Als je op Curaçao bent, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao echt een must. Zelf vond ik het namelijk één van de hoogtepunten van mijn reis naar Curaçao. Het is een klein onbewoond eiland op zo’n 25 kilometer vanaf het zuidelijkste puntje van zijn grotere broer.

Boottocht naar Klein Curaçao

De boottocht naar Klein Curaçao, kun je met verschillende maatschappijen doen. Ik koos voor Blue Finn Charters een hele fijne maatschappij waarbij ik vanaf minuut één goed geholpen werd. Als je aankomt op de boot, wordt er meteen drinken ingeschonken en begint de reis met een goede uitleg. Ik had een perfecte dag om met de Catamaran mee te gaan, er was namelijk geen wolkje aan de lucht. Echter is de heenreis naar Klein Curaçao best heftig, de golven zijn hoog en het hele stuk heb je tegenwind. Als je last hebt van zeeziekte, dan is het verstandig om van te voren een reispilletje in te nemen. Zelf vond ik het alleen maar heel tof om zo door de wilde zee heen te gaan. Na ongeveer twee uur varen komen we aan bij het eiland.

Dagtrip naar Klein Curaçao
Dagtrip naar Klein Curaçao

Wat te doen op Klein Curaçao?

Klein Curaçao is een onbewoond eiland en er is op het eiland dus ook niet heel veel te doen. Maar er zijn twee mooie plekken die je naar mening zeker even moet bezoeken. Hieronder vertel ik er alles over! Belangrijk is dat je dit het beste meteen kunt doen na aankomst, dan is het nog niet heet. Vanaf 14 uur wordt het echt heet op het eiland.

Dagtrip naar Klein Curaçao

Vuurtoren beklimmen

Vanaf de plek waar de catamaran ligt is het ongeveer 20 minuten lopen naar de vuurtoren. De oude vuurtoren is inmiddels helemaal vervallen en wordt niet meer gebruikt. De vuurtoren is er ooit geplaatst omdat er veel schipbreuk werd geleden omdat het eiland vaak pas laat te zien was. Nadat de vuurtoren in 1850 werd gebouwd, is dat een stuk minder. Helaas is de toren vanaf 1913 al in verval geraakt. Er zijn wel plannen om hem te renoveren maar die zijn tot op heden niet uitgevoerd.

De vuurtoren beklimmen is volledig op eigen risico want de toren is op sommige plekken ook vervallen. Het uitzicht van boven is tof! Dus ik zou zeker aanraden om even naar boven te gaan.

Scheepswrak bekijken

Het is een schip dat hier al tientallen jaren ligt en volledig verroest is. Volgens de verhalen ligt het schip hier als sinds 1990. Je kunt er heen lopen om even te kijken. Het is erg opvallend dat de andere kant van het eiland een extreem ruige zee heeft. Dit heeft dan ook voor het stranden van het schip geleid. Je kunt aan deze kant van Klein Curaçao absoluut niet de zee in, dat is erg gevaarlijk.

Dagtrip naar Klein Curaçao

Wandelen over het prachtige strand

Klein Curaçao heeft het langste strand van Curaçao. Maar naar mijn mening ook het mooiste strand. Het water is zo helder blauw en in combinatie met het bijna witte zand, is dit echt paradijselijk. Over de hele lengte van het eiland vind je het strand. Een leuke tip is dus om even lekker met de voetjes in het water langs het strand te lopen. Onderweg kom je dan waarschijnlijk verschillende mooie schepen tegen en zie je af en toe ineens een krab voorbij schieten.

Dagtrip naar Klein Curaçao
Dagtrip naar Klein Curaçao

Snorkelen

Het absolute hoogtepunt van deze trip? Snorkelen! Ik ben dol op snorkelen en lig het liefst de hele tijd in de zee met mijn snorkel. Ook hier is genoeg tijd voor gelukkig. Na aankomst duik ik meteen de zee in met mijn snorkel en geniet van de mooie vissen. Er zijn hier ook geregeld schildpadden dus ik houd mijn ogen open, maar helaas. Na de lekkere lunch duik ik weer meteen het water in en heb ik meer geluk. Er komen drie schildpaden op verschillende momenten onder mij door zwemmen. Wat een prachtig spektakel! Ondanks dat ik inmiddels meerdere keren zeeschildpadden heb gezien in het wild, blijft het iedere keer adembenemend. Het zijn zulke indrukwekkende dieren, wauw.

Dagtrip naar Klein Curaçao

Het water bij Klein Curaçao is zo helder dat je zelfs vanaf de boot veel kunt zien. De mooie vissen, schildpadden en de bodem van de zee kun je gewoon vanaf de catamaran bekijken. Mocht je dus niet willen snorkelen, kun je op die manier ook een beetje van de onderwaterwereld genieten.

Eten & drinken aan boord

Tijdens een dagtrip naar Klein Curaçao met Blue Finn Charters wordt het eten aan boord verzorgd. Tussen de middag krijg je namelijk een heerlijke uitgebreide BBQ, die achter op de boot wordt bereid. Het is een lopend buffet dus je kunt zelf bepalen wat en hoeveel je eet. Erg fijn want iedereen heeft natuurlijk andere behoeftes. Daarnaast is ook de bar inclusief, je kunt dus de hele dag genieten van drinken. Zelf drink ik geen alcohol maar ook de alcohol is inbegrepen. Ik heb wel een paar kleine snacks zelf meegenomen mocht ik tussendoor trek krijgen maar eigenlijk heb ik daar helemaal geen gebruik van gemaakt. Overigens zijn er aan boord ook twee toiletten dus daar hoef je je ook geen zorgen om te maken.

Ultiem genieten tijdens een dagtrip naar Klein Curaçao

Het ultieme genieten begint op het moment dat je bij Jan Thiel de baai uit vaart. De zon schijnt en de zee en lucht zijn mooi blauw. De hele dag wordt je verzorgd en hoef je eigenlijk niets anders mee te nemen dan je bikini of zwembroek. Dat is niet helemaal waar, want ook zonnebrand is een must. Op het water word je namelijk een stuk sneller bruin (of rood) dan op het land. Snorkels zijn aanwezig op de boot dus hoef je niet zelf mee te nemen. Gelukkig is er op de catamaran ook genoeg schaduw te vinden. Je bent van 08:30 tot 17:30 de hele dag onderweg en kunt ultiem genieten! Ik zou het de volgende keer op Curaçao, gewoon nog een keer doen.

Disclaimer: Ik bezocht Klein Curaçao in samenwerking met Blue Finn Charters. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijk mening.

Zou jij een dagtrip naar Klein Curaçao doen? Ben jij net zo gek op snorkelen als ik? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Curaçao?

~ PCR test voor Curacao

~ Accommodatie tip vlakbij Jan Thiel

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Dagtrip naar Klein Curaçao: bounty island met Blue Finn”

  1. Ik vond eerlijk gezegd klein Curacao het geld niet waard. Ja het is er prachtig met de witte stranden, maar qua snorkelen en beachplekken heb ik echt vele betere en fijnere plekken gespot. Mijn favoriete snorkelplek was absoluut TUG beach. Daarnaast heb mij heel erg in de watten laten leggen bij Boase resort. Prachtige locatie en voor een beetje meer geld zoveel meer beleving.

    Wel mooi dat iedereen het anders ervaart.

    Groetjes Agneta
    agneta onlangs geplaatst…Veranderingen en hoe ik hier mee omga + mijn tips. #plogmess7My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge