Als je net als ik van Spanje, Italië en Frankrijk houdt, moet je beslist Kroatië aan dat lijstje toevoegen. Zelf had ik al goede verhalen gehoord over en het land en mijn verwachtingen zijn echt overtroffen. Kroatië heeft het (nog) allemaal. Er zijn prachtige stranden langs een zee, die blauwer lijkt dan elders, ongerepte natuur, boeiende oude steden en slaperige pittoreske dorpjes. Die zijn er over 5 jaar beslist ook nog wel, zal je wellicht willen opmerken. Kroatië heeft zelf ook ontdekt hoe toeristen het land waarderen en is druk bezig de accommodaties uit te breiden. De campings in Kroatië zijn van uitstekende kwaliteit en bieden voldoende voorzieningen. Een vakantiehuis in Kroatië huren kan je zowel dicht bij zee, als in de bergen of vlakbij een natuurpark doen.

Kroatië

Kroatië is ook nog goedkoop momenteel en minder toeristisch dan de andere zonbestemmingen en dat gaat de komende jaren beslist veranderen. Laat daarom Kroatië je volgende bestemming zijn. De vakantieparken in Kroatië zijn gezellig en zeer internationaal en dat spreekt mij altijd erg aan op een vakantie. Maar wat kan je nu verwachten in het land?

Kroatië

De 1000 stranden van Kroatië

Kroatië heeft een lange kustlijn en daar vind je stranden die populair zijn en voorzien van faciliteiten. Maar je kan ook genieten van de zon en de Adriatische zee in een baaitje dat je helemaal voor jezelf hebt. Romantiek volop als jij en je partner zich ver van de bewoonde wereld kunnen wanen en toch het vakantiehuis op loopafstand is.

rondreis kroatië

Eilandhoppen

Kroatië heeft ook 1185 eilanden voor de kust. Hiervan zijn er 50 bewoond en door een heel netwerk van veerdiensten kan je naar hartenlust de eilanden bezoeken en je verbazen over de verschillen die zich voordoen op zo korte afstand. De mooiste stranden van het land liggen ook op deze eilanden, zegt men. Pag en Rab zijn de bekendste.

Cultuur in de oude steden

Er zijn een aantal steden die een citytrip beslist de moeite waard maken en wellicht is er bij jouw camping ook een in de buurt. Er zijn meer steden in Europa die een tweede Venetië’ worden genoemd. Als je in Split komt, zal je meteen zien dat in dit geval die eretitel niet onterecht is. Ga beslist het paleis van Diocletanius bekijken. Dubrovnik lijkt wel op een openluchtmuseum. Overal in het centrum vindt je perfect bewaard gebleven historische panden. De oude havenstad Zadar ademt de sfeer uit van vervlogen tijden en herinneringen aan vele veroveraars.

Ongerepte natuur

Het woord ongerept wordt ook wel eens onterecht gebruikt als het over natuur gaat waar de mens toch duidelijk zijn stempel op heeft gedrukt. In Kroatië vind je echter nog natuurgebieden waar het lijkt of je de eerste bent die het gebied betreedt. Als je hier de natuur intrekt is het dan ook verstandig om je goed te informeren en ter plaatse inlichtingen te vragen wat je kan verwachten op je avontuurlijke trektocht.

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Dylan, de fotograaf. Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij ook graag naar Kroatië gaan? Welke plekken zijn volgens jou het leukst? Laat het ons weten in de reacties!

Meer leuke zomerbestemmingen?

~ Turkije

~ Griekenland

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Dit is waarom Kroatië jouw volgende bestemming moet zijn!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge