrijk om te weten is dat je maar vanaf één kant naar binnen kunt. Je moet dus vanaf de Djane Ben Chegra straat richting het paleis lopen. Aan de andere kant geeft de navigatie ook aan, bestemming bereikt maar daar is geen ingang. Als je het niet kunt vinden, vraag het gerust aan de locals, ze helpen je graag.

Bahia Palace in Marrakesh

Geschiedenis

In 1859 werd er begonnen met de bouw van het paleis. In opdracht van minister Ahmed bin Musa, hij was minister tijdens het regiem van Sultan Abdulaziz. Sultan Abdulaziz was tevens zijn vader. Er werden vanuit Fez allerlei ambachtslieden overgehaald om te bouwen aan het paleis. Helaas duurde de bouw van het paleis extreem lang en heeft Ahmed Bin Musa het paleis nooit helemaal voltooid gezien. Hij overleed namelijk in 1890 en pas in 1900 werd het paleis afgebouwd. De naam Bahia betekent glans, dit is ook wel terug te zien in de verschillende kamers. Meer over de geschiedenis van het paleis vind je hier.

De architectonische stijl die gebruikt is, laat zoveel mogelijk zien van de islamitische en Marokkaanse bouwstijl. Het was erg populair om dit met veel trots te laten zien in paleizen en kastelen in deze tijd.

Bahia Palace in Marrakesh

Beste tijd om het paleis te bezoeken?

Op de meeste dagen van de week is het paleis geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Je kunt alleen niet later dan 16:45 het paleis nog binnengaan. Anders ben ik sowieso te laat met het naar buiten gaan. Aangezien het paleis tientallen kamers heeft die je kunt bezoeken, is dit natuurlijk logisch. Het is echt één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Daarom raad ik aan om hier om 09:00 uur te zijn. De rij voor de kassa is dan minder lang en ook in alle vertrekken is het dan rustiger. Vanaf 11:00/12:00 uur komen er ook grote touringcars met hordes toeristen. Het lukt dan helemaal niet meer om mooie foto’s te maken. Verder is het rond het middaguur ook erg warm.

Mooiste fotospots van het Bahia Palace

Doordat het paleis tientallen kamers heeft, is er veel te zien in het gebouw. Maar voor de mooiste foto’s zijn een aantal plekken aan te raden. Hieronder deel ik de mooiste fotoplekken in het Bahia Palace in Marrakesh.

Bahia Palace in Marrakesh

Grote plein

Het grote plein in het paleis is de grootste reden waarom het paleis de naam Bahia = glans heeft gekregen. De tegels van het plein zijn zo mooi gepoetst dat ze altijd glimmen. In combinatie met de mooie zuilen en de blauwe en gele accenten is het een fotogenieke plek.

Bahia Palace in Marrakesh

Glas-in-lood deuren naar de grote binnentuin

De glas-in-lood deuren naar de grote binnentuin zijn prachtig. Zeker als je hier ’s morgens komt, schijnt het licht mooi door de ramen heen. Je kunt hier echt prachtige foto’s schieten. Zelf vond ik het zo mooi dat Sam op een gegeven moment zei ‘Nou nu is het genoeg’. Ik had hier dus makkelijk 20 foto’s kunnen neerzetten van deze fotospot.

Kleine binnentuin

De kleine binnentuin is kenmerken door de mooie bomen die hier staan in combinatie met het wit en de houten borden. In de houten borden zijn unieke tekeningen uitgehakt en ook daar kun je ongelofelijk lang naar kijken. Maar door de verschillende kleuren wit, groen en bruin is het zeker een mooie fotospot. Met een leuke felle outfit is het helemaal te gek.

Praktische informatie Bahia Palace in Marrakesh:

  • De openingstijden van het paleis vind je hier.
  • Entreeprijs is 70 Dirham per persoon.
  • Je hebt wel twee tot drie uur nodig om het hele paleis te kunnen bezoeken.
  • Denk er aan dat het in Marokko respectvol is om lange kleding te dragen. Een rok tot over de knie en een shirt dat over de schouder komt wordt gewaardeerd.

Ben jij wel eens in het Bahia Palace in Marrakesh geweest? Zou jij hier graag eens naartoe gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ Rondreis 14 dagen Marokko

~ Leuke hotel tip Marrakesh

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Bahia Palace in Marrakesh – adembenemend paleis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge