De Blue Grotto op Malta is één van de mooiste plekken op het eiland. Je kunt vanaf het land de blauwe grot erg lastig zien dus de makkelijkste en leukste manier is om met een bootje naar en door de grot te varen.

Blue Grotto op Malta

Wandelen naar de vertrekplaats

Vanaf de parkeerplaats Blue Fritzi Parking is het ongeveer 5-10 minuten lopen naar de opstapplaats van de boten. Je kunt dit aan de locals vragen maar je kunt er ook zelf naartoe lopen. Het kleine haventje Wied iz-Żurrieq is een leuk dorpje om even doorheen te lopen. Ze verkopen er souvenirs en als het nodig is kun je hier ook nog iets te eten en drinken halen voor op de boot. Denk er wel aan dat je jezelf goed insmeert want je zit in de volle zon, mocht je zonnebrand vergeten zijn dan kun je dat hier nog scoren. Bij de vertrekplaats aangekomen moet je eerst bij de kassa een kaartje kopen en wordt er vervolgens aangewezen in welke boot jij mag stappen.

Blue Grotto op Malta

Blue Grotto

De blauw grot of de Blue Grotto is een bijzonder natuurfenomeen dat ontstaan is door erosie. Door de golfslag en hevige winden aan deze kant van het eiland, is er een deel van de kust afgebroken. Hierdoor is er een bijzondere inkeping ontstaan namelijk de Blue Grotto. De grot is ongeveer 10 meter hoog en kan daardoor naar mijn mening bezig het blauwe raam genoemd worden. Het meest indrukwekkend is de weerspiegeling van de zon in de grot. Tussen 09:00 en 11:00 ’s middags valt de zon zo in de grot dat het water de zon reflecteert. Dit betekent dat het water echt ontzettend helder en diep donkerblauw wordt.

Wat te doen op Malta

Boottocht langs de kliffen

De Blue Grotto kun je het beste bekijken vanaf het water, zo kun je goed zien hoe groot en indrukwekkend de grot is. Verder is de boottocht ook ontzettend leuk en uitdagend. De zee kan op sommige momenten ruig zijn dus het is een heel avontuur. Je gaat gemiddeld met acht personen in een boot. Je vaart langs verschillende grotten die allemaal indrukwekkend zijn. De ene grot heeft het meest heldere water wat ik ooit gezien heb, de volgende grot heeft roze koraal waardoor de hele grot roze lijkt enzovoort. Maar de meest indrukwekkende is de Blue Grotto, zelf zou ik het eerder de Blue Window noemen want het is meer een gigantisch raam dan een grot.

Blue Grotto op Malta
Blue Grotto op Malta

Praktische informatie Blue Grotto:

  • Kosten: het is €8 per persoon om met het bootje mee te gaan. De boottocht duurt ongeveer 30-35 minuten.
  • De boottochten worden dagelijks van 09:00 tot 16:00 uitgevoerd. Alleen op zondag sluiten ze om 15:30. Je kunt het beste tussen 9 en 11 ’s morgens hier zijn, dan is het water op zijn mooist.
  • Opstapplaats: Wied Hoxt, Il-Qrendi, Malta
  • Je kunt het beste parkeren op de Blue Fritzi Parking, deze is goed te vinden via Google Maps. Het parkeren hier is €2 euro per dag.
  • De zee kan erg wild zijn dus zorg dat je een reispilletje inneemt als je mogelijk last hebt van zeeziekte.

Ben jij wel eens bij de Blue Grotto op Malta geweest? Zou je de boottocht gaan maken om door de Blue Grotto heen te kunnen varen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Malta?

~ Tips op Malta

~ Accommodatie op Malta

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Blue Grotto op Malta: must do! Hoogtepunt van het eiland”

  1. Ik zou het wel willen doen, maar als de zee al te ruig is, dan wacht ik liever een dagje, want zo’n tochtje is dan echt niks voor mij. Ooit meegemaakt in Spanje en ik kwam er misselijk van af, vond het ook nog eens doodeng, maar ja, het zijn vaak wel de mooiste plekjes waar je terecht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge