Het is inmiddels een traditie, een jaaroverzicht aan het einde van het jaar publiceren. Maar eigenlijk valt er in het jaaroverzicht 2020 weinig leuks te melden qua reizen en mijn website. Mijn website is hard geraakt door de pandemie en ook mijn reizen staan logischerwijs op een laag pitje. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om hier ook aandacht aan te besteden.

Corona pandemie

Zoals we allemaal weten is vanaf 16 maart ons land in een hele bizarre tijd beland. We hebben te maken met het corona virus en er zijn dus veel maatregelen waar wij ons aan moeten houden. Op 14 maart kwam ik terug van wintersport ui Frankrijk en ik was dus net op tijd terug in Nederland. In maart was ik positief gestemd en had het idee dat we in oktober wel weer op reis konden. Of was ik soms te naïef? Helaas hebben we veel reizen moeten annuleren of verplaatsen: Mauritius, Barcelona, Californië, Zuid-Afrika, Faeröer eilanden en zelfs een aantal vakanties in eigen land.

Focus op Nederland

Gelukkig is het vanaf mei weer mogelijk om in eigen land op pad te gaan, met het eigen huishouden natuurlijk. En dus ben ik snel in mijn archieven gedoken en kwam zeker nog veel blogs tegen die ik van Nederland nog moest uitwerken. De lezers van reisblogs willen voornamelijk over Nederland lezen en daar ben ik op in gaan spelen. Maar daarnaast ben ik ook verder gegaan met het uitwerken van andere blogs in het buitenland. Zodat alles te vinden is op mijn site wanneer het reizen weer mag. De focus blijft voorlopig wel op Nederland liggen en daarom ga ik zelf ook veel op pad in eigen land.

Glamping de Bosweide - Jaaroverzicht 2020

Samenwerkingen gedurende 2020

De samenwerkingen die ik dit jaar aanging zijn voornamelijk met accommodaties, zoals op de foto Glamping de Bosweide. Een fijne plek in Nederland waar ik een nachtje naartoe ging in ruil voor een blog. Erg leuk om dit soort samenwerkingen te doen. Zo leerde ik ons land nog beter kennen en kregen leuke accommodaties in ons land, aandacht op mijn website. Verder heb ik ook verschillende samenwerkingen gehad met andere bloggers om elkaar te helpen en ondersteunen. Een leuke wisselwerking die ik in 2021 ook nog gaan doorzet.

Dalende lezers aantallen na een persconferentie

Helaas zijn er natuurlijk veel bedrijven geraakt door het corona virus. De horeca die dicht moet maar ook de reisbranche is geraakt. Iedere keer na een persconferentie met een drastische beslissing over de reiswereld merkte ik meteen dat mijn bezoekersaantallen omlaag gingen. Dit is natuurlijk flink balen want inmiddels werk ik al vijf jaar aan mijn website. Gelukkig ben ik positief en heb ik meteen meer focus gelegd op Nederland (ik had nog een lange lijst met plekken in Nederland die ik nog van plan was uit te werken). Inmiddels zijn mijn lezers weer op een stabiel niveau en ben ik enthousiast om in 2021 weer te groeien.

wandelen in Nepal - Jaaroverzicht 2020

Toekomst 2021: einde jaaroverzicht 2020

Ik ben positief over de toekomst, in 2021 zal het reizen langzaam weer op gang komen en gaat ook mijn website weer beter lopen. Positief blijven in deze tijden vind ik erg belangrijk, anders verlies ik hoop. In 2021 heb ik een aantal reizen gepland (allemaal verplaatst vanaf 2020). En ik heb goede hoop dat ik in ieder geval een aantal van deze reizen gewoon mag gaan doen.

We houden hoop en ik wens iedereen een fijne en veilige jaarwisseling.

Wat heb jij beleefd in 2020? Heb jij ook zo’n uniek jaaroverzicht 2020? Laat het ons weten in de reacties! 

Meer overzichten?

~ Jaaroverzicht 2019

~ Jaaroverzicht 2018

6 gedachten over “Jaaroverzicht 2020 – corona en veel in Nederland”

  1. Ja het was een problematisch jaar voor de horeca en reisorganisaties.
    Fijn te lezen dat jij het toch een beetje naar je eigen hand hebt kunnen zetten en je focus om uitjes en verblijven in NL te testen en te reviewen. Ik denk dat ook na de Corona een hoop mensen gebruik zullen maken van reizen in eigen land. Er is zoveel te doen en te beleven hier.
    Voor mijn jaaroverzicht, zie mijn blog van eind december 🙂
    Deborah onlangs geplaatst…Project 1…My Profile

  2. Poeh, ik had me dit jaar ook heel anders voorgesteld. Gelukkig boek ik mijn reizen eigenlijk nooit heel ver van tevoren en ben ik nogal van de spontane trips, dus ik heb niet heel veel hoeven te annuleren (alleen trips naar Turkije en naar de Filipijnen). Fijn dat je desondanks toch nog wat leuke samenwerkingen had! Op naar 2021.

  3. iedereen had het jaar zich anders voorgesteld, ik wel in ieder geval en heb een hoop leuke dingen moeten laten liggen waaronder dus een keer op reis gaan wat voor mij al een heel ding is omdat ik niet kan en mag reizen zoals ik dat zou willen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge