Een tijdje terug werd ik gevraagd of ik samen met mijn vriendin een paar dagen wilde verblijven in de Ardennen en daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. We verblijven op Camping Olympia om precies te zijn.

Camping Olympia

Bereikbaarheid

De camping is het makkelijkst bereikbaar met de auto, maar aangezien wij zelf geen auto hebben, hebben wij besloten om met het openbaar vervoer te gaan. 4,5 uur zou het duren vanuit Rotterdam volgens Google Maps, maar het duurde bij ons wat langer omdat ik mijn portemonnee in de bus had laten liggen. Maar goed, zonder uitgestippelde planning wij hebben dus de bus gepakt vanuit Rotterdam Centraal naar Luik. Vanuit Luik hebben wij 1 keer moeten overstappen in Remouchamps. Ik moet er meteen bij zeggen dat de Belgische dienstregeling lastig te begrijpen is, dus maak niet dezelfde fout als ik en plan vooraf je reis! Gelukkig was de bushalte wel direct aan de camping.

Camping Olympia

De camping

Eenmaal op de camping aangekomen hebben wij ons meteen ingecheckt. Het duurde even voordat wij onze accommodatie hadden gevonden, want de plattegrond die wij gekregen hadden, was een beetje onduidelijk en misschien niet helemaal up-to-date. Wel moet ik erbij zeggen dat de voorkant/ingang van de camping misschien een beetje gevaarlijk kan zijn (voor gezinnen met kinderen) doordat deze gelegen is aan een weg. Door de hoogteverschillen in de weg, zou het kunnen dat je auto’s niet snel zie aankomen (en ze rijden daar best wel snel).

Verder is de camping eigenlijk een beetje opgedeeld in zones. Het gebouw was je ziet is dus een soort van gezamenlijke ruimte met een receptie, waar je ook kan poolen, darten, een drankje kan doen of een hapje eten. Er is ook een buitenruimte waar er gebarbecued kan worden. Om de hoek en aan de achterkant zijn de douches en toiletten. Daarnaast heb je ook veel verschillende soorten huisjes, tenten en zelfs een speeltuin.

Camping Olympia
Camping Olympia

Coco sweet

Wij verbleven uiteindelijk in een hele leuke ‘Coco Sweet’. Je hebt uitzicht op een riviertje wat voor rust zorgt. De Coco Sweet is opgedeeld in 3 ruimtes: 2 slaapruimtes en 1 ruimte waar je kan koken of gewoon kan zitten. Een koelkast, een kookplaat, een magnetron, servies en bestek zijn ook aanwezig. Handig voor als je zelf boodschappen wilt doen. Wanneer je gebruik maakt van de spullen, is het ook vanzelfsprekend dat je het zelf af moet wassen en weer netjes terug legt. Het afwassen kan in een washok naast de toiletten en de douches. Daarnaast zijn er ook stopcontacten om je elektrische apparaten op te laden. Verder heeft de Coco Sweet heeft ook een soort overdekte terrasje voor als je buiten wilt zitten. Het maakte voor ons niet zo heel veel uit, maar de Coco Sweets liggen naar mijn mening wel een beetje te dicht bij elkaar. Volledige privacy (qua geluid) heb je dus niet helemaal.

Camping Olympia
Camping Olympia

Praktische informatie camping Olympia:

  • Adres van Camping Olympia: Rue de Trois-Ponts 40, 4920 Remouchamps, België
  • De Coco Sweet is voor 1 tot 4 personen
  • Je kunt hem al boeken vanaf €45 euro voor een midweek (in het laagseizoen).
  • In het hoogseizoen ligt kun je hier vanaf €100 euro voor een midweek verblijven.
  • Denk eraan dat extra kosten zoals toeristenbelasting, milieuheffing, lakenpakketten en boekingskosten er nog bij komen.
  • De eindschoonmaak kun je zelf uitvoeren maar kan je ook voor €29,50 bij boeken. Dit geldt ook voor zaken zoals handdoeken, keukenpakket en de keuze voor een schaduwplek.
  • Boeken kan eenvoudig via de website van Olympia campings.

Zou jij op Camping Olympia willen verblijven? Een super leuke plek om deze zomer even te ontspannen in de Coco Sweet tent. Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ardennen?

~ Bezoek de stad Trier

Bewaren op Pinterest?

13 gedachten over “Camping Olympia – Verblijven in de Ardennen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge