Eén van de grotere steden in Oost-Canada is Quebec. Maar wat te doen in Quebec? Vandaag deel ik mijn acht tips voor deze mooie stad. De eerste zes tips zijn echt in het centrum te vinden en voor de laatste twee moet je 15 tot 20 minuten rijden vanuit het centrum. Toch zijn deze ook zeker de moeite waard en kunnen goed gecombineerd worden met een bezoek aan de stad.

Wat te doen in Quebec

Citadel

Deze militaire vesting uit de 17de eeuw ligt aan het randje van de Saint Lawrence rivier en heeft daarmee een uitstekende ligging. Het is tegenwoordig een museum dat je kunt bezoeken en daarbij alles kunt leren over de bouw en het gebruik van dit verdedigingswerk. Alles in het museum is prachtig en er is ook een moderne touch aan gegeven. Je kunt ook een kleine wandeling maken over de citadel zonder entree te hoeven betalen. Vanaf boven heb je een geweldig uitzicht over de rivier en de omgeving.

Wat te doen in Quebec

Château Frontenac

Hoewel het een Franse uitstraling heeft, is het ontworpen door een Amerikaanse architect. Het is in 1893 gebouwd als hotel en is tot op de dag van vandaag alleen bedoeld voor de rijken. Je kunt even een blik naar binnen werpen door de gigantische deuren maar je moet als normale burger gewoon genieten van de architectuur. Gelukkig is het vanaf 1893 altijd goed onderhouden en lijkt het dus nog steeds als nieuw. Sinds de jaren ’80 staat het zelfs op de nationale monumenten lijst van Canada.

Wat te doen in Quebec

Vieux-Quebec

Kortom het oude centrum van de stad. Wat te doen in Quebec? Gewoon rondstruinen in Vieux. Dit historische centrum geeft je ieder moment het idee dat je gewoon in Frankrijk rondloopt. Het is een bizarre mix tussen koloniale huizen, kloosters, het mooie stadhuis en stadsmuren. Je kunt hier echt uren rondlopen als je net als ik gek bent op de Franse bouwstijl. Door de kolonisatie van dit gebied kun je hier echt prachtige gebouwen in echte Franse stijl terug vinden. Ook het Hotel du Parlement is een aanrader.

Wat te doen in Quebec

Notre dame

De kathedraal werd al in 1647 gebouwd en is sindsdien een belangrijke plek binnen de stad. Je kunt de kerk ook van binnen bekijken, buiten de diensten om. De buitenkant is te herkennen aan de Neoclassicistische architectuur, terwijl de binnenkant meer weg heeft van de Notre Dame in Parijs. Voor de kathedraal is een gezellig parkje te vinden waar je even kunt zitten en van de buitenkant kunt genieten. Helaas waren wij hier op zondag en hebben we de binnenkant dus niet kunnen bekijken.

Wat te doen in Quebec

Kerstwinkel

Hoewel wij hier in oktober waren, kun je hier genieten van een kerstwinkel die het hele jaar rond open is. Misschien is het een vrouwending want de mannen vonden dit geen interessante stop. Zelf ben ik dol op kerst en met name op alle leuke versiering voor de kerstboom en het huis. Daarom kan ik hier echt enorm van genieten. Gelukkig is er een paar deuren verder een leuke pub waar je de mannen in het reisgezelschap kunt dumpen! De prijzen liggen wel iets hoger dan je in Nederland gewend bent.

Wat te doen in Quebec

Stadsmuur

Wanneer je aankomt in het oude centrum van de stad, dan kun je er bijna niet omheen, de stadsmuur. Het is een prachtige muur die nog in goede staat is, die rond het oude centrum loopt. Je kunt met enkele trappen ook naar boven lopen en vanaf daar naar de stad kijken. Hoewel de stadsmuur niet extreem is, kun je vanaf hier wel op een andere manier naar de stad kijken. Sommige delen van de muur zijn ze aan het renoveren en kun je dus niet bezoeken. Afhankelijk van de plek waar jij aankomt, kun je de muur wel beklimmen.

Chute Montmorency en Île d'Orléans

Chute montemorency

Hoewel de bekende Niagara watervallen vlakbij liggen, is dit een waterval die een stuk hoger is. Met zijn 83 meter hoog is het een adembenemend hoge waterval. De brug die over de waterval heen loopt, is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Ook kun je naar beneden wandelen en vanaf beneden het geweld zien en horen. Let wel op, want het is ontzettend glad hoe dichter je bij de waterval komt. Vanuit boven heb je een mooi uitzicht over de hele omgeving.

Chute Montmorency en Île d'Orléans

Wat te doen in Quebec? Île d’Orléans

Vanaf de waterval kun je vrijwel meteen de brug nemen naar het mooie eiland Île d’Orléans. Het is een eiland waar je het echte Canadese leven nog kunt vinden. Er wonen maar 7.000 mensen en het is een hechte gemeenschap. Tijdens de herfstmaanden kun je genieten van de mooie tinten bladeren. Als het weer goed is, zie je vanaf de zuidwestkant van het eiland Quebec liggen. Het leukst is om een fiets te huren en het eiland in één dag rond te fietsen.

Wat te doen in Quebec? Heb jij nog extra tips? Ben je wel eens in Quebec geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Toronto Islands

Camperreis Oost-Canada

~ Campings in Oost-Canada

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Wat te doen in Quebec? Mijn 8 tips [Oost-Canada]”

  1. Helaas nog nooit geweest, wel in Calgary en Vancouver maar dat is al zo lang geleden dat ik het mij nog amper kan herinneren eigenlijk. Deze stad staat niet direct op mijn lijstje, maar wie weet komt het er ooit nog eens van!

  2. Ik ben er nog nooit geweest! Eerlijk gezegd had ik er niet eens van gehoord maar klinkt super! En wauw, die kerstwinkel. Daar wil ik heen!! Haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge