Na week 6 & 7 samen te hebben gevoegd heb ik ook week 8 & 9 samengevoegd. Sommige dagen zal ik combineren, want anders wordt het een heel boekwerk. Veel lees plezier!

Maandag 10 oktober & dinsdag 11 oktober

Overdag moest ik naar school en heeft mijn vriend aan zijn schoolopdracht gewerkt. ’s Avonds was er wel tijd om te ontspannen en zijn wij naar Lights in Alingsås geweest. Dit is een lichtwandeling waarbij men aandacht vraagt voor het onnodig aanstaan van lichten. Alle lichten die voor deze wandeling aan staan maken overigens gebruik van zonne-energie. Dinsdag vliegt mijn vriend weer terug naar Nederland 🙁

Woensdag 12 oktober t/m vrijdag 14 oktober

Woensdag besluit ik spontaan toch naar Nederland te gaan. Ik ben vier dagen vrij en mijn ouders zijn ook in Nederland, dus ik zat maar alleen hier in huis. Ik blijf tot vrijdag en spreek weer af met vrienden en familie, altijd leuk om even in Nederland te zijn.

Week 8 & 9

Zaterdag 15 oktober

Ik vlieg om 07:40 weer terug naar Zweden en maak het huis klaar voor als mijn ouders weer komen. Mijn broer komt ook mee vanuit Nederland, erg gezellig. Als ze aankomen moet ik ineens naar buitenland en filmt mijn broer mij… Gek? Ik snap er niks van! Dan springt ineens Suzanne achter de auto vandaan! Ze is als verrassing ook meegekomen voor een paar dagen. Wat een leuke verrassing! ’s Avonds gaan we met zijn vijven naar Lights in Alingsås (alweer).

Zondag 16 oktober

Vandaag gaan we op pad met mijn broer. Mijn broer heeft een outdoor website waar hij extreme en outdoor activiteiten deelt. We moesten er dus aan geloven en gingen klimmen met Tom. Suus en ik hadden dit allebei nog nooit gedaan in de natuur, erg spannend dus. Maar we werden goed begeleid door Tom en we hebben genoten van het klimparcours wat zich vlakbij ons huis bevindt. Na al dat harde werken mochten we onszelf ’s avonds wel belonen en zijn we uit eten geweest bij het station in ons dorp. Bekijk hier het filmpje wat mijn broer heeft gemaakt naar aanleiding van zijn bezoek hier!

Week 8 & 9

Maandag 17 oktober

’s Morgens moet ik naar school maar ik ben al om 12:00 klaar. Suus komt naar de stad en ik geef haar een rondleiding in de stad waar ik momenteel vijf maanden ben. We bezoeken Slottskogen, Trädgårdsföreningen en bekijken vanuit de tram allerlei highlights van Göteborg.

Dinsdag 18 oktober

Vandaag spelen Tom, Suus en ik ongeveer twaalf potjes rummikub. Ik zal maar niet vertellen wie er gewonnen heeft. ’s Middags lopen we een rondje en komen we een hertje tegen. Suzanne wilde altijd al eens de hertjes beleven, dat was nu gelukt! ’s Avonds bakken Suus en ik een appeltaart en mijn broer zet de open haard lekker aan. Genieten!

Woensdag 19 oktober

Zo hebben mijn ouders een huis vol en zo is iedereen weg. Tom vliegt weer naar Nederland vandaag. Suus vliegt naar London en gaat daarna met de bus naar Nederland (lang verhaal). Ik ga met de trein naar Stockholm, waar ik mijn vriend zie voor een stedentripje.

Donderdag 20 oktober t/m zaterdag 22 oktober

We bekijken van alles tijdens onze stedentrip in Stockholm. Hier komen binnenkort nog blogs over online. Het is erg koud in de hoofdstad en daarom gaan we vaak een café binnen om lekker op te warmen.

Zondag 23 oktober

Vanavond ga ik met een aantal vriendinnen van de universiteit (alweer) naar de Lights in Alingsås. Overdag heb ik vooral rust genomen, ik was toch wel uitgeput van de stedentrip naar Stockholm.

Wil je meer weten over studeren in het buitenland? Ben jij benieuwd naar een plek die ik bezocht heb in week 8 & 9? Laat gerust jouw vraag achter in de reacties!

Meer weekoverzichten?

~ Week 3: Autopech & voetbalpech

-Veel vrij & kunstwandeling in week 4

~ Week 5: Opa & oma op bezoek

Eén gedachte over “[ Studeren in het buitenland ] Week 8 & 9 Veel bezoek!”

  1. Volgens mij vermaak jij je wel, je hebt zoveel gedaan in deze weken. Van stedentripjes tot avontuuur in de natuur. Wat leuk dat je broer allerlei outdoor activiteiten doet en dat jullie gingen klimmen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge