Vliegen of rijden naar Praag

Het vervoer naar Praag… Je kunt kiezen uit het vliegtuig of de auto. Ik heb beide ervaren en zal daarover mijn ervaring delen. Drie jaar geleden ging ik naar Praag met de auto. Het is zo’n 6/7 uur rijden (hangt af van het vertrekpunt in Nederland). Het rijden naar Praag is goed te doen want het is erg rustig op de weg en alles staat duidelijk aangegeven. Het kost ongeveer €210 aan brandstof voor de heen en terugweg. Het alternatief heb ik afgelopen maand getest: vliegen naar Praag. Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar Praag. Wij vlogen met KLM, voor €99 euro retour per persoon. Vanaf Eindhoven kun je zelfs al vanaf €50 euro retour vliegen naar Praag. Dit is alle praktische informatie Praag rond het vervoer naar de stad.

Praktische informatie Praag

Het zijn allebei goede opties! Ben je met meerdere mensen? Dan kun je beter de auto kiezen, het bespaart veel geld en de tijd is met een groepje ook zo om. Vliegen is met minder personen goedkoper en scheelt veel tijd!

Vervoer vanaf de luchthaven

De luchthaven ligt op zo’n 25/30 minuten rijden van het stadscentrum. Ik heb gekeken voor trams en bussen, dit is een goede mogelijkheid om naar je hotel te komen. Het duurt zo’n 45 minuten met de bus en tram. Onder het kopje vervoer binnen de stad vind je meer informatie over het openbaar vervoer binnen de stad. Omdat wij ’s avonds om 11 uur pas aankwamen op de luchthaven hebben wij gekozen voor een taxi. We hebben online gereserveerd via Transport of Prague (TOP) en dit is ons goed bevallen. Toen we aankwamen stond de de taxi al klaar en konden we gelijk naar het hotel gaan: erg fijn!

ametyst hotel praag

Accommodatie in Praag

Vaak vind ik het heerlijk om een zo goedkoop mogelijke optie te vinden die ook nog heel goed is. In Praag is dit absoluut niet nodig, wij sliepen 3 nachten in een vier sterren hotel met ontbijt voor slechts €170 euro! Dat is dus €85 voor 3 nachten per persoon! Lees hier meer over het Ametyst Hotel, waar wij verbleven. Ik zou niet aanraden om een hotel te nemen dat dichtbij een grote bezienswaardigheid gelegen is, zoals de Karelsbrug. Je betaalt dan puur voor de locatie en niet voor de kwaliteit van het hotel. Wij zaten zo’n 10 minuutjes buiten het centrum en dat was geen probleem. Je bent namelijk binnen 10 minuten met de tram in het centrum van de stad.

Praktische informatie Praag

Vervoer binnen de stad

Het vervoer binnen de stad is echt geweldig geregeld. Je kunt alle highlights bereiken met de tram. Wat te doen in de stad? Lees je in deze vorige blog over Praag. Bij verschillende kleine tabakwinkeltjes kun je een kaartje kopen voor het openbaar vervoer. Je kunt een kaartje kopen voor 24 uur. Je kunt dan gebruik maken van de tram, bus en metro. Zo’n kaartje voor 24 uur kost €4 euro. Echt een koopje dus! Je kunt met gemak alles bezoeken in de stad met dit kaartje.

Praktische informatie Praag rondom het betalen

Een belangrijk punt van Praag is dat ze er geen euro hebben. Ze hebben Tsjechische kronen als valuta in Praag. In de meeste grote winkels en de meeste restaurants kun je gewoon pinnen. Ook zijn er veel pinautomaten waar je gewoon geld kunt opnemen. Als dat allemaal nog niet genoeg is kun je in sommige winkels en restaurants gewoon in euro’s betalen! Ik zou het dus NIET aanraden om geld om te wisselen in Nederland of in Praag.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Praag? Welke tips neem jij mee als jij naar Praag gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Praag?

~ Eten bij het Hard Rock Café

~ Wat te doen in Praag? 10 tips

~ Hoteltip Praag

4 gedachten over “Praktische informatie Praag: vervoer, accommodaties en meer”

 1. Jaren terug ben ik gaan treinen naar Praag.
  Een prachtreis waarbij je heel Duitsland voorbij ziet schuiven.

  Toendertijd stond men op het station in Praag de toeristen op te wachten.
  Een mooi, ruim en zeer betaalbaar appartement in het centrum werd dan door de bewoners aangeboden voor vakantieverhuur.
  Ik heb er nog steeds goede herinneringen aan.

  Vriendelijke groet,

 2. Ik had al een paar keer gekeken om naar Praag te gaan met ons 4en en inderdaad was ik ook tot de conclusie gekomen dat de auto dan het handigst/voordeligst is. Volgens mij qua tijd ook niet heel veel langer inclusief wachttijd op de luchthaven en er naartoe rijden enzo.

 3. Ik ga deze zomer naar Pilsen, gewoon een dagje, al gaan we misschien wel vaker door naar andere steden bij de grens van Duitsland-Tjechie. We zitten namelijk op een camping.

  Toen ik vorig jaar in Krakau (Polen) was, kon je ook wel met euros betalen, alleen betaalde je bijna 3x zoveel als dat je in zlotys zou betalen. Is dat in Praag niet zo dan? Normaal is het echt voordeliger om geld te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge