In de drukke stad Marrakesh is het lastig om een oase van rust te vinden. Wij vonden dat in deze hotel tip Marrakesh, namelijk Riad De Vinci & Spa. Een heerlijke Riad waar je echt heerlijk tot rust kunt komen na een dagje wandelen door de drukke chaotische stad. Onze ervaring met dit hotel is echt top dus daarom willen we dit graag met jullie delen!

hotel tip Marrakesh

Bereikbaarheid

Dit is misschien wel het enige minpuntje, de bereikbaarheid. Maar ik moet er meteen bij zeggen dat geldt voor alle accommodaties in Marrakesh. Je kunt het lastig vinden want alle steegjes lijken op elkaar en zeker met koffers ben je niet zo wendbaar. Uiteindelijk hebben wij dan ook de eigenaar gebeld en heeft die ons opgehaald 30 minuten lang zoeken naar de locatie. Maar gelukkig kregen we daarna goede tips van de eigenaar hoe we de stad moesten door kruizen en hoe we dan weer terug bij de Riad zouden komen. Vanaf dat moment zijn we ook niet meer verdwaald gelukkig!

hotel tip Marrakesh

De Riad

De Riad bestaat uit verschillende binnenplaatsen en binnentuinen gecombineerd met elkaar. In totaal zijn er 20 kamers en kun je dus ook uit meerdere mogelijkheden kiezen. Een groot voordeel vond ik het zwembad en de jacuzzi. In de binnentuin vind je een zwembad en op het dakterras vind je een jacuzzi. Na een dag door de warme stad ronddwalen is het heerlijk om even een frisse duik te nemen en te genieten van de rust in de Riad. Het ontbijt dat bij de kamerprijs is inbegrepen is overigens ook echt heerlijk en goed geregeld.

hotel tip Marrakesh

De kamer

Wij hadden een kamer op de bovenste verdieping en hier kon je genieten van een mooi uitzicht. Maar de kamer zelf had eerst een klein halletje die je goed kon gebruiken voor koffers en andere spullen. Daarna kwam je in het slaapgedeelte. Een ruim bed en daaromheen ook nog voldoende ruimte voor het plaatsen van koffers en andere spullen. Erg handig was ook het kleine tafeltje met spiegel waar je goed gebruik van kon maken.

hotel tip Marrakesh

De badkamer

De badkamer is niet groot maar goed ingedeeld. Je hebt een grote regendouche en daarnaast een losse wastafel en een Westers toilet. Het enige nadeel was dat de deuren lastig dicht gingen dus het kan zijn dat je niet helemaal alle privacy hebt in de badkamer. Verder was er ook shampoo en showergel aanwezig en ook andere handige spulletjes zoals watjes en wattenstaafjes.

hotel tip Marrakesh

Omgeving van deze hotel tip Marrakesh

Vanuit deze hotel tip Marrakesh is het grote plein ongeveer 10 tot 15 minuten lopen. Een beetje afhankelijk van de drukte, het is dus goed aan te lopen. Je kunt hier via de souks goed naartoe lopen, verder liggen er veel bezienswaardigheden zoals Jardin Marjonelle en Jardin Secret op minder dan 10 minuten lopen vanaf de Riad De Vinci en Spa. Verder kent de Riad dus ook een spa, waar je echt naartoe moet gaan voor een Marokkaanse hammam. Op nog geen twee minuten lopen van het hotel is een klein winkeltje te vinden waar je water en andere levensmiddelen kunt halen.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €39 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Heb jij een hotel tip Marrakesh? Zou jij Riad De Vinci & Spa bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ Wat te doen in Fez?

Ouzoud watervallen

~ Kamelentocht Erg Chebbi

Bewaren op Pinterest?

14 gedachten over “Hotel tip Marrakesh: Riad De Vinci & Spa [uniek en ruim]”

  1. ik ben meer het benb type, leuk bij mensen thuis ! Ofeen appartementje: net doen of je ook inwoner bent van…
    maar het lijkt me een leuk hotel hoor, daar niet van

  2. Oh dat ziet er heerlijk uit! En wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Ik ben zelf nog nooit in Marrakesh geweest maar mocht ik houd dit zeker in gedachten voor een romantisch tripje met manlief <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge